Страница 87 от 156 ПърваПърва ... 3777858687888997137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Да. Включват се от датчик за температура.
    Имам усещането, че затъпявам - нали след включването му, температурата се повишава /по-мощен->по-бързо/, водата се оттича и той се изключва
    Къде да ги ... го слагат туй реле?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005

Здравеите.Монтираха ми климатик general asn 12 ub.В режим на отопление от външното тяло в апартамента и съседната стая се чуват някакви звуци, които не мога точно да опиша.Тези звуци каточели не са от външното тяло.Когато застана до него усещам, че си бръмчи нормално, а когато съм пред него този неритмичен шум се чува от всякъде.нещо подобно на ууууууу-ууу-ууууууу-ууууууууу-уууууу---ууууууууу-ууууууу.Врежим на олаждане този звук го няма и в апартамента не се чува дори вътрешното тяло,но при отопление имам чувството че се чува във целия блок.Разстоянието между двете тела е 1,5 метра, апартамента е панел.От сервиза ми обясниха, че проблема е във високите външни температури от +10 до +15 градуса.Имам го от скоро и това са външните температури за сега.

4. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от Yas
    Нека и аз да попитам...
    След близо година чудене и четене най-после реших и аз да пробвам какви ги вършат климатиците.
    Може да се каже, че засега съм се ориентирал към 2 модела:
    а. 9-ката на панасоник (дето сега е на примосия в техномаркета) *- PANASONIC CS/CU-XE9DKE - 1280 кинта (без монтаж), не съм се интересувал за цената на монтажа;
    б. 9-ката на митсубишки илектрик - MSZ-A09YV - 1399 кинта в Климаком (пак без монтаж) - искат 220 лева за монтаж и 49 кинта за някаква урутка(нагревател) дет предпазвал от замръзване на с-мата за отвеждане на конденза...
    Питането ми е е ако имате наблюдения от работата на тез климатици в зимни условия да споделите, за да не взема да се мина и да настина?
    Предварително благодаря за отговорите !
    Личното ми мнение е твърдо за Митсубиши.* Само че има нещо подозрително....Защо Климаком ти предлагат MSZ-A09YV , който не е последния модел инверторна 9-ка, на цената на MSZ/MUZ-GA25VA, който е текущия им топмодел (като изключим De Luxе F серията) и дори в техния сайт се предлага на същата цена 1399лв.
    http://www.climacom.com/price.php

Въпросната "урутка" е опция и на мен дори не ми я предложиха. Не мисля, че ще ти е нужна, но все пак прецени сам.В гаранционната карта пише , че гарантират безотказна работа при температури по-ниски от -1, само при условие , че е монтиран такъв нискотемпературен кит. Е, аз нямах проблеми миналата зима без такъв кит и климатика работеше денонощно.
    За монтаж на мен ми взеха 150лв. и мисля, че го направиха доста професионално. Естествено , монтажниците ме изнудиха да им платя 15лв. за да удължат с 3-4м. захранващия кабел...Грозна работа, но какво да се прави - Made in Bulgaristan.
    Всичко това се отнася за Пловдив, където дилър на Климаком бяха Деком, а името на оторизирания сервиз не го помня.*

5. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

Извинявам се за подвеждането и неточността:
    Става въпрос за MSZ - GA 25 VA, MUZ - GA 25VA модел на Митсубиши...
    обърках се ...с модел (9-ка) от каталога им...
    Съжалявам

6. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Цитат Първоначално публикувано от de4ev72
    Здравеите.Монтираха ми климатик general asn 12 ub.В режим на отопление от външното тяло в апартамента и съседната стая се чуват някакви звуци, които не мога точно да опиша.Тези звуци каточели не са от външното тяло.Когато застана до него усещам, че си бръмчи нормално, а когато съм пред него този неритмичен шум се чува от всякъде.нещо подобно на ууууууу-ууу-ууууууу-ууууууууу-уууууу---ууууууууу-ууууууу.Врежим на олаждане този звук го няма и в апартамента не се чува дори вътрешното тяло,но при отопление имам чувството че се чува във целия блок.Разстоянието между двете тела е 1,5 метра, апартамента е панел.От сервиза ми обясниха, че проблема е във високите външни температури от +10 до +15 градуса.Имам го от скоро и това са външните температури за сега.
    нещо те ментят,и аз съм със същия климатик и шума на охлаждане и отопление и на двете тела е съвсем еднакъв,климатика е толкова тих че когато съм до компа не го чувам дали работи

