Страница 98 от 156 ПърваПърва ... 488896979899100108148 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,456 до 1,470 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

:Super:Здравей xxxx. Информация се взима не само от датчик. Ако сте забелязали от вътрешното тяло до външното има само един кабел . Информацията пристига във вид на топлина . Затова не пришпорвайте зададената температура Настройте 25 и постепенно увеличавайте .

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2005

:Super:Новите подови климатици . Нещо по темата

4. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от burgas
    Здравейте,
    Вчера ми монтираха новия климатик Mitsubishi Heavy SRK25ZD-S (9-ка инвертор) и сега съм много нещастен - не ще да топли достатъчно, т.е. повече от около 23 градуса в далечния край на стаята не става. Субективно с духалка на "1" - 1 кВт става чувствително по-топло. Помещението е около 16 кв.м. Чудя се това дали е нормално?
    Оправи ли се твоят климатик и какво му беше защото и аз мислех да купувам същия модел?

5. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    З :Super:Здравей* politex Това за обезшумяването е вярно . А (таз) да си спи със тампоните в ушите

Здравей Тото1. И аз си мисля че тампоните ще ми пречат повече от пукането, да ме извинява Таз, но иначе шегата му е готина. Но би ли ми обеснил къде по-точно се поставят? Защото в инструкцията за монтаж е показано че се поставя "амортисьорен материал" между носещата пластмаса и металната стойка, която я закрепват на стената. На мен ме си върти една идея да изолирам пластмасата която е изложена пряко на въздушната струя с някаква тънка изолация, но за целта ще трябва да разглобя вътрешното тяло. Благодаря ти за съвета предварително. Ще се радвам ако ми помогнеш.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    :Super:Новите подови климатици . Нещо по темата
    да има някой ликнче, брошурка, .... или просто е нещо като идеите в главата ми

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Да знае някой кой е малайзийския Panasonic при обикновенните ( не инверторни ) . Става дума за 9 - мисля да си го сложа в кухнята.

8.  

9. Styx
    Guest

Такааа, купих си аз най-накрая Midea MSS-12HR, монтираха го тази сряда, против куп правила естествено, но докато не го проверя как работи си трая, да, монтиран но неработещ, щото требвало некъв софтуер да му се слага а те забравили за тази особеност. Така чак утре, в събота, ще кацнат, че имат още един да монтират у нас.
    Без тампони на външното тяло, естествено не го обезвъздушиха с вакуумпомпа, камо ли налягане да проверят, инструкции на БГ ми обещаха (да ми ги пратят по маила), кви инструкции ще са кой знае, външното тяло стърчи 10 см над парапета на прозореца в хола и се набива много кофти на очи, а на всичкото отгоре върху му постоянно капе вода от друг климатик над нас, както се сещате прозореца и парапета са постоянно във вода + външното тяло. Дано да работи както трябва, само това ме интересува, в противен случай така съм им се наточил, че за климатик повече няма да искат да чуят, що нарушения има спрямо указанията за инсталация, абе ще ги гоня до дупка ако не тръгне като хората. Та фирмата все още няма да споменавам коя е, евентуално утре, след като пак ми дойдат на гости.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Styx
    Такааа, купих си аз най-накрая Midea MSS-12HR, монтираха го тази сряда, против куп правила естествено, но докато не го проверя как работи си трая, да, монтиран но неработещ, щото требвало некъв софтуер да му се слага а те забравили за тази особеност. Така чак утре, в събота, ще кацнат, че имат още един да монтират у нас.
    Без тампони на външното тяло, естествено не го обезвъздушиха с вакуумпомпа, камо ли налягане да проверят, инструкции на БГ ми обещаха (да ми ги пратят по маила), кви инструкции ще са кой знае, външното тяло стърчи 10 см над парапета на прозореца в хола и се набива много кофти на очи, а на всичкото отгоре върху му постоянно капе вода от друг климатик над нас, както се сещате прозореца и парапета са постоянно във вода + външното тяло. Дано да работи както трябва, само това ме интересува, в противен случай така съм им се наточил, че за климатик повече няма да искат да чуят, що нарушения има спрямо указанията за инсталация, абе ще ги гоня до дупка ако не тръгне като хората. Та фирмата все още няма да споменавам коя е, евентуално утре, след като пак ми дойдат на гости.
    Сеньоре, простете неуката и проста моя глава, но Вие май избихте рибата със слагането на тоя софтуер...

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Сеньоре, простете неуката и проста моя глава, но Вие май избихте рибата със слагането на тоя софтуер...
    Не бе, под SOFT... може би имат предвид нещо меко - като гума за тампони

12. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Styx
    Ако можеш обади се утре между 09-12ч. на тел.8126010/вътр.123 или 9202277/вътрл123 ф-ма МАГНУМ .Търси Румен занимавам се с електрониката и много ще ми е интересно коя е фирмата и какъв софтуер ще слагат просто в BG
    само аз го имам и не съм го давал на никого.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Styx
    Объщам се към теб, защото вземам повод от твоя пост, но това което ще кажа важи и за другите.
    Странно ми е защо си стоял безучастно през цялото време на монтажа, когато юнаците са творили глупост върху глупост? Може би разчитайки, че минус+минус+минус накрая ще даде положителен резултат? Доколкото следя тази тема виждам, че си изчел нещата и си разбрал как те трябва да се направят грамотно. След като си виждал какво става пред очите ти защо не ги спря на момента и не ги накара да се корегират? Защо трябва да се чака да се натворят безобразията, за да искаме после да се отстранят? Като ти монтираха външното тяло ти не видя ли, че ще стърчи над парапета и върху него ще капе? Защо не им каза да го монтират еди къде си? Като видя, че не го обезвъздушават защо не ги накара да го направят? Нали накрая подписваш протокол, че си съгласен с извършения монтаж! Докато седим безучастно, ще ни правят на маймуни, а постфактум да се жалваш е кауза пердута!

14.  

15. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Това с електромер на климатика ми звучи като проверка зао отровни гъби посредством дегустация.

Нали вече си дал маса пари за машината....Какво ако докаже, че не е ефективен?* Ще спреш да го ползваш и ще си имаш сплит-украшение на стената ли?
    От любопитство, приятелю!* Пък и ако се окаже, че гори колкото масления ми радиатор, естествено, че ще си пусна масления.* Разбира се това е невъзможно...*

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    200 W - това ми прилича компресора да е спрял а да се въртят вентилатори - те консумират такива стойности. Само компресора например на Е12 харчи ~ 400 W / 20Hz, ~ 1800 W / 90Hz
    Ами движението на клапата е на Авто и по принцип когато духа топло я смъква надолу, в този случай беше нагоре, но пък духаше съвсем слабо топло...

16. Styx
    Guest

За софтуера трябва да се вади неква платка и да се инсталира чрез нея софтуера,не знам защо фабрично така пристигат.

Lupus: бях там, измериха разстоянията и почнаха да слагат външното тяло, но се наложи на няколко пъти да излизам за малко, но явно достатъчно за да се натрупат нещата. А тва че стърчи над парапета го видях чак като го сложиха върху стойката и за нещастие тогава почна и да капе от горния климатик, явно тогава са го включили, освен това и се стъмни.

Все още нищо не съм подписал, чакам ги утре да дойдат и да си оправят нещата.

17. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от avalanche
    Damon* не ми каза как се държи външното тяло. спира ли или върти нон стоп?
    прочетох мнения че намалявал само оборотите инвертора.
    вътрешното тяло мисля че ги мени,но външното си е като перка на хеликоптер
    върти яко с едни обороти без да спира.
    при теб как е??
    Ами доколкото разбирам ме питаш за вентилатора. Не знам, честно. Климатика ми е под прозореца, но външното почти не го чувам (да не кажа въобще) и нито съм отварял да гледам нито нищо. Щото става студ! В неделя като беше по-студено и го бях поусилил като почна да се размразява отворих да "гледам шоу"... Преди малко проветрявах и си духаше. Според мен е напълно нормално да работи вентилатора като си работи климатика.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005

Наистина ли външното тяло трябва да е на по ниско от вътрешното ? При мен разтоянието между двете тела е около метър и половина, а височината им е почти еднакаква. Климатика е GENERAL ASH 12 UB конвекционален и за сега при тези температури работи добре (имам го от 1 месец),но от външното тяло се чува неприятен звук, като че ли се мъчи компресора.Вътрешното тяло е много тихо и почти не пука, но външното ужас!!! Шума се чува в съседната стая и е много дразнещ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе