показва си 1.4 бара, но котелът не се използва за отопление, а само за БГВ....
показва си 1.4 бара, но котелът не се използва за отопление, а само за БГВ....
Нищо, че не се ползва отоплението, трябва да има налягане иначе не тръгва котела за БГВ. Говоря за котли с вторичен пластинчат топлообменник, какъвто е Вайлант. Не говоря за такива с битермичен топлообменник
Добре, проблема го реших, тръгна водата. Нагрявах с печка въпросния участък цял ден и лека полека прокапа и сега вече има топла вода.
Сега идва друг проблем - през нощта ще оставя тънка струйка да тече, до тук добре. Но няма ли котлето да припалва все пак от време на време нищо, че е тънка струя?
Ако е така, то мога ли да изключвам котлето през нощта (намира се на топло) и да пускам тънката струя вода(от топлия кран)?
Няма да припалва, иска се достатъчна струя за да запали
Вярно, че котела ми е друг, но при мен ако забравим някой кран за топла вода леко да покапва, след време котела блокира с грешка.
Здравейте,
Някой правил ли е експеримент да комбинира различни видове радиатори на един кръг?
За да стане по-ясно питането ми , идеята ми е към радиатор с 14 глидера h700 да добавя и 3 по H1800 на съседната стена т.к. няма място на къде да разширявам сегашният радиатор , а температурата е по ниска от желаната.
Става въпрос за стая в която не е терморегулатора.
Другият вариант е да намаля радиаторите във всекидневната , ама не ми се иска.
ПП: да допълня , че трябва да ги добавя към противоположната страна на крана.
Този пост е редактиран от za6o; 10-01-17 в 12:08.
-има и друг вариант, само ако жената разреши...
-11бр. вентилатора 80ммх80мм -по 2.60 от Vikiwat
-1 бр. температурен датчик 40° 5А/220V NO пак от там за 3.60
-1 бр. захранващ адаптер на 12V/1.5А от някой стар монитор на аванта
-1 бр. лайсна от строителния хипермаркет за 2.10лв
-44 бр. свински опашки
-2 часа работа с поялника...
-това го прилагам на вилата за стаята на сина - няма място за по голям радиатор от 12-ката
Този пост е редактиран от JordanS; 10-01-17 в 19:42.
Здравейте, котлето отказва да работи, нито на БГВ, нито на отопление - Ariston Clas FF 24 мисля му е модела. Изписва грешка 6p1, като издава шум, може би от помпата, включва горелката работи 30 секунди и изключва отново с грешка 6p2. По време на работа вдига от 15 градуса до 30 и изключва веднага. Някакви идеи от какво може да е? Благодаря
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не, от София. Това още един път ми го прави, но тогава се оправи от самосебе си
Май разгадах проблема. Беше замръзнам комина. Сега топли. Обаче преди да проверя това, пробвах с reset бутона, съответно всякакви настройки заминаха. Преди му беше ограничена мощността, има ли как да го настроя сам?
Няма как с ресет бутона да промениш настройките
Ок, благодаря. Замръзването на комина продължава да ме тормози, за 2 дни 3 пъти трябваше да го размразявам, последния с 1 кана вряла вода. Има ли начин да се избегне това?
Преди около 12 -13г тук държа -31,5 почти седмица. Всички газови комини мръзнеха и ги размразявахве със сешоар. Решението беше да включим котела /нашия у майка ми-" Имергаз " на 6-7 степен да включва по-често. Това помогна-споделям го от практически опит.
То у нас е толкова студено, че включва на 30 мин, за да почива пак толкова. Температурата е 82 гр. Въпреки това пак замразва.