Страница 115 от 157 ПърваПърва ... 65105113114115116117125 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,711 до 1,725 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

аз климатик на 110 волта не бих си купил .. височък КОП чудесно ,трафа изяжда 5-10 % от него здраве да е...но освен това тези 110 волта са и на 60 херца ,това вече няма оправия и уреда си работи извън спецификация(според мен най малкия негативен ефект ще е намалена мощност и вероятно съкратен живот) ,освен това дистанционното е с йероглифи ,извинявам се ,но за 2000-2500 лв трябва да нямам никакви забележки към климатика ... другото което е ,тез клими с КОП 5 и нагоре са твърде маломощни ,2.5 кв на отопление при +7 ,при -7 ще е около 1.5 кв .. за килера ще стигнат ! мощните пак са им с КОП около 4 ,но цената пък става космическа .. не ме разбирайте погрешно ,те са чудесни ,но просто не са за нашия пазар ...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2006

дайте мнение за тези клими как се държат през зимата

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023417 - HITACHI RAS/RAC-E14H2

http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3702 - Haier HSU-12H03/(BP)1

аз все повече се убеждавам, че хитачито е много добра оферта и смятам да купя него, притеснява ме само че google не е чувал за него

дайте мнение

4. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    аз климатик на 110 волта не бих си купил .. височък КОП чудесно ,трафа изяжда 5-10 % от него здраве да е...но освен това тези 110 волта са и на 60 херца ,това вече няма оправия и уреда си работи извън спецификация(според мен най малкия негативен ефект ще е намалена мощност и вероятно съкратен живот) ,освен това дистанционното е с йероглифи ,извинявам се ,но за 2000-2500 лв трябва да нямам никакви забележки към климатика ... другото което е ,тез клими с КОП 5 и нагоре са твърде маломощни ,2.5 кв на отопление при +7 ,при -7 ще е около 1.5 кв .. за килера ще стигнат ! мощните пак са им с КОП около 4 ,но цената пък става космическа .. не ме разбирайте погрешно ,те са чудесни ,но просто не са за нашия пазар ...
    2.5киловата са на охлаждане помоему,на отопление са повече.Човече,аз имам и с по-малки показатели/КОП/ и пак се справят вкъщи,кофтито са тези 110волта и 60 херца,с това съм съгласен.Кофти е и токоподаването в България.Климатика/проблемния,когато работеше просто е почти безшумен,и вътре и вън,йероглифите-пак си прав,но има решение.Ами тези с по-малък КОП как се справят тогава?Просто явно при мен нещата не са такива ,каквито трябва да са ,кофти ситуация се получи,но гаранция има доста такива клими на 110в,които си бачкат.Случва се,малшанс...не знам как да го нарека,аз лично не съм се представял да имам проблем с тая марка,но...нали знаеш -и метлата гърми веднъж на 100 години...

5. Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от popeye
    здр. сеткомци!!! трябва да купувам ефтино инверторче 12-ка. ориентирал съм се към MIDEA MSC 12HRI. Интересува ме във Варна коя фирма е представител на тази марка за да го взема най тънко. В техномаркета е 739 кинта без монтаж но го няма във варненския магазин. Помогнете с актуално инфо че ми е мега спешно!!! Благодаря предварително на всички отзовали се!!

P.S. Дължа ви отдавна един ..."рапорт" относно климите от серията НМ на HAIER (тези с окото) с които се топлех миналата зима и охлаждах това лято. Мн съм доволен от машинката = тих ефикасен безпроблемен. Зимата 3 месеца не съм го спирал а лятото го пусках през деня. Единствената забележка (може би отнасяща се за всички инвертори) че когато има светкавици и гръмотевици машинката се пообърква малко и настроиките (температурните) се променят. Един рестарт обаче връща всичко на мястото си и в отсрещния ъгъл на стаята цепи зададения градус (зиме - лете). ))))) зимата в най шибаните студове във Варна (-18-20) когато всички останали в махлата бяха или ледени блокчета или тракаха зловещо мойто хаерче тихо съскаше и в къщи беше +20 нон-стоп.
    Консумира малко повече ток но няма да згрешиш.Цената им се вдигна вече с около 30лв. така че,взимай,защото тази цена е старата.

6. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от snoopdoggystyle

аз все повече се убеждавам, че хитачито е много добра оферта и смятам да купя него, притеснява ме само че google не е чувал за него

дайте мнение
    Вземаи Хитачито,тоз Хаер е само за държавно учереждение.Не виждаш ли колко ток харчи Хаера.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2006

обаче не мога да намеря из нета никаква информация за този модел - да не е нещо минало покрай хитачи, защото рискувам 1000 лв.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2005

дайте мнение
    Хитачито е нов модел.Но несъм очарован от предишните китайки(35yh4 а то май няма разлика)такаче съм резервиран към него.Хаера консумира повече но работи без никакъв проблем в студено и влажно време така ,че съм за него.(какво от това ,че Хитачито е по икономично като нети върши работа ?)

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

обаче не мога да намеря из нета никаква информация за този модел - да не е нещо минало покрай хитачи, защото рискувам 1000 лв.
    прочети 2-3 страници по назад да не се повтаряме( и повечко чети по принцип из форумите инак писаното няма никакъв смисъл)

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Относно климите на 110в. Мисля да вземам такъв. Проблемът ми е с ел.захранването. Като включа бойлера - крушката намаля наполовина. Не съм замервал напрежението , но сигурно пада с 40 волта. При това положение от Булклима ми казаха , че техните инвертори , предназначени за България на 220-230 волта не могат да работят или ще работят но може да дефектират. Следователно изборът е климатик на 110 волта. Трансформаторът ще му подава ток 110в. независимо от захранването по ел.мрежата. Прав ли съм ?

12. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от bialk
    Относно климите на 110в. Мисля да вземам такъв. Проблемът ми е с ел.захранването. Като включа бойлера - крушката намаля наполовина. Не съм замервал напрежението , но сигурно пада с 40 волта. При това положение от Булклима ми казаха , че техните инвертори , предназначени за България на 220-230 волта не могат да работят или ще работят но може да дефектират. Следователно изборът е климатик на 110 волта. Трансформаторът ще му подава ток 110в. независимо от захранването по ел.мрежата. Прав ли съм ?
    Не! Колебанията в напрежението не можеш да ги компенсираш с трансформатор!
    edit: И честотата също не може с трансформатор...

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Не! Колебанията в напрежението не можеш да ги компенсираш с трансформатор!
    edit: И честотата също не може с трансформатор...
    Правилно.Не може да се компенсира напрежението с трафа.
    Макар че изменението на изходящото напрежение ще бъде толкова по-малко колкото е коефицента на трансформация.В случая коефицента е 2 съответно изменението на изх.напрежение ще бъде 20в при изменение на входното 40в.
    Честотата не е проблем,на входа на инверторите има изправител.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2005

пичуви, мидеата за която питам по-горе е свършила - други я докарат я не. минаваме на план "Б" - японец втора ръка. За сега знам един магазин на "Райко Жинзифов" във Варна дето продава такива за по 550 лв инверторни 12-ки с гаранция 3 години!!!! Въпроса е има ли някой патиланец да ми каже нещо за този магазин или за някой аналогичен в града където да си дам парите или да бягам от него.

Аз на свой ред ще кажа за ТЕРМО-КЛИМА Варна - АМАТЬОРИ - БЯГАЙТЕ НАДАЛЕЧ И НЕ ПОГЛЕЖДАЙТЕ НАЗАД.

монтираха ми два Хаера с ...гъза си. и на двата им виснаха бандажите, по една педя преди външното тяло тръбите са голи без изолация ("нямало проблеми за толкова малко"), едното външно тяло бие ток!!!!!!! - офазено. Наложи се да дам едни 20 кинта на един приятел климатичар да им оправя бакиите. да не говорим че продават климатиците с по 200лв отгоре...

забравих да напиша че само за месец и половина стойките на външните тела които те донесоха ръждясъха = след една две зими ако не се сменят външното тяло пада от петия етаж ако не го задържат тръбите.....

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@popeye
    Монтажниците смениха ли оргиналния захранващ кабел на офазения климатик.

17. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    @popeye
    Монтажниците смениха ли оргиналния захранващ кабел на офазения климатик.
    да смениха го и го и внадката (се оказа в последствие) е останала вградена в стената заедно с тръбите вместо да остане зад вътрешното тяло.

18. Тук е от
    Sep 2006

къде се намира предпазителя за напрежение на Osaka CH-12-JB -
    във вътрешното или външното тяло ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе