ОК. Извинявай, лазаре - предоверих се на местния бакалия, който между другото е и доставчик, инсталатор и проектант на газови инсталации в нашето село...
А защо ли се извинявам, след като не аз обиждам?!?!
Този пост е редактиран от pepitoff; 22-03-17 в 10:12.
Давайте го по-полека. Някой написал нещо, другия тръгва да му отговаря и се почват някакви безсмислени диалози и спорове.
Благодаря pepitoff ,за тази идея,не бях се сетил за този вариант
- - - - - - - - - -
Добре ,какво излезе Аз питам ,а Вие се карате .....големи хора сме мисля.Ако може Lazar по подробно за бойлера да каже дали може или не може разтоянието да е по-голямо от 5 м. и защо ,ще съм му благодарен.Също бих желал мнение кой и какъв кондензен котел е по удачен в моя случай (не говоря за марка котел или kw),a кой вид да е кондензния котел -с бойлер за БТВ или без -директно от котела да е.
Напълно подкрепям VanDan, доста се разводни форума последните месеци...,за персонални въпроси и диалози си има "лични съобщения"
- дори си мисля, че не е излишно някой модератор /например ЛАЗАР/ да разчисти постовете в които липсва информация по ТЕМАТА!..
..по отношение на въпросния бойлер... ако трябва да е близо до нещо... то това е банята
/моят е на 10-12м от котела в съседно помещение под банята/
Ами добре JordanSотговори тогава по темата "Газов котел-Избор и Цени" кой вариант според теб е по правилен и защо естествено?( биx жeлaл мнeниe ĸoй и ĸaĸъв ĸoндeнзeн ĸoтeл e пo yдaчeн в мoя cлyчaй (нe гoвopя зa мapĸa ĸoтeл или kw),а ĸoй вид дa e ĸoндeнзния ĸoтeл -c бoйлep зa БTB или бeз -диpeĸтнo oт ĸoтeлa дa e)
Колега, има няколко поста с размисли върху едно- дву- контурен котел само в последните 30-40-на поста. А преди това са 10 пъти по толкова.
Аз се отказвам да пиша едно и също през ден, защото някой не иска да разгърне 2-3 теми назад и да си направи труда да почете. От пост 2001 до пост 2018 с питане на Зевс се обсъжда за пореден път едно- дву-контурен модел.
И по-добре Имергаз, Бош или Вайлънт отколкото Бакси...
В тази област няма нещо ново, което да се появява през няколко месеца. Не е като ТВ или климатици с нови модели всяка година. Изчерпали сме почти всичко, което може да се каже от потребителска гледна точка. Поне по отношение на основните въпроси. Повечко радиаторна мощност, котли с ниска минимална мощност, стайно управление. Вече специфични технически подробности за системите - примерно тръби - видове цени, техника на работа, начини на изпълнение и конкретни подробности за всеки индивидуален случай няма как да стане по мое лично мнение. Поне в този форум. Има си фирми за тази цел.
Този пост е редактиран от VanDan; 22-03-17 в 14:42.
От #2001 до #2018 пост мерси VanDan.Аз повечето съм го изчел,затова не бях се и регистрирал ,но след допитване до двама специалисти от различни фирми в моя град (които ги познавам) ми предложиха различни решения и проекти на отоплителната инсталация преди няколко дни--споменато 2-3 страници по назад от мен. Затова и реших да потърся още мнения ,а къде по добре от тук. Съжелявам ,че повтаряте едно и също ,но ако не бях писал тук например "повтарящия въпрос" нямаше да разбера ,че мога да отдалеча колекторите от котела и от там да започнат връзките за радиаторите и др. подробности за което съм благодарен.Това и от двамата ми познати от различните фирми не ми беше предложено като решение.Аз съм от типа хора който приемат всякаква помощ и препоръка.Обичам да се допитам до повече мнения,да си направя сам съпоставка и да избера най-правилното решение за мен.
В посочените постове, точно е коментирано по въпроса ти. Защо е зададен преди малко този въпрос тогава?
След като си питал същото малко преди това:
на което са ти писали в същия дух:
на което си отговорил
Всъщност, за да не се обиди някой, спирам досадно да пиша едно и също нещо. Разбирам, че всеки търси индивидуално решение и отделен изчерпателен отговор на въпросите си. Успех.
Доколкото знам (форумът е анонимен) от специалистите с познания само Лазар е останал да пише тук. Имаше още няколко човека, но не съм виждал да пишат от над година (че и повече). Все си мисля, че нещо нямат време, а и желание. Все пак си имат клиенти и бизнес. Останалите сме потребители и пишем само от личен опит и мнения на наши майстори.
Този пост е редактиран от VanDan; 22-03-17 в 15:36.
Не се отказвай. Има неща, за които си струва да се пише.
И аз така като теб ..... преди време ми беше писнало, но ми минава след време.
В крайна сметка - трябва да си помагаме и да се избягват скъпо струващи грешки.
Сега поне има много възможности и технически решения ......
п.п. Спомняш ли си, в един момент всички искаха само Лазар да им отговаря, и той отговаряше. Направо му се чудех от къде намира сили да се справя....
После ти пое отговорите на поне 50% от въпросите. После се включиха и много нови колеги тук ....... И пак стана хубаво място този форум.
Този пост е редактиран от legaltk; 22-03-17 в 15:45.
...Никой не искам да обидя ,затова и аз спирам ...