Страница 63 от 157 ПърваПърва ... 1353616263646573113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 931 до 945 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Аз да "досадя" пак с въпросче - кой от двата климатици да избера (условията при които ще се ползват съм ги описвала вече):
    Toshiba - RAS10 EKVP
    или
    Daikin - FTXG25C
    Разликата в цените е никаква. За сега везните клонят към Дайкин, но искам да чуя и мнението на специалистите тук! Мерси!

2.  

3. Тук е от
    Jun 2006

Здравейте, новак съм във форума, защото сега започнах да се интересувам от темата климатици, защото ми предстои да си купя такъв. Искам да ме посъветвате относно моят избор http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3702 и относно монтажа, който предлагат Технополис, защото мислех да купувам климатик от Техномаркет, но след като прочетох това онова във форума се отказах. Ще отоплявам двустаен апартамент, по-скоро половината. Бюджета с който разполагам е 1000 лв. и съответно не е кеш /затова се ориентирам само към посочените магазини/. Мислех да купувам Самсунг , но се отказах отново след като се консултирах с този форум. Та така спрал съм се на Хаер - очаквам мнения и коментари

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от gsm13
    Аз да "досадя" пак с въпросче - кой от двата климатици да избера (условията при които ще се ползват съм ги описвала вече):
    Toshiba - RAS10 EKVP
    или
    Daikin - FTXG25C
    Разликата в цените е никаква. За сега везните клонят към Дайкин, но искам да чуя и мнението на специалистите тук! Мерси!
    В случая бих те посъветвал да гледаш по-скоро условията на гаранцията.
    Двете машини са отлични

@dildes
    С така оскъдната информация трудно някой би успял да ти отговори.

5. Тук е от
    Sep 2003

Toshiba - RAS10 EKVP
    или
    Daikin - FTXG25C
    Ako не е тайна защо си се спряла на тези модели ?
    При мен Дайкина отпадна понеже му е малко дървен дизайна . В твоя случай бих избрал Тошибата понеже е с по-добър коефицент (по-икономичен). Панасоника HE9DKE не ти ли е вкл. в списъка ?
    Аз за последно оставих да избирам между:
    1. PANASONIC CS/CU-HE9DKE
    2. Toshiba - RAS-B10EKVP-E
    И май ще взема Панасоника понеже е най-мощен от всички 9-ки и с по добър коефицент.
    Някой да има даните за min/max консумация на Тошибата ? (писана е само средната)

Понеже при избора си се ровичкаме из интернет гледаме най-различни страници и т.н. ... ,но там има много грешки и всеки си пише едни KW едни коефиценти както му дойде. Аз обикновено ги гледам от брошурата на съответната фирма.
    Пример:
    1.PANASONIC CS/CU-HE9DKE не изглежда така (това е PANASONIC CS/CU-TE9DKE) и не харчи 0,93 kW ами 0,69 kW (обикновен сплит 9-ка харчи по-малко 0,845 kW за W9DKE)
    2. Koнсумацията му е 0,71 kW не 0,63 и модела е RAS-B10EKVP-E (втр.тяло)
    3. Tука пък консумацията е 0,55 и в двата случая, толкова е само при охлаждане
    Примери колкото искате ... Като гледам има доста спорове в по-предните страници базирани на грешна информация

6. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr

@dildes
    С така оскъдната информация трудно някой би успял да ти отговори.
    Ами бях дал линк с модела климатик, който мисля да купя /и все пак Haier HSU-12HM03(B); Сплит система (инверторна), Мощност (охлаждане/отопление): 3500/4500 W, Капацитет: охл./отопл. 12000/17100 BTU/h, Електрическа консумация: охл./отопл. 1200/1400 W/h, Ниво на шум: 30 dB, Дебит: 650 м³/час, Гаранция: 36 месеца
    и съответно ще отоплявам около 25кв.м., незнам каква повече информация ти трябва

7. Тук е от
    Mar 2006

В случая бих те посъветвал да гледаш по-скоро условията на гаранцията.
    Двете машини са отлични
    Фирмата, която предлага Дайкин, тук в София, дава 6 год. пълна гаранция... (така ми казаха!) А със сигурност са представители, защото ги проверих.
    За Тошибата - само 3 год. - от въпросната фирма, от която е линка (тя между другото не дава съвсем коректно данните, но карай).

Цитат Първоначално публикувано от lupo101
    Ako не е тайна защо си се спряла на тези модели ?
    При мен Дайкина отпадна понеже му е малко дървен дизайна . В твоя случай бих избрал Тошибата понеже е с по-добър коефицент (по-икономичен). Панасоника HE9DKE не ти ли е вкл. в списъка ?...
    Спрях се на тези два модела, защото стигнах до извода, че са наистина добри и си заслужават всеки лев.
    Дайкин ни спечели именно с дизайна си! Изобщо не е дървен , ще ми пасне идеално на интериорчето "сребърния" модел
    Панасоник не помня защо се отказахме от него... Ааа, защото не го знаеш къде ще е произведен.
    То и Тошиба-та не я знам със сигурност ли ще е от Япония... А за Дайкин поне разбрахме къде ще е сглобен, но си носи гаранцията на марката.
    Та така... май ще е Дайкин.

Благодарности на хората, които дават компетентни мнения тук!!!

8.  

9. Тук е от
    Sep 2003

Фирмата, която предлага Дайкин, тук в София, дава 6 год. пълна гаранция... (така ми казаха!) А със сигурност са представители, защото ги проверих.
    За Тошибата - само 3 год. - от въпросната фирма, от която е линка (тя между другото не дава съвсем коректно данните, но карай).

Спрях се на тези два модела, защото стигнах до извода, че са наистина добри и си заслужават всеки лев.
    Дайкин ни спечели именно с дизайна си! Изобщо не е дървен , ще ми пасне идеално на интериорчето "сребърния" модел
    Панасоник не помня защо се отказахме от него... Ааа, защото не го знаеш къде ще е произведен.
    То и Тошиба-та не я знам със сигурност ли ще е от Япония... А за Дайкин поне разбрахме къде ще е сглобен, но си носи гаранцията на марката.
    Та така... май ще е Дайкин.

Благодарности на хората, които дават компетентни мнения тук!!!
    Ако наистина е 6г. гаранцията няма какво да му мислиш, но да няма уловка и да има платена задължителна профилактика ? Коя е фирмата ? Аз ходих в тази http://www.mmc.bg и там цената е 1960 лв. с монтажа а гаранцията беше 3г.

Иначе ако става въпрос за производство в Япония май такова няма .
    Toshiba Carrier Corporation произвежда в Тайланд и UK ([size=10px]Besides forming a joint venture in Japan, a manufacturing/ production joint venture will be established between Toshiba Carrier Corporation and Carrier in the U.K. and Thailand. Both companies will also set up a marketing and sales joint venture in the U.K., Thailand and Malaysia)[/size]
    А Панасоник в Малайзия по-скъпите модели а по-евтините в Китай.

10. Тук е от
    May 2006

здравейте
    1.Днес си капарирах климатик след много умуване и четене на форумите пак рециклиран климатик от същата Пловдивска фирма с офис във Варна под македонския дом само че сега Sanyo 12-ka dual inverter bio ........580лв. утре ще ми го монтират , очаквайте отзиви. Дано да е сполучлив като митсубишито
    2.Намерих 1 сайт в който чак се предлагат и бургаските осаки ето линк:http://www.alibaba.com/productsearch...itioner/5.html

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от dildes
    Ами бях дал линк с модела климатик, който мисля да купя /и все пак Haier HSU-12HM03(B); Сплит система (инверторна), Мощност (охлаждане/отопление): 3500/4500 W, Капацитет: охл./отопл. 12000/17100 BTU/h, Електрическа консумация: охл./отопл. 1200/1400 W/h, Ниво на шум: 30 dB, Дебит: 650 м³/час, Гаранция: 36 месеца
    и съответно ще отоплявам около 25кв.м., незнам каква повече информация ти трябва
    Дал си линк.Добре видяхме го.Но няма как да знаем това помещение,което ще отопляваш имали изолация,съседните помещения отопляват ли се(особено помещението под отопляваното,колко са външните стени,каква е дограмата.
    От тези неща зависят топлозагубите.Ако са по-големи и климатика ще трябва да е по-голям.Това са въпроси,на които всеки,който е решил да купува климатик,трябва да отговори.

12. Тук е от
    Jun 2006

Дал си линк.Добре видяхме го.Но няма как да знаем това помещение,което ще отопляваш имали изолация,съседните помещения отопляват ли се(особено помещението под отопляваното,колко са външните стени,каква е дограмата.
    От тези неща зависят топлозагубите.Ако са по-големи и климатика ще трябва да е по-голям.Това са въпроси,на които* всеки,който е решил да купува климатик,трябва да* *отговори.
    Ами вижте сега не съм тръгнала да откривам Америка по обратния път, много ясно, че съм сложила изолация, много ясно, че съм помислила и за друга алтернатива за другите стаи. Просто изках съвсем малко подкрепа /тъй като очевидно вече съм избрала накякъв вариант като марка и параметри/, не ми трябва супер професионален съвет а просто мнение за марката и дали дадения модел си заслужава парите. И не всеки е толкова запознат, че да знае каква информация да ви даде. Мерси за "помоща", вчера ви се ядосах и отидох в Технополис и си го купих въпросния климатик

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от dildes
    . Мерси за "помоща", вчера ви се ядосах и отидох в Технополис и си го купих въпросния климатик
    Моля.Няма защо.
    Това ми напомня,че никое добро дело не остава ненаказано.
    Може не всеки да е запознат каква информацията е необходима при избор на климатик,но в темата тази информация е разисквана поне 20-тина пъти.
    Не мисля,че заслужих с нещо такава благодарност.
    Тук аз давам професионалното си мнение.
    Дали то има някаква стойност всеки преценя сам за себе си.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2005

Здравейте, аз по принцип не съм фен на климите "втора употреба", но има възможност да взема един General AOG12RJSF без пари, т.е. в офиса където работя го махнаха, щото беше в кабинета на шефа и според думите му "вече не вършел работа" - да ама шефа може да си позволи всичко , че сега щели да го бракуват щото се е амортизирал напълно и може би за някакви 50-80 лв. може и да го взема колкото да не се води подаряване от страна на фирмата. Та мисълта ми е въобще има ли смисъл да го взимам при положение че после трябва да дам и около 150 лв. за монтажа, а и незнам наистина колко работи но все пак е Made in Japan. На мен ми трябва само за охлаждане през лятото в южна стая. Хайде моля ви се дайте по някое мнение че незнам какво да правя

16. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Дайте мнение за OSAKA CH-12-JSE. Води се нов модел и е клас АА. "На хартия" показателите са добри, но в действителност дали е така?

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@JORO77
    Ако работи /а вероятно е така/ - вземай го - за около 200 лева ще имаш машина, която ще охлажда, а може и да топли - обикновено при Шефовете `за нищо не става` носи особен смисъл...
    Все пак ти си там и можеш да прецениш нещата, а от друга страна - потърси някое приятелче, което може да допълни с фреон и* да монтира, пък и един оглед няма да е излишен - логиката ми е като огледа на стара кола от автомеханик - може и да види, може и де не види, ама... То и без това не се очаква гаранция при монтажа от реномирана фирма...

18. Тук е от
    Aug 2005

Между другото в офиса има още четири климатика от същия модел и са на същите години и си работят нормално, така че наистина според echo, понякога изказванията на шефовете имат особен смисъл. Така че наистина май ще се взима

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе