То всичко по този въпрос е изписано. Само трябва да почете по темите човек.
То всичко по този въпрос е изписано. Само трябва да почете по темите човек.
А защо не попиташ и Lazar за оферта...?
Добрич не е толкова далеч от Варна.
Ще си спестиш доста писане после във форума.
Здравейте,
Пиша тук малко като продължение, за съжаление оригиналната тема за избор на газов котел в която писах е била заключена на 30ти Юни.
Тук може да се види оригиналният ми пост.
Накратко: бях се спрял на малък едно-контурен котел с обемен бойлер като най-разумен вариант, сградата обаче е нова и ми разрешават да ремонтирам на акт 15, но не ми дават да изрежа замазката за да добавя нови тръби от котлето до бойлера, защото в коридора минава линията за газта.
Въпросът ми е: възможно ли е да разделя тръбите за лирата в голямата баня в комбинация с някакъв колектор за да топлят лирата и от тях да се топли и бойлера, който ще бъде разположен в съседната малка баня?
Ако съм разбрал правилно едно-контурните имат само един отоплителен кръг (няма отделен за бойлер?).
Ако е възможно, как се прави връзка между котела и бойлера за да знае котела кога да затопля водата?
Не можеш да топлиш бойлера от тръбите за лирата. В твоя случай най-добре е да ползваш бойлер за подов монтаж, който да монтираш под котела и няма нужда да преправяш инсталацията. Има такив бойлери с горни изводи специално за работа с газов котел. После двата уреда може да ги вградиш в шкаф. Ето линк, има 120 и 160л, но сайта не е обновяван скоро и 120-литровия не е показан:
https://tesy.bg/produkti/bojleri-s-i...-toploobmennik
Здравеуте не разбирам защо ще се използва бойлер , аз 10 години вече съм на газ и със котела нямам и не съм имал проблеми със топлата вода (санитарна) котела ми кондезен Аристон Генус 24 , водно подово отопление , положени тръби 8 кръга по 80 метра 640 метра рехау и всичко е идеално.
За да не цъка котела при всяко отваряне на чешмата. Отделно май е и по-лесно да се намери едноконтурен котел с ниска минимална мощност, което ако си с радиатори е доста съществено.
Това изобщо не е проблем , но според мен не си струва инвестицията