7. Тук е от
    May 2005

Въпрос към Тас и другите разбиращи:
    Трябва да купя климатик за отопление, т.е. 2 климатика за 2 стаи. Стаите са по около 16 кв, но височината им е 3 м. Амартаментът е студен, защото е на партерен етаж, изцяло външен. Дограмата е 4-камерна с ка-стъкло, в момента се слага външна изолация. Та въпросът ми е - какъв качествен климатик независимо от цената ще е най-добре да взема. И, естествено, ако знаете добра фирма. Става въпрос за София.
    Благодаря

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Имам усещането, че затъпявам - нали след включването му, температурата се повишава /по-мощен->по-бързо/, водата се оттича и той се изключва
    Къде да ги ... го слагат туй реле?
    Ти не затъпяваш, ами търговците на клими ставаме все по-хитри Представи си все едно на питата на външното тяло има омотан един реотан (само че от вътрешната страна за да не се вижда и да не стряска).* Този реотан грее питата и предава топлината към вътрешното тяло.* Само че като ще се греем с реотан, не е ли по-добре да си го сложим направо в стаята (печка, радиатор и т.н.) вместо да тормозим компресор, който все пак се износва.....
    На времето имаше едни Самсуняци с подобна щуротия, ама ги спряха от продажба, щото издънките бяха станали прекалено много, а Омакс все пак не са фирмичка за 2 дена и си държаха на имиджа и на бъдещето. Проблема с тези "маркови" клими, е че изцепките се правят не от вносителя или фирмата, която си залага имиджа, а от разни "хай-тек дилъри", които днеска продават мицубиши, утре дайки, в други ден тошиба, след 3 месеца минали на ГСМ-и, след година отворили баничарница..

Цитат Първоначално публикувано от da-da
    Въпрос към Тас и другите разбиращи:
    Трябва да купя климатик за отопление, т.е. 2 климатика за 2 стаи. Стаите са по около 16 кв, но височината им е 3 м. Амартаментът е студен, защото е на партерен етаж, изцяло външен. Дограмата е 4-камерна с ка-стъкло, в момента се слага външна изолация. Та въпросът ми е - какъв качествен климатик независимо от цената ще е най-добре да взема. И, естествено, ако знаете добра фирма. Става въпрос за София.
    Благодаря
    Аз гласувам за Mitsubishi или Toshiba.* След като парите нямат значение - някой ултра топ хай модел, инверторен с маса екстри.* След като си решил да ползваш клима за отопление, няма да те разубеждавам* :coolsmiley:

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Таз,
    Момента с реотан по питата съм го виждал - уеуееее... и нагревател на картера/компресора също - това има някакъв смисъл! Обаче останах с впечатление, че говорим за нагревател за конденза от вътрешното тяло /допускам, че външното си има добро размразяване/ - също смислено, ама според мен следва да е евтинийка - 1500-2000W /колко е тръбичката за конденз/ за около 30 сек - 2 пъти на час - обаче предполага добро управление... Бъркам ли?
    Уточни какво точно слагат Климаком, ако знаеш, моля!

