Страница 47 от 156 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от JORO77
    Ами стаята е с трикамерна PVC дограма и с двойна изолация от Фибран - отвътре е 2см. а отвън е 4см., големината е 12 кв.м или около 33 куб.м, северно изложение, първи етаж, под паркета нямам изолация, което може би ще е проблем, но него ще го решавам другото лято, щото вече няма време - че въпросът ми е - ще ми стигне ли 9-ка или да слагам 12-ка
    Ето това е добро изложение на фактите.
    Да девятка инвертор стига.Избягвай Хитачито.Инверторите им дават доста дефекти

2.  

3. Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от rumts
    Mojesh f-ma VENTA
    А да питам имаш ли им някакви координати на тази фирма - Вента?
    По-лесно направо да им занеса платката

4. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от IKKbg
    А да питам имаш ли им някакви координати на тази фирма - Вента?
    По-лесно направо да им занеса платката
    Bratia Miladinovi bl.42 vh 1 et 4 tel.83 33 85
    Tursi Bojidara govorih s heia.

5. Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Благодаря. Още днес ще отида.

6. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от IKKbg
    Благодаря. Още днес ще отида.
    Molia niama zashto.

7. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Ето това е добро изложение на фактите.
    Да девятка инвертор стига.Избягвай Хитачито.Инверторите им дават доста дефекти
    Задължително мисля да взема или Митсубиши или Панасоник (само да видим за кой модел ще ми стигнат парите)

8.  

9. Тук е от
    Jun 2005

Важно е климатика да бъде вакумиран с вакумпомпа(не с компресор за дом.хладилник) и хигиената на тръбите.
    Има климатици на които в инструкциите за монтажа пише да се изтегли въздуха от тръбите чрез изпускане на фреон.Като видите такова чудо започвайте да споменавате рода до 12-то коляно на идиота написал това.Изисквайте при монтажа вакумиране
    Ха та те повечето сервизи пристигат с компресор от домашен хладилник вместо вакуум помпа-ПАНсервиз Пулсатор ТИМсервиз та и големите майстори от сервиз България.Половината от тях гонят въздуха от климатика с изпускане на фреон.....изобщо всичките са такива тарикати че едно налягане не искат да ти измерят при монтажа.
    Между впрочем първия климатик на нашия офис един Тадиран го монтираха по метода на продухването с фреон 3-та година мина и още си работи нормално.Може и да става?
    А защо го пишат в инструкциите на някои климатици?

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

За да бъде изтеглена влагата и некондезиращите газове е необходимо ниво на вакума по-ниско от колкото може да бъде постигнато с компресор
    Компресора има клапани които за да работят трябва да има някакво налягане(за да отворят и затворят)
    Вакумпомпата няма клапани и затова може да постигне нива на вакум невъзможни за компресор за дом.хладилник.
    Некондензиращите газове увеличават работното налягане във високата част
    Основно изискване към хладилният агент е ниско налягане на кондензация(колкото е възможно по-ниско налягане във високата част защото от това зависи срока на експлоатация на компресора)
    Именно затова моето субективно мнение е че R410 не е добър хл.агент(раб.налягане1,6 пъти по-голямо от това на R22)
    За изтласкване на въздуха с фреон се разчита на по-голямото тегло на фреона и че той ще избута въздуха навън.Резултат от такова изтегляне е неизвестен За това не бива да бъдат винени монтажниците,а производителите които допускат подобни простотии(нито един от реномираните производители не позволява това) с рекламна цел.Демек нашия климатик се монтира най-лесно.След като производителя допуска такъв монтаж той си е виновен.
    За R410 дори има изискване за дебита на вакумпомпата
    Сега номера е че климатика пак ще върви обаче при влошени условия и малко по-къс срок на експлоатация

11. Тук е от
    Aug 2005

За да бъде изтеглена влагата и некондезиращите газове е необходимо ниво на вакума по-ниско от колкото може да бъде постигнато с компресор
    Компресора има клапани които за да работят трябва да има някакво налягане(за да отворят и затворят)
    Вакумпомпата няма клапани и затова може да постигне нива на вакум невъзможни за компресор за дом.хладилник.
    Некондензиращите газове увеличават работното налягане във високата част
    Основно изискване към хладилният агент е ниско налягане на кондензация(колкото е възможно по-ниско налягане във високата част защото от това зависи срока на експлоатация на компресора)
    Именно затова моето субективно мнение е че R410 не е добър хл.агент(раб.налягане1,6 пъти по-голямо от това на R22)
    За изтласкване на въздуха с фреон се разчита на по-голямото тегло на фреона и че той ще избута въздуха навън.Резултат от такова изтегляне е неизвестен За това не бива да бъдат винени монтажниците,а производителите които допускат подобни простотии(нито един от реномираните производители не позволява това) с рекламна цел.Демек нашия климатик се монтира най-лесно.След като производителя допуска такъв монтаж той си е виновен.
    За R410 дори има изискване за дебита на вакумпомпата
    Сега номера е че климатика пак ще върви обаче при влошени условия и малко по-къс срок на експлоатация
    Е защо тогава навсякъде R410 го рекламират като най добрия, най качествения и екологичен хладилен агент за в момента

