Кой именно модел на FUJITSU, GENERAL ?Първоначално публикувано от kukuruz
Генерала всъщност си е FUJITSU
Кой именно модел на FUJITSU, GENERAL ?Първоначално публикувано от kukuruz
Генерала всъщност си е FUJITSU
Здрасти Имам въпрос, на който може би някъде има сходен отговор, за което се извинявам, но няма да мога да разглеждам 40 страници в подробности, пък и съм абсолютен лаик и тези мощности и т.н. в общият случай нищо не ми говорят.
Интересува ме някой специалист ако може да ми каже:
Интересува ме бюджетно решение - климатик, може и "жълт", за търговско помещение, кубатура около 100 м, може би ефективно ще се отопляват до 10% по - малко(тоалетна и склад), дограмата е ПВЦ, само една от стените е с излаз към улицата, температурите рядко падат под -10 градуса.
Климатикът ще се ползва и през лятото и за отопление през зимата.
Ако можете да ме насочите към марка и модел, благодаря предварително!
За всеки случай: пощата ми е kocmohabt1@abv.bg. Макар, че предпочитам тук да стане дискусия.
По-здрави!
А зимата как се представи този панасоник? нали това е китайския инвертор, който бил "некачествен", трябвало да е малайзийски и т.н....Първоначално публикувано от kukuruz
Дай повече инфо, че аз се чудя между два този CS/CU-PE9DKE и CS/CU-PW12DKE /не инвертор/
естествено цената е единствено определящата в случая, а и тези инвертори малко ме притесняват от гледна точка на електрониката.
Ако някой успее да открие с какви компресори работят повечето от спряганите във форума климатици направо ще бъде върха! Мисля, че това ще помогне доста на ошашавените нам и прилъгвани клиенти! Благодарско!
P.S. Евалата на тоз добър човек! *
@alexb
Инвертора си е на Matsushita, само дето е сглобяван в Китай. То като се замисли човек имали вече елктроника, дето не се произвежда в Китай?...Да кажат спецовете по хардуер.
@dmt
Битовите климатици работят с херметични ротационни и скрол компресори ( и всичките им там разновидности).
еми отивам с парата за 12ка (27кв/м на 1,80 височина) и жената ми казва "Няма да стане с конвенционален твоята работа за зимата, или 12 инвертор или 18 конв." Бях си нарочил Мидеа още преди месец, казвам изолацията е добра, има и пластмаскава дограма , "Ама НЕ" , не ми го продаде. И пак тук , кажете мнение pls.
п.с. фирмата е "Ефендулов" и знам, че са профита в жанра
btw ходих в "Техномармалад" ли е кво ли е, и един чичка зе да ми обяснява как Осаката била пушка щтот пластмасите и били "Виж виж , не е кат другите" и кирливия дисплей дет струва 5 кантара можел да са изгася и климатика си работел ха-ха-ха-ха, имам чуството, че всеки плямпа наизуст, да върви лафа и продажбата, ама после, ами да му мисли тоз който се е набутал, а 1500 за "печка" няма да дам ако ще и Майбах да е.= , Maybach не е кофти
Първоначално публикувано от meduzza
височината вярно ли си я написал 1,8м или е 2,8?
ако е 1,8h може и да стане 12ката, но за 2,8h определено няма да те топли.
