Страница 94 от 156 ПърваПърва ... 44849293949596104144 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,396 до 1,410 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    А свеж въздух ?

Нема свеж въздух брато! Смърдоляк! Носят си в цистерни сгъстен въздух от повърхността. Тежко е да си подводничар.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Относно Инверторите .Да сте чували за Ш И М (ширчинно импулсна модулация) за управление на двигатели? :coolsmiley:

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@jbmmm
    Всеки с въпроса си. На въпроса `Каква кола`, отговора вероятно би бил `Мерцедес` - вероятно .

@toto1
    Темата за технологиите е малко по-надолу.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

А за тези които не знаят РОДИНАТА НА ХЛАДИЛНИЦИТЕ И КЛИМАТИЦИТЕ Е *САЩ

6. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Здравеите,колебая се между четири модела DC инверторен климатик: 1.Mitsubishi Heavy Industries- SRK25ZD-S 3.4kw COP 3.62
    2.Mitsubishi Electric- MSZ-GA25VA(H) 3.2kw COP 4.21
    3.General-Fujitsu - ASH9LB 3.6 kw COP 4.39
    4.Fuji Electric - RS9LB 3.6 kw COP 4.39
    ще го ползвам основно за отопление,стаята ми е около 17кв.м. General е с най-добри показатели ,но не обявяват шума а може и да спя в тази стая.Fuji е същия като General но с 150 лв по евтин.Може ли някой да даде съвет.Благодаря предварително!

7. Тук е от
    Nov 2005

Нормално ли е в режим на отопление от климатика да мирише осезателно на амоняк? Още след монтажа забелязах това, но когато се обадих на сервиза ми отговориха, че това е нормално и се дължи на това, че температурата навън е висока и няма температурна разлика. Сега обаче, когато навън е студ, а климатикът се пуска примерно да топли на 28 градуса, отново в стаята още при пускането силно мирише на амоняк. Климатикът е PANASONIC CS/CU-PW12DKE, закупен от Техномаркет...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Здравеите,колебая се между четири модела DC инверторен климатик:* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 1.Mitsubishi Heavy Industries- SRK25ZD-S* *3.4kw COP 3.62*
    2.Mitsubishi Electric- MSZ-GA25VA(H)* 3.2kw COP 4.21
    ще го ползвам основно за отопление,стаята ми е около 17кв.м. General* е с най-добри показатели ,но не обявяват шума а може и да спя в тази стая.Fuji е същия като General но с 150 лв по евтин.Може ли някой да даде съвет.Благодаря предварително!
    Ползвам Fuji Electric - RS12LB
    - шум вътре - не се чува при пуснат телевизор /абе по-тих е PC - то ми/ и това е при
    най-високата скорост на вентилатора, режим отопление /при режим вентилация си се
    чува де/
    - шум вън - въобще не го чувам, а и съседите не се оплакват / външното тяло е
    монтирано до една от техните спални/
    НО! познати с Fuji Electric - RS9LB споделят, чe се появява неприятен
    "свистяш" звук от към външното тяло ...

10. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от Styx
    Понеже малко по-нагоре ме разубедиха да взема Midea за спалня поради шума, та да попитам за това моделче PANASONIC CS/CU-PW9DKE как е с шума и дали замръзва най-вече, че в Бургас влага колкото щеш.
    аз го имам от една седмца и съм доволен за тези пари е нправо чудесен външното тяло не много шумно а вътрешното тяло ако не го пускаш на max става и за спалня пробвал съм го предимно на отопление за сега не работи лошо консумираната мощност е окло 800-830W на отопление (тука малко са излъгали посочват 750, но да не забравяме че аз съм го мерил при външна температура 12-15 градуса и вътрешна 22 което го натоварва допълнително, колкото по слабо духа вътрешното тяло толкова по-висока е консумацията на мин на духалката ка4ва и до 900W, при посо4ените в описанието температури и на режим ауто може и да падне до около 750W)
    и наи хубавото е че на компресора пише на ясен англиски произведен от Matsuchita Малайзия
    така че може да му ска4ате смело преди техното да са му дигнали цената

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

и наи хубавото е че на компресора пише на ясен англиски произведен от Matsuchita Малайзия
    @DIDOTO
    Това MatsuChita малко ме притеснява, предполагам имаш предвид MatsuShita нали???*

12. Member
    Тук е от
    Nov 2005

:Super:Моля кажете мнение относно MC POWER климатици!

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Здравеите,колебая се между четири модела DC инверторен климатик: 1.Mitsubishi Heavy Industries- SRK25ZD-S 3.4kw COP 3.62
    2.Mitsubishi Electric- MSZ-GA25VA(H) 3.2kw COP 4.21
    ще го ползвам основно за отопление,стаята ми е около 17кв.м. General е с най-добри показатели ,но не обявяват шума а може и да спя в тази стая.Fuji е същия като General но с 150 лв по евтин.Може ли някой да даде съвет.Благодаря предварително!
    Първо - явно си се ориентирал към `по-марковите` климатици...

Mitsubishi Heavy /Daiya/ и Mitsubishi Electric имат обмен на технологии и съответно аналогични модели, като първата е mother company на втората, но са съвсем отделни фирми по принцип.
    Аз бих избрал един обикновен SRK25GZ-L, но и разните `екстрички` в твоя модел сигурно си заслужават вниманието.
    Обаче само модели на Mitsubishi Electric могат да участват в програмата за енергийна ефективност...

General, Fujitsu и Fuji Electric са 3 търговски марки на едно фирма и отдолу стои едно и съща технология! Слуховете са, че в този ред има ДЕградация на строгостта на контрола, ама май са си слухове... Накратко - еднакви са.

Значи по принцип бих избрал Mitsubishi щото ми е по-комфортно с тях /супер тихи са/ и то Heavy щото... абе щото така, ама само за Electric в момента дават преференции по споменатата програма...

Ако е от другите - препочитам General, по същата причина, поради която предпочитам Heavy - малко ирационално...

И не забравяй - преди климатика е дограмата и изолацията... Успех!

@toto1
    Може и да не разбрах добре въпроса ти, но на мен ми звучи по същия начин като:
    "Какво ще кажете за колите с горивни клетки?"
    Ами аз такова не мога да си позволя...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

:Super:MC POWER се прдават в магазини Mr.Bricolage. Попитах на Щанда за допълнителна информация но неможаха да отговорят нищо същественно. Ако някой може да помогне?

16. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    :Super:MC POWER се прдават в магазини Mr.Bricolage. Попитах на Щанда за допълнителна информация но неможаха да отговорят нищо същественно. Ако някой може да помогне?
    Извинявай! Съвсем друго ми влезе в главата като прочетох MC POWER...
    За мен са абсолютно неизвестни!

17. Тук е от
    Nov 2005

Здравейте,
    Вчера ми монтираха новия климатик Mitsubishi Heavy SRK25ZD-S (9-ка инвертор) и сега съм много нещастен - не ще да топли достатъчно, т.е. повече от около 23 градуса в далечния край на стаята не става. Субективно с духалка на "1" - 1 кВт става чувствително по-топло. Помещението е около 16 кв.м. Чудя се това дали е нормално?

18. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    @DIDOTO
    Това MatsuChita малко ме притеснява, предполагам имаш предвид MatsuShita нали???*
    абе аз казах 4е там пише на ясен англииски не 4е аз пиша на такъв

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе