Правилен избор,само да вметна, че бойлера който ползваш в монента,може и да не стане за газов котел.Провери колко KW му е серпентината.Или направо го смени с бойлер с две серпентини и забравяш че имаш котел,солар и бойлер.
Правилен избор,само да вметна, че бойлера който ползваш в монента,може и да не стане за газов котел.Провери колко KW му е серпентината.Или направо го смени с бойлер с две серпентини и забравяш че имаш котел,солар и бойлер.
аз ги изтеглих списъците ... но най-близките са в Бургас, ..което не е чак толкова далече, въпросът е дали ще се навият за поддръжка в Кърджали,В сайта на Бош има списъци с оторизирани партньори. Можеш да направиш и запитване, за да те насочат. Успех!
за покупката варианти много...но опита показва, че по-добре да го купиш от този който..ще го поддържа
Πpaвилeн избop,caмo дa вмeтнa, чe бoйлepa ĸoйтo пoлзвaш в мoнeнтa,мoжe и дa нe cтaнe зa гaзoв ĸoтeл.Πpoвepи ĸoлĸo КW мy e cepпeнтинaтa.Или нaпpaвo гo cмeни c бoйлep c двe cepпeнтини и зотносно бойлера.., вертикален свързан с кранове към отопление и слънце-120л/серпентината е поне 15кВ, доста бързо го загряваше камината...Да, какъв е съществуващия бойлер?
преди месец му свързах отпред още един 120л./18кВ серпентина като буфер със втора помпа към слънчевия колектор...
малко сложно стана управлението с контролера на INTIEL... но само него намерих под 200лв.
и на практика се надявам...
-зимата , пролет и есен -основния към с-мата за отопление на газ /ръчно превключвам серпентината/..., буферния към слънчев колектор
-лятото и двата на слънце...дори се оказва , че най добре е да настроя основния на по-ниска 55° температура а буферния на макс 75° за да ползвам по-слабото слънце
..изпадна ми един хоризонтален със серпентина, който добре пасна в подпокривното помещение...т.е. надявам се проблеми с топлата вода да нямам
п.с. пропуснах да кажа, че и двата бойлера са свързани към ел.мрежа ..+ 24кW 3-фазен проточен в другата баня но свързан към общата топла вода /ръчно се превключва/
Този пост е редактиран от JordanS; 29-05-16 в 10:25.
Е, как, има в Пазарджик, Пловдив, Зт.Загора, Хасково, Ямбол, има си мрежа. Обади се в кол центъра, може да има и други наблизо, които не са вписани или поне да те насочат на правилното място
Ще огледам пак, но това което снощи изтеглих от бош термотехника...бяха доста ограничени списъци,
ще погледна в основния на Бош и ще им звънна утре
Този пост е редактиран от JordanS; 29-05-16 в 10:40.
Изглежда гледаш само първите страници на списъците
...вярно, едва ли е от късния час снощи,...преди малко ги отварях пак..БЛАГОДАРЯ!
Къде мога да видя какви промоции има на котли Бош? Влязох в официалната им страница, но там няма цени. Гледам, че казвате за промоции с бойлери и управления.
Здравей, в google ako напишеш пакет bosch condens 2500 ще ти излезе! Инече аз открих в тези два сайта - НОВАтерм ООД - Газови котли и Акция на кондензни котли Bosch . Принтираш страниците намираш оторизирания представител в твоя град и му искаш същите пакетни цени!
Здравейте!,
понеже и на мен ми предстои да поръчвам Бош с термоуправление СТ100,
доколкото проучих пакетната цената навсякъде е еднаква за периода на промоцията,
не ми е ясно как стои въпросът със гаранцията на самия котел, и на гаранционното обслужване от сервизната фирма която евентуално ще го настрои и пусне....,
т.е. не мога да реша кое е по правилно - дали първо да си търся сервизна фирма и чрез тях да го купувам или да си го поръчам онлайн а после да мисля за оторизиран сервиз... , /като гледам в 90% тъговските и сервизни представители на Боша са едни и същи фирми/
...че ще свършат складовите наличности докато умувам
Lazar на предния пост е обяснил: В моя случай търговецът е и оторизиран сервиз на Бош и чрез него си го поръчах!
- - - - - - - - - -
Здравей Lazar да те попитам по конкретно, какво не може да прави CR100 спрямо СТ100 свързано със БГВ?
Привет на всички ....в темата!,
... с благодарност за подкрепата и съветите Ви, смятам за необходимо да споделя развитието след последните ми постове.
-котела беше поръчан във Пловдивския офис на БГ ТЕРМ, доставен е в Пловдив и ще бъде транспортиран до Кърджали в най-скоро време.Благодаря на всички за отделеното време, за изказаните мнения и съвети!,
с Ваша помощ се спирам окончателно на ЕДНОКОНТУРЕН Bosch Condens 2500W модел WBC24-1DE23 с управление Bosch Control CT100,
ще ме улесните още повече, ако ми препоръчате коректен доставчик и/или оторизиран сервиз за пуск и гаранционна поддръжка.
-монтажа ще бъде извършен от кърджалийска фирма лицензирана за монтаж на газови инсталации - доказани професионалисти в областта на ОиВ..
-ще разчитам на оторизирания сервиз на БГ ТЕРМ за настройките и пуска след приключване на монтажните дейности.
-цената е повече от приемлива .../под промоционалната пакетна цена на Бош за този модел.../
п.с. имам и други питания и въпроси свързани с газовите котли / UPS, буфер/ ,но видях, че има нарочни теми, за съжаление малко изоставени.
Този пост е редактиран от JordanS; 03-06-16 в 23:25.
Здравейте!
Предстои да ми газифицират апартамента и на дневен ред излезе въпроса. Какъв котел да сложа?След изчитането на темата тук и по други форуми, стигнах до извода, че котела трябва да е с възможно с най-малка мин. мощност. Като обща мощност радиаторите ми са при dt 60-15,352 kW, dt 50-12,036 kW, dt 30-6,088 kW и dt 20-3,543 kW. Спрял съм се на вариант на кондензен едноконтурен котел+ болер. Вариантите за котел са:
1. Имергаз VICTRIX X 12 2 I 1,9-12 kW
2. Бош Condens 2500W WBC 14-1 DE 23 2,2 - 15,0 kW
3. Висман Vitodens 100-W 4,7 - 19,0 kW
Моля да ме насочите към един от трите, като цената не е определяща.Интересува ме предимно качеството на котела, възможности за настройване на различни температурни режими и разход на газ (колкото е по-икономичен е с предимство).Предварително благодаря за отговорите.
Поздрави