Върни се назад в темата - там въпроса за EЕR/COP е добре разискван и обяснен.
Върни се назад в темата - там въпроса за EЕR/COP е добре разискван и обяснен.
Таз
Ама как може така.Ами нали има вятър та той като грабне фреона(ония опасния зъл Р22) та като го вдигне право нагоре(гринпийс са учили динамика на флуидите).Ти не знаеш за този вятър дето духа нагоре.Та вземи се покай бе човек.Ето аз вече тичам за пепел.
@SisLog
DAIKIN
Въпроса е дали мосже да съществува толква висок коефициент?Първоначално публикувано от Lupus
Първо прочети написаното и ако има въпроси - питай! Няма смисъл нещата да се повтарят!Първоначално публикувано от SisLog
прочети темата по-нагоре и не ме настъпвай по мазола!!!Първоначално публикувано от SisLog
@badr
Това направо ме разби!!! На някой май вятъра им е продухал мозъците.......чак до стратосферата.....
@SisLog
DAIKIN
[/quote]
Единственото нещо което ме притеснява е разликата в кофициента на трансформация тои е значителен 1.12 ако не се лъжа в полза на Panasonic. Иначе пък дайкин е с долен монтаж. Абе това има ли значение каде е клима на 15см от тавана или 10см от пода?
има ОГРОМНО значение. Масовите клими се водята High Wall - восокостенен монтаж. Намират се по-рядко и подово-таванни модели, които на външен вид са коренно различни и като правило са доста по-скъпи.Първоначално публикувано от SisLog
Но да сложат стандартен сплит на 10 см от пода
Именно затова моето субективно мнение е че R410 не е добър хл.агент(раб.налягане1,6 пъти по-голямо от това на R22)
аз задавах подобен въпрос и преди но никой не ми отговори точно:
кои тип фреон е по-добър при условие че имаш желание да се отопляваш с климатика???
[quote=SisLog ]
Хора имам проблем. Избрах си един клима дето е с EЕR/COP 5.10/5.22 на Panasonic (CS-HE9DKE) 9-ка. Притеснява ме големия EЕR/COP на едно място ми казаха, че такъв коефициент на трансформация не съществува, Panasonic били послъгвали .*
Споко...И тук има доволно много хора, които ще ти кажат същото.
Не си търсил , както трябва. Виж* ТУК http://panasonic.co.nz/cs-cu-he9dke.htmlАз като се разтършувах, не намерих по-висок от 4.22????
Ти прецени сам.Кажете на кого да вярвам?
P.S. Имам бебе на 3 месеца и ми трябва клима дето ще дъни non-stop и няма да гълта много ток. Та за това искам да е с голям коефициент на трансформация.
ето ти една страничка с такива дето имат повече от 4,5Първоначално публикувано от SisLog
http://members.fortunecity.de/breako...ma_topten.html
Ти сега защо внасяш ерес във форума?* Война ли искаш да стане?* Нали DAIKANA уж бил дъ бест ъф дъ бест!* Черешката на сладоледа, Майбаха на климите, върха на планината........а според тази класация е на последно място, даже и след китайския HiSence.....Първоначално публикувано от DIDOTO
п.п.* Това официални данни ли са и кой е източника, защото на мен ми прилича на FORTUNECITY форум.....
п.п.п. Може ли някой с добър немски да преведе "Keine Gewähr für Richtigkeit und Vollständigkeit der Daten", защото това което аз си превеждам ме озадачава.......
Първоначално публикувано от DIDOTO
И една от мен :
http://www.appliancemagazine.com/edi...zone=1&first=1
*забележка
Данните от колонка СОР Average се образуват като средно аритметично между COPc (cooling ) и COPh (heating).
Само е разискван , без да е разяснен.Първоначално публикувано от Lupus
Бре тоя Хайсенс, той уби рибата
И стига вече с тоя СОР- :knuppel2: аз повече идума няма да отворя докато СОР-а не стигне 10
Хайде да отворим една тема в защита на Р22- стига са ни е...вали разни тиквеници от Грийн пийс :knuppel2:
Първоначално публикувано от TazmaniaK
Не бе Таз не говоря за стандартен сплит а за Daikin fvxs25 той е подово-таванен а Panasonic CS-HE9DKE е стандартен сплит High Wall . Кой топли по добре стандартен сплит High Wall или подово -таванен (монтиран на пода).
Първоначално публикувано от SisLog
Доколкото знам този модел се произвежда в Япония. Би ли споделил кой го продава в Бг и на каква цена?