Страница 95 от 157 ПърваПърва ... 45859394959697105145 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,411 до 1,425 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Статия за инвертори :http://klimatici.com/statia_invert.php
    А тук пичове вижте кво намерих, жалко че са на japan.:-P.
    http://www2.tochi.hitachi.co.jp/ra.d...P_SINGL.HTM#P5
    например това за който разбира за какво става дума:
    http://www2.tochi.hitachi.co.jp/ra.d...N/RASE40V2.PDF
    Бъдете здрави.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice

Малка е защото отоплителната мощност на дванайската е 3.3 - 3.5 киловата а това е недостатъчно за помещение от 100 куб.метра. трябва ти климатик с отоплителна мощност поне 5 киловата.

Разликите са като разликите между автомобилите с марка Рено и марка Пежо.
    Т.е. искаш да кажеш, че нито един от тези 2 климатика няма да ми свърши работа, така ли? Четох че ги дават до 35м2.

4. gdl
    gdl е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от Rockwell
    Преди 3 часа монтираха новия ми климатик - HITACHI RASE/RACE-10HH http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023412
    За момента впечатленията са отлични - инвертор, малайзийска сглобка, много тихи външно и вътрешно тяло. Компютърът ми е като трактор в сравнение с тях! Липса на каквито и да е екстри, само 24 часов таймер. Доста качествена изработка, техниците видяха бая зор с тежината на външното тяло докато го качат на стойките, пластмасите са прави и добре напаснати... 799лв за инвертор Хитачи, малайзийска направа, мисля че е много добра цена! 14ската е същият като размери и тела, само компресорът е по-мощен. До колкото разбрах, тези Хитачита са внесени преди седмица, даже аз бях първият, на който му монтираха такова техниците на Техномаркет в града ми! По-трудният въпрос предстои обаче, как ще се представят след 4-5 месеца като дойде зимата...
    Rockwell, сигурен ли си че не са Китайски? Защото цената им е много добра.

Някой друг има ли отзиви за тези HITACHIта?

5. Тук е от
    Aug 2006

Тук всички говорите за климатици, които явно са много ново модели. Старият ми клматик е Panasonic CU-G125, монтиран преди 5 години. Фирмата, правеща профилактиката, досега никога не го е чистила повече от едно измиване на вътрешното тяло, да не говоря за външното. На него внимание не се е отделяло.
    Смятате ли, че в този климатик има още живот?
    Напоследък мисля, че не се справяше с жегите както трябва.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Kiki777
    Т.е. искаш да кажеш, че нито един от тези 2 климатика няма да ми свърши работа, така ли? Четох че ги дават до 35м2.
    При добра изолация и ако не си прекалено претенциозен към температурата - Мицубишито ще се справи!

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Конкретното ми питане е за Panasonic. Трябва да избера фирма която да монтира CS/CU E12DKE и тя трябва да бъде една от оторизираните в списъка на гаранционната карта, а именно: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,27905.0.html

Та питането ми е за мнения, лични впечатления, отзиви, препоръки, изобщо насока коя да избера.
    След монтажа и наи-вече след началото на отоплителния сезон ще дам впечатления от климатика :-)

8.  

9. gdl
    gdl е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

Моля за компетентно мнение за HITACHI RASE/RACE 14НН, който е на промоция в момента в Техномаркет http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023413

Предварително благодаря!

10. Тук е от
    Aug 2005

Някой знае ли, дали методът който ще опиша по долу е сполучлив за справяне с миризмата отделяща се от климатика ми както писах преди няколко дни от климатика ми излиза много гадна миризма, въпреки че скоро преди това му е правена профилактика точно но вътрешното тяло. Когато звъннах повторно във фирмата, ми обясниха че е нормално и се е случвало и преди (точно пък след профилактика, малко се съмнявам, ама щом казват) и трябвало да сложа климата на най ниската температура (16 гр.) и да пусна вентилатора на максимално, идеята била да може да се образува повече конденз, който да измие ваничката във вътрешното тяло, тъй като там се застоявала вода и от там идвала миризмата. Като се прибера от работа, ще го пробвам ама малко се съмнявам. Някой ако знае друг метод за справяне с проблема, да пише

11. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Това са габаритните размери. На мен ми трябват и междуосните разстояния на отворите на планките на които стои външното тяло (няма да е лошо и за вътрешното). Просто искам сам да си пробия дупките, че като знам някои майстори какви майстори са, ще има да чистя и закърпвам две седмици след тях.
    Днес отидох и си ги поисках от фирмата която ще ми монтира климатика. Уж обещаха да разопаковат един климатик утре и да ги измерят ( - това би трябвало да го пише поне в сервизното упътване, ама...) Нещо не бяха особено етусиазирани...
    Та така... Ако не съм станал твърде досаден

12. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Цитат Първоначално публикувано от gdl
    Rockwell, сигурен ли си че не са Китайски? Защото цената им е много добра.

Някой друг има ли отзиви за тези HITACHIта?
    Хитачито е малайзийско!!! Не знам каква е играта на Техномаркет, но такъв климатик инвертор на друга марка за тези пари - НЯМА! Обикновеният сплит на Хитачи е по-скъп от инвертора им! Отново се учудвам!
    Това, което ми прави впечатление - от някъде в нета бях попаднал на информация - мисля от сайта на Хитачи бях теглил едни характеристики и там пишеше че работи до -15 градуса. Но имам следното притеснение - в комплекта има книжки за монтаж на следните езици освен английски - гръцки, испански и италиански, което ме навежда на мисълта, че е предназначен за по-топли страни и не знам до каква степен ще е ефективен зимата... Надявам се цената му да е толкова ниска заради липсата на функции, а не заради друго.

Иначе, това са му данните от лепенката на външното тяло:
    Охлаждане мощност - 2,50 KW, разход от мин. 155W до макс. 1050W. Средно - 695W. Отопление - мощност 3,4KW, разход от мин 115W до 1400W, средно 880W.

Много тиха работа! Няма проблем да се спи, до като е пуснато на най-ниската степен, даже не се и чува!

13. Тук е от
    Jul 2006

размерите на планката на вътрешното тяло за XE 9 EKE и E 9 ДKE не са еднакви.

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Kiki777
    При условията,които споменаваш ще се справят кой да е от двата.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тоз модел Хитачи като го пусне човек в търсачката не излиза почти нищо ,много подозрително .. или е някакъв стар модел ,или за много тесен регион включващ и БГ(източния блок примерно).. днес го погледнах в Техното ,типична за Хитачи мърлява сглобка на нивото на китайски Панасоник .. а по принцип съм им фен ,имах малайзийско Хитачи което взех за една камара пари по - миналата година и го продадох после с жилището - не беше зле ,но е на светлинни години от малайзийски Панасоник - шумно,макар че го дават 26 дБ ,с никакви екстри(това и при този модел е така) и лошо управление при отопление ,поне цената му сега е прилична,на нивото на Мидея и Хайер някъде(също доста подозрително) .. дано да излезе читава машина все пак

17. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от ku-ku
    Здравейте

Цяло щастие е, че открих този сайт. Трябва ми климатик за сравнително малко помещение (16-18). Какво бихте ми препоръчали на сравнително добра цена (разбирай по-евтинко, около 500лв) и все пак да си струва. Не ми спестявайте и минусите.
    Благодаря предварително

ПС: Интересува ме както охлаждане, така и отопление
    Това ще ти свърши идеална работа и няма много минуси.http://www.bittel-bg.com/content.php...pid=71&prid=24 Цената ,ако не е надута е 489лв. без монтаж.

18. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от ku-ku
    Здравейте

Цяло щастие е, че открих този сайт. Трябва ми климатик за сравнително малко помещение (16-18). Какво бихте ми препоръчали на сравнително добра цена (разбирай по-евтинко, около 500лв) и все пак да си струва. Не ми спестявайте и минусите.
    Благодаря предварително

ПС: Интересува ме както охлаждане, така и отопление
    това също ще ти върши работа.изпитана марка!http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3711

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе