От тази гледна точка конвенционалния сплит е доста по-надежден.Първоначално публикувано от FO3hope
UPS или друга апаратура няма да помогне.
Но това е проблем,който не се дължи на климатика,а на отклонение от стандартите на електрозахранването.
От тази гледна точка конвенционалния сплит е доста по-надежден.Първоначално публикувано от FO3hope
UPS или друга апаратура няма да помогне.
Но това е проблем,който не се дължи на климатика,а на отклонение от стандартите на електрозахранването.
от време на време следя темата на форума и попаднах на моя проблемПървоначално публикувано от badr
и при ман има проблеми с тока.
Какво може да ме посаветва някои.
Здравейте!
Страшно се радвам че го има този форум.Надявам се да сте ми от помощ .... пълен лаик съм по отношение на климатиците.
Проблема ми е следният.
Трябва да си избирам климатик за сървърното помещение в службата. Не ми е необходимо да затопля, интересува ме единствено охлаждането, защото лятото става ад.
Помещението е около 3.50х5.0х3.20.
Обаче в него работят постоянно 9 компютъра, РАК с хъбове и суичове - 10 бр. и 5 UPS.
Единствената външна стена с прозорците е със западно изложение.
Моля Ви да ме ориентирате климатик с колко BTU ще е приблизително необходим за да поддържам 20-22 градуса в помещението при около 40 градуса навън.
При това бих искал да не работи на 100% от възможностите си, защото лятото ще работи постоянно и да намаля риска от претоварване и повреда.
Трябва да се знае максималната мощност която консумират всички консуматори.Размера на помещението в случая е по-маловажен фактор.
Другият въпрос е ще работи ли на охлаждане и през зимата.
Помислих че така ще кажете :-)
По груби сметки максималната консумирана мощност от всичките машинки е около 4000 - 4200 W
Зимата помещението не се отоплява, но се е случвало да оставям включен климатик на охлаждане понякога.
В момента има монтирани някакъв Johson Дето е система с едно външно и 4 вътрешни тела. Когато обаче навън стане горещо и защитата изключва. Явно цялата система е проектирана зле. Искам сега да сложа отделен само за това помещение климатик и да е надежден.
Имам предложение за Fisher 14000 BTU ама на фирмата малко вярвам.
В същото време имам за харчене около 2000-2200 лева.
Този Johson не е ли промишлен климатик за атц и коя защита сработва.
На промишлените са няколко.От изложенето ми се струва че сработва вграден в компресора кликсон.Решението е да се намали входящия поток на въздуха
Значи отговарям по спомен от думите на момчетата от поддържащата фирма (в момента).
Системата е с едно външно тяло и 4 вътрешни. Техниците казват, че когато се вдигне температурата на въздуха (а и телата са монтирани на покрива) и се натоварва компресора. Имало някакви датчици на самия компресор, които го изключват на определена температура. За да се оправи се налага всеки път да викаме техниците. Освен това явно тези 4 вътрешни тела идват много за външното тяло и когато са включени всички не охлажда добре. А и са доста дълги въздуховодите.
Пак казвам, че не разбирам от такава техника. Пресъздавам думите на техниците.
За тези Johson нямало и резервни части. Тук в града клона на ДСК беше с климатици същата марка, но по-големи..... изхвърлиха ги всичките.
Затова искам за сървърното помещение отделен климатик.
Това лято един ден температурата се беше покачила на 39 градуса и как не изгоря някой компютър не зная.
Ок.Необходими са ти 24000 BTU.LG-24ка конвенционален сплит.
Johson е много добре проектиран за ......Англия.
уау... 24-ка.
А защо сплит?
Това не беше ли система с няколко вътрешни тела?
С едно вътрешно тяло се нарича сплит,а с повече от едно мултисплит.
14000 грубо заради техниката и 10000 заради помещението.
Страшно много съм благодарен за разясненията.
Така поне ще мога да предложа какво искам, а не да се съгласявам с всичко което ми предложат.
Още веднъж благодаря.
какво ще кажете за марката пролукс- prulux
12 pd 530 лв.
има ли сайт тази марка
Както предполагам си сложил 2 сървъра така трябва да сложиш и 2 климатика 2 х 12 BTU за да осигуриш отказоустойчивост така като изгори единия ще имаш все някакво охлаждане и да избереш фирма с добър сервиз за да не те бавят по-една седмица.Първоначално публикувано от BrotherBear
Ние също имаме 2 климатика в сървърното ("Liebert Hiross").
някой има ли впечатления от японския ТЕ9ДКЕ на Панасоник че съм му хвърлил око ,и дали ще е достатъчен за отопление до около 20 градуса на хол 26-27 квадрата север-запад ново строителство ПВЦ дограми ,външна изолация ,2 външни стени ,2 средно големи прозореца и врата към тераса ,отгоре и отдолу имам съседи. В едната спалня около 18 квадрата 9ка се справя спокойно
Здравейте, бих искал да се обърна към вас за един бърз съвет. Тези дни ми се налага да купя 2 инверторни климатика, които мисля да използвам за отопление през зимата на стая 14 квадрата със южно изложение и хол 24 квадрата с западно изложение (ЕПК с PVC дограма). Тъй като бюджетът ми не е безкраен съм се спрял на 9-ка и 12-ка (Едните са китайски Панасоници, а другите китайски DC inverter Hitachi-та).
Панасоник
1. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09010161
2. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09010160
Hitachi
1. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023416
2. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023417
Ще ви бъда благодарен, ако ме посъветвате на кое ще е по-добре да се спра. Известна ми е полемиката китайски и малайзийски сглобки, така че моля да не я намесваме.
Благодаря Ви предварително