1см пак е нещо. Моето в апартамента е плътно до долу.
Все пак близо 4кв.м. не са малко, това си е една баня и е хубаво, ако има подово отдолу, да се оползотвори.
1см пак е нещо. Моето в апартамента е плътно до долу.
Все пак близо 4кв.м. не са малко, това си е една баня и е хубаво, ако има подово отдолу, да се оползотвори.
Явно все пак ще се сложат тръби там, а ще помисля за вариант леглото да е повдигнато на крачета 4-5 см и някакъв по-здрав под, който да издържи 100-150 кг багажи
И аз това се притеснявам как ще се почиства отдолу, но не искам за рискувам да е студено.
При теб има доста открита площ.
Тя и при мен стаята е доста голяма, но с дрешника и спалнята почти не остава място да грее.
Картинката е направена да изглежда по-голямо помещението.
Моето легло има механизъм за повдигане - с помощта на два лоста от двете страни се повдига на колелца на около 20см - пускаш робота и прахоляка изчезва. Като е натоварено подматрачното пространство съответно доста усилия изисква, но все пак е добре проектиран механизмът и няма проблеми.
Сметнах грубо площта на мебелите и излиза, че около 50% са ми покрити и както казах нямам проблеми с отоплението. Ако имаш само 30% или по-малко може би ще е проблем.
Здравейте! Моля за съвет относно газовия котел. В момента съм с Immergas Victrix Exa 24/28Kw,с Tybox 137, но му замина платката. За да я сменя и му направя профилактика ще ми излезе 800-900. По добре ли е да го сменя с нов. Гледах Bosch condens 2300i w със CT200 и RF key и Viessman VITODENS 100W B1KF ДВУКОНТ., 19KW/27KW с климатичен сензор Vicare. Котелът задължително трябва да е двуконтурен без вграден водосъдържател, защото съм ограничен от мястото. Отоплителната инсталация в Апартамента е
кухня с трапезария 20м2 - 27 глидера Н600
Детска 14м2 - 20 глидера Н500
Хол 18м2 - 23 глидера Н500
Спалня 14м2 - 20 глидера Н500
Баня 3м2 - лира Н1400/400
Височина 2,70 в стаите с окачен таван с вата, троен стъклопакет и 8см външна изолация.
Платката се ремонтира, а нова не мисля че е повече от 450лв. Само за това да се сменя котела не мисля че си заслужава.
Мислех си, че нали новите котли са по-добри, по икономични, с по добра модулация дистанционно управление през телефона, по добри горелки и топлообменници. Моят е с 5,5kw Мин мощност и модулация 1:4 и без модулиращ стаен термостат. Та за това съм се замислил, не че ми се дават едни 3,5к за котел,ама го мисля за инвестиция. А иначе от двата модела, кой ще си пасне с моята инсталация? За Висмана има ли някой отзив, че май е по нов модел?
Никаква икономия няма да усетиш, котела ти е кондензен и относително съвременен. Висмана е със същия тип топлообменник.
Щом няма да има никаква икономия с новия котел, значи ще правя платката. Грешката е за ниско напрежение, предполагам е някой кондензатор. Ел. техник ще може ли да я поправи, сменяеми ли са елементите по нея? Не съм го отварял и не съм я виждал.
Здравейте!
Търся този модел спирателно кранче мини с адаптор. Има различни доставчици, кой да избера, че моите започнаха да текат?
Този пост е редактиран от legaltk; 29-05-22 в 13:15.
Един въпрос. При сегашните цени как е най-изгодно да работи бойлер със серпентина, газ или ток?
Теоретично е така, но на практика едва ли има смисъл цял месец да си играеш да превключва; за 2-3 лева икономия