Страница 115 от 166 ПърваПърва ... 65105113114115116117125165 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,711 до 1,725 от общо 2477
Like Tree389Одобрявам

Газов котел - Избор и Цени

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013
    Живее в
    Севлиево

Отговор: Газов котел - Избор и Цени

Здравейте, за пръв път пуснах котела на отопление ,тръгва ,светва зелената лампа, че запалва после угасва, след няколко сек. пак светва,чува се някакво бълбукане и въздишане, стрелката индикираща налягането ту пада, ту се връща на 1,5 и светва аварийния индикатор със съобщение: отоплителен уред не се подава пламък в рамките на безопасното време и така и като изключа отоплението о оставя само подгряване на бойлера. Някакви идеи? Котела е Бош конденз 7000 нов .

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Сигурно ще ти се стори глупаво,но щом на бойлер работи,провери да нямаш някой затворен кран на отоплението.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013
    Живее в
    Севлиево

Не работи и на бойлер, пак след като светне зелената лампа и почне да нагрява, угасва, след 2-3сек пак светва и после дава грешка ЕА , че не се включва пламък и почва да пищи и мигат всички аварийни бутони, ресет-а, този с гаечния ключ и този с коминочистача. Язък, че утре имам гости за нова къща, ще стоят на студено.

- - - - - - - - - -

Прегледах трасето на газа, всички кранове са отворени, пролетта като пуснаха котела си загряха радиаторите, до оня ден и бойлера се нагряваше и като включих отоплението почна така. Котела е работил два три пъти като сме ходили да нанасяме мебели и да чистим.

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Нямаш газ според мен
    vini7 одобрява това.

6. I62
    I62 е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014

Изкарай въздуха от котела и отоплителната инсалация и щастието ще ти се усмихне

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Да не си пропуснал някое плащане и да са спрели газа. Това с въздух в системата не ми се вижда причина да няма запалване.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013
    Живее в
    Севлиево

Има газ, проблема бил, че дълго неработили котли се пълнели /не знам как и откъде/ с вода и тя ги "душала". Извадихме тръбата сза конденза, източихме водата, продухахме и тръбата за конденза да няма въздух. Сега котела тръгва, топли около час и пак дава същата грешка, така повтаряхме процедурата с източването, но работи час два и почва да се чува едно врене и бълбукане в котела, показва т.на водата 72, а радиаторите са леко топли. Казвате да обезвъздушим системата ли?

10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Daya Виж публикацията
    Има газ, проблема бил, че дълго неработили котли се пълнели /не знам как и откъде/ с вода и тя ги "душала". Извадихме тръбата сза конденза, източихме водата, продухахме и тръбата за конденза да няма въздух. Сега котела тръгва, топли около час и пак дава същата грешка, така повтаряхме процедурата с източването, но работи час два и почва да се чува едно врене и бълбукане в котела, показва т.на водата 72, а радиаторите са леко топли. Казвате да обезвъздушим системата ли?

Боже какви работи може да научи човек по форумите

11. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013
    Живее в
    Севлиево

Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Боже какви работи може да научи човек по форумите
    Смешно ти е, но не и на мен, че имах гости за обновеното жилище и ги топлих с духалка. Дай по същество и кажи какво да се направи, че детето е още малко да трае на студено. Това за водата в котела ми го каза техника,но набързо по тел.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Този котел до колкото разбрах е почти нов и би трябвало все още да е в гаранция. Фирмата, която го е монтирала би трябвало да може да се оправи, а не вие да си биете главата. Ако не е в гаранция сменете фирмата. Тази не вдъхва доверие. Какви са тези консултации по телефона. Уговаряте посещение на място и да не си тръгват, докато не пуснат котела или не кажат, че не разбират.
    Lazar одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013
    Живее в
    Севлиево

Фирмата е добра, доволни сме от тях, но те са във В.Търново,а ние в Севлиево и са много заети пък и бяха почивни дни , а тук сега имаше голям панаир и празници на града и имах гости та затова така се афектирах. Ще им се обадя днес, но понеже те все са заети ако не е нещо много сложно и бихме могли сами да отреагираме затова ви питам, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем. Интересното е, че преди няколко дни бях пуснала да стопли бойлера понеже дооправях стаите /ние до сега не живеехме там/ и нямаше проблеми, стопли си бойлера, а сега и при изключено отопление като почне да нагрява бойлера и дава тази грешка, че не се подава пламък в рамките на безопасното време. Получава се някакъв вакуум сякъш някъде защото почва са издава едни звуци и стрелката показваща налягането почва да се отклонява надолу-нагоре на пулсове. Също се чува едно врене и бълбукане , а радиаторите са едва топли ама то пък за времето , в което работи котела колко ли и да се стоплят.

Сега се замислям и друго, тръбата за конденза е заустена в двойка/тръба с два клона към канала/ с тръбата на пералнята , и този двойник е на 10-15см/тук те съм точна, но е по-високо/ от нивото на пода. Сметнаха, че по гравитачен път ще си се оттича, обаче ако налягането на връщащата се кондензна вода не може да преодолее тази денивелация и от там да се натрупва в кондензната тръба и връща в котела?

Не ми се присмивайте момчета, мен повече ме вълнува новата ми кухня и какви пердета да и измисля обаче трябва и този проблем да се разреши затова очаквам галантно и компетентно отношение каквото ви отива. Изчела съм цялата тема тук и имате моя респект затова се обръщам към Вас и най-вече към Лазар защото познава тези котли и системи.

Другото, което си мисля, е че кюнеца ни е 4м, иначе наклон си има дали пък това не оказва някакво влияние да не може да поема достатъчно въздух, просто ви навеждам на разни разсъждения.
    Този пост е редактиран от Daya; 17-10-16 в 10:26.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Вие сте потребители. Нямате работа да пипате самоинициативно по газово съоръжение каквото е котела. Още повече ако е в гаранция. Още повече чрез дистанционни съвети от Интернет. По-добре си прочетете книжката с описание на котела и инструкции какво можете сами да правите и какво изисква техник. А това с техник, който не е наблизо е огромен таралеж в гащите. Моят доверен техник, който ми монтира котела си беше в Плевен и 1-2 пъти, когато ми се наложи, по правило винаги посред люта зима и -15гр. дойде веднага, въпреки че беше вечер. А сега, когато се премести в друг град и просто няма кой да дойде ако стане нещо.
    Не видях някой да ви се присмива на вас лично. Лазар по-скоро беше ироничен по отношение на обясненията на техника.
    Lazar одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013
    Живее в
    Севлиево

Благодаря за учтивата форма, но тук сме си свои така да се каже и няма нужда. Техника може би шофираше, а може би го е обяснил като за лаик като мен. Факт е, че от кондензната тръба изтича не малко вода и след тази операция котела тръгва и работи по час-два, но пак изключва и дава въпросната грешка. Не сме си и помисляли да пипаме каквото и да е или да отваряме котела, просто е възможно да е нещо, което става за няколко минути и можем да го направим ние , а не да убиваме деня на хората да идват отдалеко. В нашия град не предлагат и не обслужват котли "Бош" тук са предимно "Имергаз" и "Вайлант". Свързах се с техника - каза,че ще ни обясни какво още можем /и е допустимо/ да направим сами и ако няма промяна ще дойде. Спомена за поставяне на някаква тръбичка някъде за повече въздух, но подробностите довечера. Споделям ви това за да трупате и вие повече опит.

"Не видях някой да ви се присмива на вас лично. Лазар по-скоро беше ироничен по отношение на обясненията на техника."

Съжалявам, ако не съм разбрала иронията и се извинявам на Лазар.

Техниците и те са хора и имат нужда да не ги търсят нон стоп с проблеми и си изключват понякога телефоните в почивните дни, а аз трябваше и гости с малки деца да посрещам и неработещия котел да се чудя какво да правя пък са почивни дни и затова поисках помощ от тук. Хубаво е да имаш доверен техник, но не всеки може да се сдобие с такъв, а и тук да бяха все пак са почивни при това панаирни дни.

И аз като всеки обикновен потребител дал немалко пари очаквах, че само ще завъртя копчето и всичко ще е ок , но не би. Пак казвам, че за пръв път включихме котела на отопление без да броя когато го пуснаха в действие, но тогава само изчакахме да стоплят малко радиаторите, не е работил продължително.
    Този пост е редактиран от Daya; 17-10-16 в 12:16.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Аз лично си чета книжката (доста е дебела за моя Имергаз ЕолиМини), когато стане нещо. Но почти единственото възможно решение, което дават за потребителя без техник е да изключиш и включиш котела към ел.мрежата.
    Той техникът ми е приятел и за това най-вероятно се отзоваваше, но сега за огромно мое съжаление само по телефона може да се чуем. Дано не ми се появи проблем, че цяла къща с пристройка няма с какво да се топли. Уж съм оставил стария котел на твърдо гориво, но вече 8-9г. не е ползван, а и не знам има ли някъде забутани някакви въглища за него.

18. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015

Здравейте ,имам следния проблем с газов котел БОШ Gaz3000W 18.0kw Температурата на топла вода е настроена на 48 градуса при ползване на топла вода в банята водата се редува топла -студена на около 20 м от котела а при ползване в кухнята на около 10 м всичко е ОК но когато е пусната водата докрай Дебита на вода в банята е сякаш по слаб от този в кухнята .Студената вода е с налягане около 3,5бара Дали не трябва нова настройка на котела.
    Този пост е редактиран от ivco99; 18-10-16 в 09:50.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на газов котел.
    От gogo.s във форум Отопление
    Отговори: 174
    Последно: 30-06-19, 09:58
  2. UPS за газов котел
    От taralion във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 06-06-16, 22:09
  3. Избор на газов котел.
    От amalexiev във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 08-11-12, 21:51
  4. Отговори: 27
    Последно: 01-11-12, 22:39
  5. Избор на газов котел
    От dampio във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 21-10-12, 22:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе