Здравейте,
бих искал да попитам нещо относно Bosch 2300w и CT200 термостат.
Закупих си въпросните устройства и се опитвам да разбера следното нещо дали е правилно:
1. Апартамента ми е вътрешен на 3 нива и няма врати между тях. Най-ниското е кухнята, средното е хола и най-горните са спалните. Общо е около 300 кубика въздух. Термостата и котела са разположени в кухнята, където е и най-студено.
2. В кухнята има радиатор, в хола има радиатор и в 2те спални по един. Лирите в баните не ги пускам, тъй като баните са топли.
3. Температурата на водата в котела съм я сложил на 52 градуса.
4. Направил съм си проста температурна крива в приложението която е:
Правят ми влечатление две неща:
1. След 00:00 котела и отоплението изключват напълно като дори спира да върти помпата
2. През деня когато котела е зададен на 25.5 градуса, котела гори и достига примерно 24, докато навън е -5. Горелката работи в ниската зона видимо в приложението и при никакви условия не се покачва. Пробвах да задам температурата ръчно на 27 градуса и горелката изобщо не се покачва. Виждал съм я да се покачва над средата само когато топли вода за мивките или баните. Прикачил съм и снимка:
Тези неща нормални ли са ? Питам, тъй като разхода е малък и сметката също, но пък има моменти в които се усеща, че е малко хладно в хола. А през нощта когато падне температурат навън много и в спалните се усеща студено.