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от JORO77
    Е защо тогава навсякъде R410 го рекламират като най добрия, най качествения и екологичен хладилен агент за в момента
    Основни изисквания за фреоните за работа при определени условия са
    1)Минимални стойности на:
    температура на кипене при атмосферно налягане
    НАЛЯГАНЕ НА КОНДЕНЗАЦИЯ
    разлика между налягане на кондезация и налягане на кипене
    степен на сгъстяване
    показател на адиабатата.
    Въздействие върху озоновия слой(дрън-дрън)
    Въздействие върху парниковия ефект(дрън-дрън че пляс)
    2)Максимални стойности на:
    Налягане на кипене
    Специфично обемно студопроизводство

R410 отстъпва по най-важния за мен показател налягане на кондензация защото именно това е фактора който има решаващо значение за срока на експлоатация на компресора.

13. Тук е от
    Jun 2005

Абсолютно съм съгласен с теб и благодаря за изчерпателната информация. :Super:

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Основни изисквания за фреоните за работа при определени условия са
    1)Минимални стойности на:
    НАЛЯГАНЕ НА КОНДЕНЗАЦИЯ
    разлика между налягане на кондезация и налягане на кипене

2)Максимални стойности на:
    Налягане на кипене

R410 отстъпва по най-важния за мен показател налягане на кондензация защото именно това е фактора който има решаващо значение за срока на експлоатация на компресора.
    Добре ами защо 134а не се ползва толкова при домашните клими, след като при него тия "червените" са доста добре? Заради 2) , ли?
    Май не е само т'ва...
    Питам 'щото когато ми слагаха климатика в колата монтажника ми каза, че ако и у тях климатика му би бил с 134а щяло да бъде "суперско"...

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    Добре ами защо 134а не се ползва толкова при домашните клими, след като при него тия "червените" са доста добре? Заради 2) , ли?
    Май не е само т'ва...
    Питам 'щото когато ми слагаха климатика в колата монтажника ми каза, че ако и у тях климатика му би бил с 134а щяло да бъде "суперско"...
    A това е най нещастния фреон
    Ами налягането му на кондензация е почти като на 22
    Темпераура на кипене при атмосферно налягане (-26) за R134a и (-41)за R22

При автоклиматиците се използваше R12 който бе заменен от R134a
    R134a oтстъпва на R12 по всички показатели с изключение на въздействие в/у озоновия слой(политически фактор е това а не технически)

За домашен климатик R134а.Е те това така ме развесели,не че няма такива напъни ама си останаха на равнище напъни,та просто нямам думи

17. Member
    Тук е от
    Mar 2005

A това е най нещастния фреон
    Ами налягането му на кондензация е почти като на 22
    Темпераура на кипене при атмосферно налягане (-26) за R134a* и (-41)за R22

При автоклиматиците се използваше R12 който бе заменен от R134a
    R134a oтстъпва на R12* по всички показатели с изключение на въздействие в/у озоновия слой(политически фактор е това а не технически)

За домашен климатик R134а.Е те това така ме развесели,не че няма такива напъни ама си останаха на равнище напъни,та просто нямам думи

До този момент няма по-добър хладилен агент от R22 с изключение на пропана, но паради взривоопасността му, рядко се използва. Ефектът на фреона върху озоновия слой е пълна глупост и измишльотина за масовия потребител и консуматор, който не е задължен да разбира. Молекулата на R22 e по-тежка от всички молекули на атмосферния въздух. Казано с думи прости R22 пада надолу, а не се издига и въобще не стига до озоновия слой.

Както каза badr, причините са ПОЛИТИЧЕСКИ - при около 600 градуса по Целзий R22 се разгражда, като една от получените съставки е хлоро-водород или по-известна от филмите за Хитлер като ФОЗГЕН. А защо още в Щатите се произвежда и използва този фреон можете да се сетите сами.......

После Осама им бил виновен....ама аре стига с политика....

18. Тук е от
    Sep 2005

Хора имам проблем. Избрах си един клима дето е с EЕR/COP 5.10/5.22 на Panasonic (CS-HE9DKE) 9-ка. Притеснява ме големия EЕR/COP на едно място ми казаха, че такъв коефициент на трансформация не съществува, Panasonic били послъгвали . Аз като се разтършувах, не намерих по-висок от 4.22???? Кажете на кого да вярвам? Другия клима дето ми го предлагат е DAIKIN FVXS25 EЕR/COP 3.57/4.05 . Кой да взема и двата са на една цена. Едно време си беше хубаво, имаше само по една марка, сега човек да се чуди какво да си купува в това море.

P.S. Имам бебе на 3 месеца и ми трябва клима дето ще дъни non-stop и няма да гълта много ток. Та за това искам да е с голям коефициент на трансформация.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 156 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе