Да бе защо след известно време почват да вонат особенно ако не са работили дълго врме??!
Да бе защо след известно време почват да вонат особенно ако не са работили дълго врме??!
Не знам дали да се махнат филтрите е добра идея... Според мен те задържат всички мазни частици и всякакви други невидими органични боклуци от въздуха, за да не се отлагат по частите на тялото. Може би когато климатика работи в такова помещение филтрите трябва по-често да се чистят и дезинфекцират. Някой може ли да предложи някаква рецепта за дезинфекция на филтрите и тялото?Първоначално публикувано от llll
Ами тези допълнителни филтри са само вложки върху основните- когато са зацапани през тях надали минава кой знае колко въздух...т.е само намаляват площта на основните филтри. Може би някакво ТНТМ би ги възстановило- примерно замяната на филтриращия елемент с хартия от въздушен филтър на кола или пък филтър за фритюрник би свършил по- добра работа.
Прав си Вълчо не е добра идея.Особено в помещение което се пуши.
Колкото по малки са ламелите на тялото,толкова по-лесно се набиват с прах,който влошава топлообмена.
Без филтър тялото ще бъде натъпкано с мухи,комари,хлебарки.Най-често вонята при неработещ климатик идва от тях.Хлебарките се промъкват дори през дренажния маркуч,като понякога го задръстват.Но пък и разните био и фини филтри лично на мен ми се струват неособено значими.
Чистенето с парочистачка не е страшно за топлообменника,но парата може да проникне до електрониката,а какъв ще е ефекта в/у пластмасата не е ясно.
Лрез лятото трябва да се почиства и външното тяло.
Edit //Виждам че llll ме е изпреварил и с две думи съгласен съм така е
А, благодаря- аз точно за топлообменника се притеснявах...Все пак с парата се нагрява неравномерно- та за това гледах да не задържам парата дълго на едно място....Първоначално публикувано от badr
До колко метра тръбен път инверторният климатик HITACHI RAS/RAC-35YH4 не се нуждае от дозареждане с фреон ? Надявам се че ще ми отговори някой.Предварително благодаря.
АЛООООООООООООООООООО -- Лупус,Тазманяк,Райд,Бадр и всички разбирачи особенно Панчо :-) има ли някой инфо за този модел ???
NATIONAL* CS G28T - W , в нета не открих абсолютно нищо- имам впредвид някакъв MANUAL сама да не е на JAPAN
badr и IIII* вие като* разбиращи и (знаещи)* какво образование* и каква специалнос* имате* за да* давате* категорични мнения по въпросите* за* климатците?
Модераторите не отговориха защо закриват тема която е гореща?
//mod edit
Прочети още веднъж написаното от мен в тази тема: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg168081 - « Отговор #44 от 02-12-2005, и дано го разбереш и престанеш да създаваш излишни дрязги.
Какво е това "специалнос" ? Аз нямам такова.... И "климатец" нямам.... @toto1 -нищо лично, просто в темата ти се пишеха само ненужни неща! Хайде престани вече...Първоначално публикувано от toto1
Как е възможно в дадена тема да* има повече от 30 потребителя и темата да се заключи?????
Това е против всякакви интереси на* форума!!!!!!
Как и кой,ще определи компетентноста на тези които ще решават проблема и не допускате ли появата на нов участник който да е далеч по компетентен. Но без да го познаваме?
Така лишаваме проблема от една реална възможност за по бързото му и правилно разрешаване .
Цитат от темата Можем ли заедно
Здравеите имам климатик (инвертор) HITACHI RAS/RAC-35YH4 . Направи ми впечетление , че при магла и то голяма в процес на размразеване
от вътрешното тяло започва да се чува как преминава фреона през изпарителя (чува се като шумолене за около 30 сек.). Нормално ли е това? Относно трептенията на външното тяло мога да се похваля , че ги няма никакви , триабва да си поставиш ръката на него , че да ги осетиш. В нашият град има монтирани поне 40 бр. такива климатици и нито един собственик не се е оплакал от дефектирала мошина от този вид. Относно проблемите с електрониката на Хитачитата също няма оплаквания. Лично моята клима преживя няколко сериозни токови удари без никакав проблем. Чао.
Не знам дали някой е отговорил на този въпрос и ако е да - моля да бъда извинен.* Няма да немариш нищо в нета, което да не е на иероглифи, поради простата причина, че търговското има NATIONAL се продава изключително и само за АЗИЯ.* В Европа, САЩ и другите континенти, продуктите се предлагат под търговското имe PANASONIC.* Ако искаш да намериш някакво инфо, бих ти предложил да изучиш подробно моделите на PANASONIC от годината, от която е твоя климатик, да видиш кой е съответния модел и да потърсиш инфо за него.Първоначално публикувано от sve4lio
За съжаление, това е един от недостатъците на секънд-хенда
@ivanov_km
Нормално е да се чува "шумолене" във вътрешното тяло в режим на обезскрежаване. Тогава климатика работи в режим ОХЛАЖДАНЕ (но без да рботи вентилатора на вътрешото тяло) и вътрешното тяло се явява изпарител - това шумолене е от кипенето на фреона. При нормална работа в режим на ОХЛАЖДАНЕ не се чува или се чува по-малко, тъй като работи вентилатора и шума от турболенцията е малко по-висок.
Много благодаря за отговора.
Здравейте,
едно въпросче за климатици "CARRIER" i "TOSHIBA"?
"Carrier" според инфото е американска марка, това е китайското производство. Като цена е доста добре, предвид предлаганото качество на марката "CARRIER"?
http://www.aircon-bg.com/about_carrier.htm
"Toshiba" та е над 1000 лв. стартово, производство Тайланд. Не говорим за японските им инвертори, според инфото те са и климатик на годината с СОР 4 и над 4.
Във форума не се споменава изобщо за тези марки!?!
Това е така, защото повечето изказват мнения, базирани на наблюдения и опит от собствени клими или от най-рекламираните климатици. Това е все едно във форум за автомобили да не се споменава изобретателите на автомобилите - нали Кериър са изобретили климтика, все пак. А японците пък са изобретили сплит-системата. Та тази 2 в едно неочаквано добра комбинация - Джоинт-венчър Тошиба-Кериър...какво да говорим за нея - тя Тина Търнър навремето го е изпяла: "Simply the best"Първоначално публикувано от Miron