Страница 103 от 166 ПърваПърва ... 5393101102103104105113153 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,531 до 1,545 от общо 2477

Газов котел - Избор и Цени

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    29
    #1531

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    гаранцията е попълнена от продавача, програматор не съм връзвал въобще, вкарано е всичко в системата на Бош

    в момента котела работи без програматор и махам мостчето от номер 14 на графиката
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #1532

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Никакво мостче не се маха. Продавача няма как да попълни протокола за пуск. Той само попълва графата за продавач, но оторизиран сервиз трябва да направи един куп замервания и настройки и да попълни съответните графи. Най-добре е да купиш котела от оторизиран търговец, който да е и оторизиран сервиз, но може и да са различни фирми, както предполагам е при теб. Търговецът, ако не е сервиз, не може да пусне котела и да го въведе в системата за да важи гаранцията. Ако сега му стане нещо на котела (гаранционен случай), как според теб ще се действа?

  4. Junior Member
    Тук е от
    May 2016
    Живее в
    Кърджали
    Мнения
    80
    #1533

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Привет на всички потребители и гости!


    Вече и нас в Кърджали - Сити газ ни газифицира, от 5-6 месеца имам кутия с газомер на „границата“ на еднофамилната си къща, а от седмица имам и утвърден проект за монтиране на газов котел.
    От около 3 месеца усилено проучвам вариантите за газови котли и съм благодарен на всички участници в този форум, които споделят опит и информация по тази тема.
    Рeшиx дa ce пpиcъeдиня във форума, за да потърся мнението Ви относно конкретните ми изводи и предпочитания.

    Признавам, че не успях да изчета всички страници, но поне 40-50 изчетох… , и за да не повтарям ..за н-ти път грешките на всички новоприсъединили се съфорумци смятам да съм по КОНКРЕТЕН.

    1. Желая да отоплявам 2 етажа с обща площ около 150кв.м. /3-ти и 4-ти/ от еднофамилна къща близнак, като моето изложение е по-скоро запад-север, нямам никаква топлоизолация, прозорците са много и големи…но дограмата е прилична - /дървена, варен бук + стъклопакет/, 2-рия етаж е мансарден с вътрешна стълба и големи обеми въздух, т.е. възможно най-неблагоприятна ситуация.

    2.Имам изградена отоплителна инсталация с чугунена /френска/ камина на дърва с водна риза /18кW/ с 6 бр. алуминиеви радиатори за 3-те спални и коридори, 1 конвекторен за хола и 2 лири в баните + 120л. бойлер със серпентина свързана едновременно към отоплителната и слънчева с-ма./с ръчно превключване лято-зима/. Не описвам подробно броя на ребрата /глидери/, понеже е ясно, че с-мата не е правилно оразмерена -нещо което твърдо ще бъде коригирано за следващия отоплителен сезон… който надявам се да бъде на ГАЗ.

    3.При така съществуващото положение… успявах да поддържам 20°-21° средна температура в помещенията при температура 70°-75° на камината, с цената на много дърва- а в големите студове и денонощно горене. За да си направите извод за топлинните х-ки на жилището мога да добавя: Вечер при работеща камина 21° - сутрин 17°-мансарден етаж, 19° долен.

    4. Вече съм избрал лицензирана фирма която ще монтира и захрани с газ котела и ще ми преработи отоплителната инсталация и тази за БГВ, но не съм избрал КОТЕЛА и дистрибутора от където да го закупя., най вероятно ще се наложи да се вика оторизирана сервизна фирма за настройките и пуска на котела, което доста усложнява задачата по избора. В предвид района на Кърджали предпочитам сериозен оторизиран сервиз евентуално от Пловдив или Стара Загора, и на практика може това да предопредели и МОДЕЛА на котела.

    За тези които не са се отегчили… и са прочели поста до тук, отправям питане и очаквам мнение за моделите газови котли и техническите им характеристики – първо дали са верни, дали съответстват на Вашите практическите наблюдения и после кой би бил оптимален в МОЯТ случай!

    Уточнявам критериите, които съм имал в предвид при избора на СТЕНЕН ГАЗОВ КОТЕЛ с мощност от 21kW – 30kW.
    1.Надежден и ефективен – без да очаквам сметки под 200лв/месец.
    2.Кондензен –независимо че може на първо време да работи и над 55°
    3.Ниска минимална мощност – по препоръка от ФОРУМА
    4.Може и двуконтурен – но основно ще го ползвам за отопление, понеже няма друг вариант освен да е разположен в приземния етаж /1-ви/
    5.Управлението да позволява всички режими на работа /Пропорционално, ON/OFF, по стайна температура… това със външната температура не го разбрах/
    6.Цената – не смятам, че е оправдано да инвестирам за самия котел повече от 5500лв. при условие, че най-оптимистичните гаранции на самите производители са 10 години.

    Помогнете ми да РЕША и ИЗБЕРА !



    Моите фаворити съм ги номерирал от 1 до 6., макар че има неща за които нямам информация:
    - разхода за Boscha го дават за номинален режим – не е ясно колко е на макс.
    - защо Vitodens 200-W е почти два пъти по скъп от останалите
    - защо Vaillant го водят Мерцедеса при газовите бойлери, както и коя е по добрата серия ecoTEC Pro или ecoTEC Plus

    Ще съм благодарен на всички потребители …, експерти и не толкова, които вземат отношение по моето питане…и ме насочат в ПРАВИЛНАТА посока и/или ме избавят от някои явни грешки и заблуди!

    Приемам всякакви предложения и съвети и се извинявам ОТНОВО ако съм отегчил някого !
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от JordanS; 27-05-16 в 11:25.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #1534

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Браво колега. Личи, че си прочел доста неща от темата. Правилно си се ориентирал при котлите. Моето лично мнение е, че повечето които си показал стават. За 150м2 24kW ще ти стигнат отвсякъде, даже са много. Проблемът е, че радиаторната ви мощност в момента е недостатъчна за вашите нужди. Там е сериозната работа, която трябва да се извърши. Иначе за котел аз бих се съобразил с наличието на местна фирма, която да може да го поддържа и да му разбира. Моите предпочитания са за Боша. Ако имах възможност сега бих сменил моя Имергаз Еоломини 24 с някои от моделите на Бош.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    146
    #1535

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Вземай едноконтурния Бош 3.3-24 КВ, за тези пари заедно с управление + бойлер е супер.При твоето положение както си два етажа по добре управлението да е по външна температура.Няма нищо сложно и аз в началото нищо не разбрах,макар че четох инструкциите няколко пъти.В крайна сметка се оказа, че ти си регулираш само стайната температура.

  7. Member Аватара на legaltk
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    436
    #1536

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    При положение, че котелът е на партерния етаж, а жилището 3-4 етаж тръбният път е доста дълъг и двуконтурният котел не е много подходящ за БГВ. Разпиляването на вода ще е неоправдано. Въпреки това употребата на двуконтурен котел не е невъзможна. А при едноконтурен котел остава въпроса къде ще е разположен бойлера?
    Относно Vaillant - ecoTEC Plus е технически по-модерната серия.
    Относно мнението за програматор с външен датчик - не го препоръчвам. Този метод на регулация не е особено прецизен - особено при сравнително високи външни температури.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    146
    #1537

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Ами аз съм с FW200 на Бош и съм доста доволен,макар че съм на 1 етаж.То и нямаше друга възможност тогава FR110 не се намираше никъде.Вярно е че от време на време надвишава температурата която съм задал с 0.5-1 градус,но това е в редки случаи, а и жената е доволна щом е по топлоВажното е сметките да са ниски,а при топло време те наистина са малки.А и за едноконтурен котел на Бош, май няма по стайна температура,само по външна,ако държи на стайна трябва да се ориентира към друга марка.

  10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #1538

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    От другите марки само Вайлант може да предложи подобен голям избор на регулатори като Бош. FW200 вече го няма в ценовата листа, от тази година регулаторите са ново поколение, те вече стават и за двуконтурни и за едноконтурни. CW100 и CR100 са еднакви, като се различават само по външния датчик и са доста по-опростени спрямо FW200. Сега може човек да избере и CT100 и да си командва котела през сматфона

  11. Junior Member
    Тук е от
    May 2016
    Живее в
    Кърджали
    Мнения
    80
    #1539

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Благодаря за всички изказани мнения!,

    от написаното все повече се навивам за ЕДНОКОНТУРНИЯ БОШ,
    - пропуснал съм да спомена -бойлера е в банята на мансардния /4-ти/ етаж близо до слънчевия котел, като захранва цялото жилище с топла вода.
    в долната баня от много време имам свързан съм с-мата /с ръчно превключване/ 3-фазен проточен ел. бойлер..., който съм ползвал 2-3 пъти за 5-6 години, след някоя зимна отпуска /лятото разчитам на слънцето/
    затова смятам двуконтурния за излишен в моя случай.
    -в момента всички радиатори без конвекторния са с термоглави- факт доста спорен съдейки от коментарите ТУК, но удобни за регулиране и/или спиране на отделните радиатори.
    Относно УПРАВЛЕНИЕТО-най-неясната за мен част.
    Не е ли възможен вариант за управление при което:
    -фиксираш максималната температура на котела на 55° /пределна за кондензен режим - или по-висока докато си напасна броя глидери за всеки радиатор/
    -той би трябвало да си модулира мощността докато я достигне...
    -термоглавите автоматично балансират с-мата
    -изключваш / включваш КОТЕЛА по температурата на най-студената /голяма/ стая - която в моя случай се отоплява от 3kW конвектор



    п.с. докато пишех, не бях прочел поста на Лазар - варианта със дистанционно СМАРТ управление ми допада много.../ така наблюдавам и управлявам служебния DAIKIN..много полезна екстра/
    само не ми е ясно тоя датчик за бойлера...сигурно е за да се следи температурата на обемния бойлер -който при мен е през 3-етажа от котела, но не е невъзможно да се закара кабел през покрива

    Control CT 100 на Бош ще ми свърши ли работа?
    Този пост е редактиран от JordanS; 28-05-16 в 09:54.

  12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #1540

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от JordanS Виж публикацията
    Благодаря за всички изказани мнения!,

    от написаното все повече се навивам за ЕДНОКОНТУРНИЯ БОШ,
    - пропуснал съм да спомена -бойлера е в банята на мансардния /4-ти/ етаж близо до слънчевия котел, като захранва цялото жилище с топла вода.
    Ами качи и котела там, където ти е бойлера.

  13. Junior Member
    Тук е от
    May 2016
    Живее в
    Кърджали
    Мнения
    80
    #1541

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Няма опция за друго място на газовия котел..според 2-ма проектанти,
    освен всичко още преди години при изграждане на отоплителната с-ма ..предвидиха щтрангове до приземния етаж - към общ котел за цялата къща.

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #1542

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от JordanS Виж публикацията
    Не е ли възможен вариант за управление при което:
    -фиксираш максималната температура на котела на 55° /пределна за кондензен режим - или по-висока докато си напасна броя глидери за всеки радиатор/
    -той би трябвало да си модулира мощността докато я достигне...
    -термоглавите автоматично балансират с-мата
    -изключваш / включваш КОТЕЛА по температурата на най-студената /голяма/ стая - която в моя случай се отоплява от 3kW конвектор
    Ами то това го прави всеки котел. Идеята на допълнителния регулатор е да не пипаш нищо, да не мислиш за отопление и топла вода, да забравиш, че имаш котел - това при тебе ще е лесно, понеже не е в жилището. А иначе щом има соларен бойлер, задължително котелът трябва да е едноконтурен, СТ100 може да управлява и бойлера
    Този пост е редактиран от Lazar; 28-05-16 в 14:53.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    146
    #1543

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Няма смисъл да скопяваш котела на 55 градуса,даваш врътката на макс. преди да щракне.Управлението само избира, с каква температура вода да подава,нали за това си му броил парите.

  17. Junior Member
    Тук е от
    May 2016
    Живее в
    Кърджали
    Мнения
    80
    #1544

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Благодаря на всички за отделеното време, за изказаните мнения и съвети!,
    с Ваша помощ се спирам окончателно на ЕДНОКОНТУРЕН Bosch Condens 2500W модел WBC24-1DE23 с управление Bosch Control CT100
    ,
    ще ме улесните още повече, ако ми препоръчате коректен доставчик и/или оторизиран сервиз за пуск и гаранционна поддръжка.



  18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #1545

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    В сайта на Бош има списъци с оторизирани партньори. Можеш да направиш и запитване, за да те насочат. Успех!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Избор на газов котел.
    От gogo.s във форум Отопление
    Отговори: 174
    Последно: 30-06-19, 09:58
  2. UPS за газов котел
    От taralion във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 06-06-16, 22:09
  3. Избор на газов котел.
    От amalexiev във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 08-11-12, 21:51
  4. Отговори: 27
    Последно: 01-11-12, 22:39
  5. Избор на газов котел
    От dampio във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 21-10-12, 22:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе