Благодаря за пояснението на dodo_pv.
А има ли начин да се спрат клапите при on-of цикли,без да се изключва cold draft prevention?
Благодаря за пояснението на dodo_pv.
А има ли начин да се спрат клапите при on-of цикли,без да се изключва cold draft prevention?
Тоест искаш климатика ти да се успива, но да не мести клапите?
Климатика ми не се успива.Просто в топло време работи в on-off и клапите ме дразнят.
Ако ги настроиш в най-горно положение (почти хоризонтални) дали ще ги мърда като изключва.
Аз през уикенда пак наблюдавах климатика на родителите ми и хич не ми харесва как работи - все едно не е инверторен. Вярно, че на вън беше 10-15 градуса и беше топличко, но при настроени 25 градуса в стаята климатикът работи на около 680 вата след някакво време изключва, вдига клапите за 2-5 минути и пак тръгва и отново на 680 вата. След примерно 10 минути всичко се повтаря. Не разбирам защо не сваля консумацията, ами изключва директно.
Аз го наблюдавам всеки ден и никога не изключва. При 10°C / 12°C консумира между 180W и 220W. Днес си харчи 300 W. След мощно краткотрайно проветряване с течение, прави един - два цикъла On/Off, с развъртане до около номинал, след което си влиза в режим Всичко е въпрос на правилно изчисление и монтаж. Не е виновна машината.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от dodo_pv; 20-12-17 в 17:48.
Вие преди да пристъпите към покупка на дайсейкай изчислихте ли си .....там к`вото трябваше да се изчисли....??? Така става без изчисления.
/Това в кръга на шегата, разбира се. Какви изчисления какви глупости. Ще си нагаждаш жилището спрямо климатика. все едно да си купиш обувки и да си резнеш пръстите, щото не влизат/
Този номер, с пръстите, го правят тъпаците и снобите Нормалните хора си избират машина според помещението
Абе добре че излезе тоя мод за успиването ,( с което скопяваш други неща но поне работи криво ляво ) инак доста изревали щеше да има .. кротнаха се нещата от тогава
Аз разчитах, че нищо няма да направят и цените им биха се сринали. Щях да си взема още една бройка за без пари и да командировам етерията при квартирантите
Мога да си го позволя, защото ми е топло, комфортно и евтино. Имам си реален минимум, а машината не се оспива. Десятката е голяма за 15 квадрата, особено ако е ново строителство, с ниски тавани и вътрешни изолации. За такива помещения има други марки и размери. Например седмици етерии на Панасоник или 20-ки на Дайкин и Мицубиши Примерно, разбира се. Може и 18-ка (1800W охлаждаща мощност) на Хитачи. Не ми е работа да препоръчвам машини
Този пост е редактиран от dodo_pv; 20-12-17 в 19:03.
Не сме изчислявали много много, но за едно холче около 18-20 квадрата взехме 13-ка. Апартаментът е на първи етаж в стара кооперация без изолации и няма сгряване, за това решихме по-добре да има малко запас отколкото да не стигне.
Но това не разбирам какво общо има с факта, че климатикът не иска да падне на минимума си преди да реши да изключи. Моят в къщи се държи по съвсем различен начин - точно както се очаква от един инверторен и за това тази Тошиба ми е толкова странна сега.
За 18-20 квадрата холче се взима 9-ка Няма значение колко е студен, защото управлението на турбината е свързано с ОБЕМА на помещението, а не с това, колко е студено то или пък топло Вече знаете защо няма да мине на минимум Предполагам, ще разберете, че не е свързано и с марката. Може да постнете няколко снимки на разположението на вътрешното тяло в стаята, има шанс нещо да се промени. Вакуумирана ли е машината? Темперирано ли е помещението?
Да учим гъзъ, как да сере?