Първоначално публикувано от
canto
Таз , респект пред познанията ти в областта на термодинамиката, но горният пост* прилича на заяждане.* По отношение на така оспорваните СОР има достатъчно машини , които постигат стойности по-високи от 3.8 .
Тошиба ,
Митсубиши . Ако се поразрови човек, ще намери и други.*
Що се отнася до двигателите на топ моделите на водещите фирми, те наистина са DC компресор с постоянен ток и постигат ефективност до 96%.
Нещо , с което* не мога да се съглася е да се прави сравнение между маркови климатици и noname или китайски. Не за всеки , който е решил да си купува климатик цената е решаваща . Има и редица други фактори, на които доста хора държат.* Например, удобство , надеждност, качество, комфорт....Също, както човек подхожда, когато си купува кола. Има доста хора, които избират автомобила си и заради тези качества, а не гледат само , дали има 4 гуми , някакъв двигател и купе.
Разгледах една машина на TOYO (марка, която препоръча в по-минал пост) TA-12CHS/B1. Верно, без пари е , но не мога да си представя* някой да си го сложи на стената. Че то вътрешното тяло е по-шумно от външното на марков климатик. Аз не бих заспал , ако това ми бръмчи над главата,* а бих се изнервил , ако работи в хола, докато гледам някой хубав филм. Отделен е въпросът , как ще работи при минусови температури. А бе за мен не става за домашни условия.
Според мен е добре да има фирми, които да развиват технологиите. Естествено е техните продукти да са по-скъпи. Добре е да има и фирми, които да се опитват да* ги копират и имитират, защото те пък свалят цените и създават по-конкурентна среда.