Тя ако се вдигне до тези нива в 95% от случаите ще се гази в л...а преди да прелее през сифона.
Тя ако се вдигне до тези нива в 95% от случаите ще се гази в л...а преди да прелее през сифона.
Благодаря на всички за споделените мнения по въпросът с конденза и нуждата от сифон,
но при мен ситуацията е следната...
- на 50-60 см. от маркуча за конденз - основна тръба за обратна канализация по стената Ф110.
- на 2-2.5м. - подов сифон на мазето в което е монтиран котела,
...ако конденза е в порядъка на 200-300ml на 24 часа - предпочитам да го събирам в ...съд и изхвърлям периодично, пред риска да си компрометирам обратната канализация или да се спъвам в маркуча от котела до подовия сифон....,
...в предвид опасността от миризми и "давене" на котела- избирам на този етап КОФАТА...
-голяма е вероятността конденза да се изпарява, ...ако не, и да прелее .... пак ще отиде в подовия сифон
..или ГРЕША?
Аз съм с Висман и за 3 дни пълня 10 литрова туба сега,а като стане по студено и като работи повече и за по малко се пълни 10л.
Познавам колеги, които са ги викали след подобен случай - котелът засмукал от ла.ната, минават през горивната камера и айде през комина - лай.омет. Оттогава задължително в офертата присъства сифона. Не че струва много - двайстина лева, но и аз го "спестявам" обикновено
Странна история, нещо не си го представям как би се получило това със засмукването. Имал съм случай на затлачени сифони - като вдигне нивото на конденза просто не пали.
Като чета последните коментари,да кажа и аз какво съм "сътворил" с отводняването на конденза на мой роднини.
Котела сложих на терасата.Терасите се отводняват на тротоара и затова трябваше да прекарам 24 метра тръба ф 20 PP до най-близкия канал.
Не стига метража и чупките,а има и 30 см надигане преди да се включа в канала.Конденза на котела е на около 50 см от пода.
Вече всичко е замазано и още не е изпробвано,защото чакаме газта.
Дали ще имам проблеми?Май ще им ходя на гости през 2 дни да им изхвърлям бутилката
Според мен ще имаш проблем. Получава се сифон след сифон образно казано и тука вече не се оттича водата като при нормални скачени съдове. Същия е проблема и при жената от Севлиево. 100% съм сигурен, че и при нея има някакво надигане при оттичането
Правил съм го много пъти - няма да имаш проблеми, ако заустването не е плътно, т.е. това ф20 чрез редукция излизаш на муфа ф32 и маркуча от конденза на котела го вкарваш в муфата без да уплътняваш
Значи е поправимо,бях го замислил за плътно свързвани със скоба,ще го променя,благодаря!
Привет на всички!,
ДОЧАКАХ....
от мерак, не се старах, много със снимката....
, относно конденза - поръчах го тоя специален сифон...дотогава маркуча в подовия сифон пък, каквото стане...
впрочем - сервизния техник беше отворил капака на Боша докато замерваше нещо..., вътре си има сифон...
Бре, на голям интерес се радва този СТ100! Честито!
Здравейте,
Годишните технически прегледи от технически надзор задължителни ли са или са препоръчителни. Ако да, какво губя ако не го подновя?
Благодаря
Може би ще Ви бъде интересно да четете тази уеб страница:
Периодичен годишен преглед на газови инсталации