Здравейте!,
-изкушавам се и аз да се включа във темата - относно ефективността на „кондезния режим“ при кондензните газови котли….и разликата между теоретичната ефективност, ефикастността и икономичността на който и да е отоплителен уред за…подчертавам всеки конкретен случай /апартамент, етаж от къща, цяла къща или промишлени помещения/…. ще пропусна и този път…
-2-ри сезон ползвам кондензен – едноконтурен Бош 2500 със СТ100 и съм напълно удовлетворен от топлината и комфорта на които се радва семейството ми през студените месеци,….. /без да коментирам месечните сметките за ГАЗ/
-за пореден път Благодаря на всички от форума /професионалисти, специалисти и само потребители/ помогнали ми със съвет и/или изказали мнение по моите предишни постове….. но пак се налага да ПОМОЛЯ за МНЕНИЯ и ПОМОЩ!
Предстои ми НОВ избор на двуконтурен газов котел който ще се помещава във ХОЛА за 3 стаен АПАРТАМЕНТ около 100м2, прилично топлоизолиран без опция за къртене и прекарване на нови тръби…,
На първо четене съм си набелязал - Viallant ecoTEC Plus VUW 246/5-5 – без яснота за модела стаен термостат /по принцип съм фен на смарт у-вата но уви/
Аз съм наясно с предимствата на едноконтурните газови котли + обемен бойлер, но при този случай се налага да търся друго решение и КОНКРЕТНОТО ми питане:
Какво Ви е мнението за компромисния вариант - стенни кондезни газови котли със вграден бойлер?, ….не ми е ясен принципа на затопляне на наличния обем БГВ при тези бойлери?
- предполагам проточно първоначално?
- но после как се поддържа ?
…. въпроси на които се надявам да получа отговор с Ваша помощ!