@da-da
    Mitsubishi, Daikin, Toshiba, Fujitsu, Hitachi, Sanyo, Panasonic etc.
    Ако е китайски Panasonic или белгийски Daikin - слагаш назад...
    Това според мен - с акцент на Mitsubishi Daiya /Heavy Industries/

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Таз,
    Момента с реотан по питата съм го виждал - уеуееее... и нагревател на картера/компресора също - това има някакъв смисъл! Обаче останах с впечатление, че говорим за нагревател за конденза от вътрешното тяло /допускам, че външното си има добро размразяване/ - също смислено, ама според мен следва да е евтинийка - 1500-2000W /колко е тръбичката за конденз/ за около 30 сек - 2 пъти на час - обаче предполага добро управление... Бъркам ли?
    Уточни какво точно слагат Климаком, ако знаеш, моля!
    През зимата вътрешното тяло не кондензира - то работи на топло. Конденза или по-скоро разтопяване на скреж се получава само във външното тяло. Там слагат и нагревателя. За Климаком нямам информация, но всики тези нискотемпературни китове са пълна щуротия.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

10X
    Обаче съм попадал на конденз през зимата - при размразяване - но не беше Мицубиши!

13. Тук е от
    Oct 2005

Здравейте!
    Решил съм да си купувам климатик за моята стая. Какво можете да ми кажете (добро и лошо) за климатиците на HAIER HSU-09h03 и HSU-09r03?
    Благодаря предварително!

14.  

15. Styx
    Guest

Тук могат да се намерят доста характеристики на различни марки и модели климатици на куп - http://www.skn.ru/catalog.html
    Има и други интересни нещица. За Midea, Neo, Osaka, Elite не се споменава

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

За Midea, Neo, Osaka, Elite не се споменава
    Ами то ако се споменаваха Neo, Osaka, Elite щеше да е странно! Все пак това са БЪЛГАРСКИ търговски марки!Neo е на Техномаркет, Osaka е на Екоклима, Elite е на Аладин! А това че Мидея не се предлага нищо не значи - не знам фирма която да работи с абсолютно всички марки!

17. Тук е от
    Oct 2005

Здравейте :coolsmiley:
    след като прекарах 2 работни дни в четене на всичко казано за климатиците във форума, напълно вече се обърках какво искам.* Затова ще ви пиша за какво става дума, пък вие ме посъветвайте: нов апартамент в София, тухла с изолация и PVC дограма, 1 ет над гаражи, изложение изток, помещение 7х4 м2. По принцип строителя е предвидил да се топлим с конвекторни радиатори /Adax или нещо такова, норвежка фирма/, но доколкото разбирам климатикът е доста по-икономичен, така че докато температурите са над или около нулата смятаме да ползваме климатик, а като стане вече много студено ще пускаме радиаторите /така и така сме ги платили/. Ако някой има наблюдения за икономиите между климатик и конвекторни радиатори, моля споделете!* Не съм сигурна дали си струва инвестицията. Ходихме в Булклима, там отначало ни стреснаха с някакъв инвертор на Fujitsu General /те работели само с такива/ за 2600 лв, след това казаха, че и някакъв за 1200лв щял да свърши работа. Не запомних моделите, но започнах да се съмнявам в компетентноста и почтенноста на продавача. Освен това прочетох доста оплаквания от монтажа и т.н. Насочете ме, моля ви към някоя свястна фирма, която да прави и монтаж и поддръжка след това, защото имам горчив опит от "подизпълнители" и "фирми, с които имаме договор за сервиз".. Знам, че предпочитате да отговаряте на по-конкретни запитвания, но ние все още се чудим дали наистина има разлика между двата вида отопление и към какво да се насочим. Въпросите за конкретна марка ще дойдат по-нататък*
    Еми това е, благодаря предварително*

18. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от vafla
    Здравейте :coolsmiley:
    след като прекарах 2 работни дни в четене на всичко казано за климатиците във форума, напълно вече се обърках какво искам.* ..
    Ами че това е най-важното : да знаеш какво искаш и да си готов да платиш за него.

Че климатика е енергийно по-икономичен от ел.радиатор - няма спор. Икономически погледнато обаче не се вързва защото моделите които осигуряват добър конфорт са скъпи и сметката излиза на кантар. Иначе с разумен компромис си е супер - правиш икономия до 50%.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе