Една проверка в Патентното ведомство (http://www.bpo.bg/online/index_start.html) показва че само Osaka e българска търговска марка.Първоначално публикувано от JoroM
Една проверка в Патентното ведомство (http://www.bpo.bg/online/index_start.html) показва че само Osaka e българска търговска марка.Първоначално публикувано от JoroM
Благодаря за инфото!Първоначално публикувано от Styx
Но мен главно ме интересува мнението на някой който експлоатирва моделите HAIER HSU-09h03 и HSU-09r03. Има ли някой такъв във форума?
Накой може ли да ми каже при модела на PANASONIC CS/CU-XE12DKE дали е нормално като работи на топло и е с включен кислород след като се спре климатика да почва да мига лампата на кислорода за около 5 минути и да се чува свистене от вътре. Благодаря предварително.
:Не съм сигурна дали си струваПървоначално публикувано от vafla
Моето мнение е да си караш с Adax-а,особено щом ти влиза в цената на жилището-много по надеждно отопление през лютите зими.Втвоя случай-да се топлиш с климатик ,когато е топло,ще трябва да остарееш докато изплатиш инвестицията :coolsmiley:
@chicho samЕдна проверка в Патентното ведомство (http://www.bpo.bg/online/index_start.html) показва че само Osaka e българска търговска марка.
Може би ще коментираш тези цитати от сайтовете на Elite и ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА:
Elite е регистрирана ТЪРГОВСКА МАРКА с регистрационен № 40607 / 14.09.2000 г. от БЪЛГАРСКОТО ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО и е специално създадена за* Elite – България ООД.
За да задоволи търсенето на пазара от висококачествена техника с атрактивни цени през 2003год. "ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА" създаде своя собствена марка NEO, предлагаща на крайния потребител голямо продуктово разнообразие от черна и бяла техника.
Здравейте, искам да монтирам вътрешното тяло в коридора/5кв.м/и през вратите да отоплявам две помещения/8кв.м и 15кв.м/. Някой има ли такъв опит?.Ще купя General-Fujitsu ASH 12LB 12300BTU 0.9-6.7kw DC инвертор/1550лв/. Помещенията имат добра вътрешна изолация.
Някой знае ли каква е разликата между Fuji Electric RS 12LB и General-Fujitsu ASH 12LB?Техническите им данни са абсолютно еднакви но не знам къде са произведени.
Разлика няма - марките са различни заради фирмена политика, свързана както с контрола, така и с антимонополните закони...Първоначално публикувано от dan66
Това, което искаш да направиш е възможно, но трябва да осигуриш топлообмена /и въздуха/.
Ако допуснем, че 15те кварата е дневна, 8-те спалня - бих сложил вътрешното тяло в дневната, точно срещу вратата на коридора. Много зависи от точното разпределение все пак...
Имам следния въпрос : ако пусна климатика (инверторен тип) на 24 градуса и след време катосе затопли достатачно в стаята го намаля на 20 * как ще реагира климатика-щесе исключи докато температурата в стаята падне до зададеноте 20 * или ще продалжи да работи на минимални обороти ?
Моя Panasonic E12 продължава да си туха тихичко докато я докара до 20 и чак тогава включва компресора.Първоначално публикувано от veni
По-напред четох че климатик с фреон R22 постига максимална температура на възд. поток 47-50*! Не мога да разбера моята Midea MSS-12HR *при външна t +10*и вътрешна 22* как постига 58* при най-ниска степен на вентилатора и 52* при най-високата??? Температурата е измервана с два термометъра: цифров и спиртен така че няма грешка!Меря я точно на изхода на климатика! Нали трябва да има някаква защита която сработва при превишаване на 50*! Та въпроса ми е този модел има ли такава защита, или тя сработва на по-висока температура/налягане, или не ми работи защитата??? И при какви обороти на вентилатора се измерва темп. на възд. поток? И още едно въпросче - каква е макс. температура на възд. поток при климатици с фреон R410 ?
Браво Аз влязох в този форум със същия въпрос. Днес съм горд че мога да ти отговоря :Първоначално публикувано от JoroM
Температурата е право-пропорционална на компресията на фреона - колкото по-качествен компресор имаш толкова по-висока температура може да се вдигне.
Настрой температурата на 30, вътрешния вентилатор на макс (да излъжем датчика) и мери температурата на топлата тръба - това показва колко може. Имай предвид че климатиците не са предвидени да бачкат неограничено в този режим.
Браво Това е един чудесен начин да си окотиш компресора. При темп. на кондензация 58 градуса, налягането на R22 е 23 bar. На 25 bar почва да се претоварва компресора и да изключва по кликсон. Направи като казва алекси - настрой го на 30 градуса и го остави да работи на мин. обороти и обърни внимание дали компресора няма да спре преждевременно, без да е достигнал настроената температура (спира по защита от претоварване). Повтори процедурата няколко пъти и ВОАЛА - имаш окотен (изгорял) компресор.Първоначално публикувано от JoroM
Здравейте отново,
Забелязвам интересни неща с моя китайски Панасоник инвертор - 9-ка. Вчера го пуснах следобед към 3 - беше студеничко понеже ме нямаше 1 ден на 18 градуса (18 ми е добре, тъй като при 18 държи около 20-21 в стаята, което е доста странно, но е така). Към 12:30 вечерта реших да го засиля на 25 да видя ще стопли ли. Усили вентилатора, достигна 22-23 в стаята и по едно време хоп - включи на размразяване! Наистина външното тяло беше замръзнало, температурата навън беше около 2 градуса. После пак се включи и го пуснах дори на 30, но не можа да достигне повече от 23. Оставих го към 30 минути и не можа - стига 22-23 и това е... Не мога да разбера защо е така - дали понеже е инвертор, дали понеже му е студено, дали от лош монтаж (не ми го обезвъздушиха с вакуум помпа), дали от лошата изолация (която е направо отчайваща - стаята е външна север/запад, със стари дограми, отгоре е неизолиран таван, отдолу не живее никой). Правя си сметката, че ако при 2 градуса включва размразяването то на -5 ще го включва през половин час, да не говорим на -10 и -15. А уж климатика е инвертор и може да работи на -15. Фреона е R410. Мисля си, ако го оставя по-дълго време дали ще успее да стопли повече, той като инверторите имат разни програми на работа, които не приличат на вентилаторна печка ... Явно в големите студове ще минавам на камината с водна риза, но поне до -5 да удържи климатика... Пък и не е от най-евтините... Току що му измерих температура на топлия въздух - около 38-39 градуса при входящ 21-22, което е 17 градуса разлика. Според книжката ако е над 14 климатика е ОК.
Проблемът е, че климатикът ти е неправилно оразмерен. По-малък е от колкото са топлозагубите на помещението и поради тази причина не може да ги компенсира.Първоначално публикувано от damon
Ами и на мен ми мина през акъла това, но помещението е има-няма 15 квадрата. Малка стая е... Наистина на практика може и да е това защото зимно време е много студено, а лятно доста топло. Според мен основния проблем е дограмата и тавана - през тавана заминава страшно много енергия... Ако беше 12-ка щеше да е по-добре, наистина...Първоначално публикувано от TazmaniaK