аз за 14м2 /2,6h/ съм сложил 12 обикновен мидеа и в най-големия студ/-18/ държеше 21, а ти с твойте 27м2 ще "биеш зъби"
извинявам се, грешката е моя разбира се 2,80, другото е землянкаПървоначално публикувано от alexb
значи 18, лошо Седларов, лошо. Даже кофти бих казал
Аз не съм 'профи в жанра', но сега предстои да купим климатици от същата фирма /Ефендулови/. Радвам се да чуя, че са добри. За сравнение- при нас са идвали на оглед и прецениха, че за 30 кв.м. трябва или 9-ка инвентор /бяхме се насочили към Мицубиши/, или 12-ка инвертор /говорим за Панасоник Малайзия/. Казаха ми, че при Мидея има какво още доста да се желае за инверторен климатик и не си заслужава труда вообще. На каквяа цена е, та се замисляш? Защото на мен /от друго място/ ми казаха около 1100 лв, така че...почти няма разлика.Първоначално публикувано от meduzza
Между другото и аз мисля да си взимам климатик точно от "Ефендулов", защото наистина пипат професионално, в офиса имаме 7 климатика и всичките се подържат от тях (гаранционни и извънгаранционни) и просто много сме доволни. Последният климатик който слагаха, хората си дойдоха с прахосмукачката и си обраха боклука :Super: е такова нещо не съм виждал другаде, а и от други места чувам добри отзиви за тях, не са като техниците на Осака или Дайкин в лицето на Екоклима и ММС във Варна - просто където са сложили климатик-след тях потоп , единствено в Ефендулов ми сметнаха че за 12 кв.м. ще ми е достатъчна 9-ка инвертор, навсякъде другаде ме убеждаваха да слагам задължително 12-ка инвертор (е, за всеки случай през зимата).
"Mammy" , цената е 550 лв с монтажа а се "замислям" дали има смисъл да купувам "духалка" , която няма да може да насмогне ! Виж ако ти мислиш, че парите са малко "поогледай" се из www как вървят климатиците по света и от кога съществува технологията, но това вече е друга тема мисля знаеш. Въпроса е от сорта "Да си взема ли трактор с двигател 5 куб/см за нива 1000 декара". хайде лека и умната.
Предполагам,говориш за 550 лв. за неинверторен климатик, нали? За 12-ка инверторен на Мидеа с монтаж от Екокомфорт искаха 1100лв. Съпоставено с 1500лв. за Панасоник 12-ка с монтаж или Мицубиши 9-ка /малко над 1500 лв./ и имайки предвид дългосрочна перспектива, разликата не е супер голяма. А за 'климкатиците по света'-какво искаш да кажеш? Иначе, разбира се, че по-добре без него, като няма да ти 'смогне' и само ще си си дал парите на вятъра. Аз лично винаги съм била на принципа, че може да е по-скъпо, но да е качествено. Както казват англичаните-не съм толкова богат, че да давам пари за евтини неща /перефразирано, разбира се/.Първоначално публикувано от meduzza
Исках само да добавя нещо за Осака-аз не бих си взела такъв /не защото отзивите са лоши или нещо/, но знам една административна сграда, където сложиха такива /във всяка стая/ и вече 2 години не са имали и 1 проблем. Отопляват зимата и охлаждат лятото /това за тези, които са се насочили към тях, все пак/.
Аз малко съм се поизнервила от Ефендулови, защото 2 дни не ми отговаряха по имейла на въпросите и накрая трябваше да им звънна, та да ми пратят офертата. И така и не е пълна-питах ги дали наистина 9-ка Мицубиши е достатъчен, след като е на последния етаж /нали лятото повече нагрява, а зимата повече изстудява и е по-добре да е по-мощен/ и така и не съм получила отговор. А много ми се искаше да е Мицубиши /по параметри, топли колкото 12-ка Панасоник-5,1 кВ, но, може би, това да е маскимума/. Абе, така и не стана ясно!Първоначално публикувано от JORO77
А какво имаш предвид за ММЦ /и по тях се бях 'захласнала' и мисля да взема и от тях/?
Говоря за "ефтин" , не ме касае технологията, предполага се конвенционален за тези пари. За перспективи не можем да говорим при цена от над 1500, сама сметни как ще ги избиеш парите ???, математиката е навсякъде. Бтв. , на вилата имам френска камина за около 1800лв , ами друго е по отношение на разхода, да не говорим, че топлината излъчвана от камината и дума не може да става за сравнение с "духалката" . "А за 'климкатиците по света'-какво искаш да кажеш? " - искам да кажа , че отговорът на въпроса ти се крие в базата на "Google", има доста опции на търсене, включваш изключваш думи, региони и т.н. А за "Осака" , как да е хубав , като даже не знаеш кой е завил болчетата вътре? Може и терорист да е , знаеш ли, Времена!Първоначално публикувано от Mammy