Предполагам, че като моите Y-образни вършат работа. И на двете са еднакви при мен
.
Предполагам, че като моите Y-образни вършат работа. И на двете са еднакви при мен
.
как са ти сложени тези филтри хоризонтално мисля ,че трябва да са за да събират частиците,както е снимката,или вертикално, така дали действат изобщо.
На котела ми на твърдо гориво са хоризонтално, но на газовия ми са вертикално. На газовия не виждам друг начин освен вертикално преди да влязат тръбите в котела.
Ето няколко примера - на две от снимките са ползвани бели ППР филтри, на другата - месингов.
Мда, с колена става хоризонтален монтаж. Вярно, доста играчка в някои случаи и само за тази цел. Аз нямам намерение да преправям монтажа (вече 7-ми сезон работи без проблеми), но в твоя случай го направи така.
Лазар, тези тръби, които си показал изглеждат много по-добре от моите - белите с алуминиевата вложка от преди години. Много се изкушавам да сменя цялата система (или поне частта, която не остана зад гипс-картона) с такива тръби. Скъпи ли са?
Ами не са скъпи - към 2-2.50лв/м, зависи от производителя, но се работи с евтини фитинги - едно коляно ф20 е 20стотинки, а не няколко лева, както при ал.вложка. Става по-бавно, но е вечно (условно), а не постоянно да ме викат за течове. При другите тръби един кран да се наложи да смениш - разбутват се връзките и няма спиране.
Ти, остави, но при мен една от тръбите (добре, че е снадка и имам много малка част от тази партида тръби) започна да сълзи сама през стената си. Да се саморазпада. И това за крана и връзките също е така.
Здравейте,
поръчах онлайн термостат Computherm Q7RF, но ми доставиха Avansa 2007TX с ръководство на български за Computherm Q7RF. Въпросът ми е, има ли проблем, че са ми доставили аванса-та или са еднакви като качество, поне визуално са еднакви на пръв поглед? Ще се подключва към Veismann Vitopend 100.
Здравейте,
дойде момента да ни монтират котела 003-7712231464090 - Газов котел CONDENS 7000W ZSBR16-3A23 BOSCH 3.7-15.9kW едноконтурен Бош. Какво бихте споделили за тезата,че бойлера би ни носил тежест върху сметките поради това,че ще се охлажда бързо и това ще налага по-често включване на котела за поддържане на зададената температура. Бойлера е Атлантик 150л и е във вътрешно коридорче-предверие на банята, което също има радиатор за отопление.
Направили сте добър избор за котел,със здраве да си го ползвате.Не разбрах само как ще се охлажда бойлера,като радиатор ли е вързан,котела си има отделен извод за бойлер и работи с различна температура от тази за отопление.Проверете колко е мощността на серпентината на бойлера,защото този бойлер може и да не стане.За сметките за подгряване на бойлера не се притеснявай те са незначителни.Да не забравите за управление за котела,препоръчвам FW200 лесно се работи с него, малко е скъпо, но си заслужава парите.И накрая фирмата която ви монтира котела, не ви ли разясни че бойлера няма как да се охлажда?
Ако чак толкова много те притесняват загубите на бойлера го облечи в изолация. Обикновено производителя дава загубите на бойлера в КВч на ден.Консумация на енергия (kWh/24 часа): 1,68 или около <9лв ако е на ток (на газ по-малко) на месец за загубите според линка
Не съм наясно как е свързан бойлера/не се сетих да питам/ обясниха,че посредством управлението-монтирахме такова, мога да задавам колко градуса да ми поддържа водата в бойлера примерно 40 и да задам от 16 до 22ч например когато сме вкъщи да я поддържа 60 градуса, от което си мисля,че бойлера е свързан самостоятелно към котела. Вчера ги попитах и за това за утежняването на сметките от от бойлера и те казаха,че са го засичали и е към 5-6лв на месец .
Хубаво е че имаш управление,не са те излъгали за сметките 5-6 лева няма да са но горе долу за 4 човека от 15 до 20 лева макс.60 градуса са много за бойлера,аз моя го държа на 50 и водата няма свършване,но това че серпентината на бойлера ти е достатъчно голяма.Веднъж в седмицата се включва дезинфекция на бойлера и си го загрява котела до 65 градуса.
Здравейте,
и аз обмислям от месец да се газифицирам и искам да се допитам това което ми се предлага дали е добре, защото малко съм бос в тези неща. Благодаря предварително за отзивчивостта.
Апартамент 80 кв.м. с терасите, стаи - хол 18 кв. м., двеспални по 13 кв. м., кухня с вкарана тераса 11 кв м коридор 6 кв м баня 3,5 квлм и тоалетна отделно 1 кв м Апартамента е изток запад в Пловдив, вътрешен, изолиран отвсякъде 5 см едната спалня е вътре и вън изолирана, вкараната тераса е с 3 см фибран на под и таван, 4 етаж на 5 последен за момента не живят съседи. Фирмата, която ще ми прами инсталацията ми предлага котел Bosh Gaz Condens 2000 радиатори Н 60 57 ребра не зная как разпределени между двете спални и кухнята, радиатор Н 30 30 ребра за хола, нисък е защото прозореца е нисък и лира в банята. Добре ли е или да променям нещо.