Страница 116 от 157 ПърваПърва ... 66106114115116117118126 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,726 до 1,740 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от popeye
    да смениха го и го и внадката (се оказа в последствие) е останала вградена в стената заедно с тръбите вместо да остане зад вътрешното тяло.
    Питам не за кабела който свързва двете тела,а за кабела който завършва с щепсъл и се включва в контакта.
    Цитат Първоначално публикувано от telbis
    къде се намира предпазителя за напрежение на Osaka CH-12-JB -
    във вътрешното или външното тяло ?
    Просто няма такъв предпазител.Предпазителите са за ток,а не за напрежение.
    Не зная какво искаш да направиш,но по-добре извикай някой с повече опит.Климатика не е съвсем просто у-во.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Правилно.Не може да се компенсира напрежението с трафа.
    Макар че изменението на изходящото напрежение ще бъде толкова по-малко колкото е коефицента на трансформация.В случая коефицента е 2 съответно изменението на изх.напрежение ще бъде 20в при изменение на входното 40в.
    Честотата не е проблем,на входа на инверторите има изправител.
    Това което пишеш се отнася за АС инвертори , но дали при DC /правотокови/ няма да се получи - променливото напрежение 220-180 да бъде постоянно DC 110 волта, посредством трасформатора. И дали този трасформатор бръмчи много ...

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

сигурно бръмчи ,щом го слагат навън ,но това зависи само от трафа ... от него зависят и загубите ,най малки при тороидния но такъв на 2 кв примерно ще е около 200лв а те правят монтаж с трафа 150 лв

Правилно.Не може да се компенсира напрежението с трафа.
    Макар че изменението на изходящото напрежение ще бъде толкова по-малко колкото е коефицента на трансформация.В случая коефицента е 2 съответно изменението на изх.напрежение ще бъде 20в при изменение на входното 40в.
    но процентно едно и също т.е. нищо не се филтрира

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@bialk
    На изхода на траф може да се получи само АС(променливо) напрежение.
    Вътре в климатика е изправителя.А до климатика трябва да си дойде 110в(АС)
    Какво ще го прави климатика това напрежение си е негова работа,но то трябва да бъде толкова - 110В(АС)

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

@bialk
    На изхода на траф може да се получи само АС(променливо) напрежение.
    Вътре в климатика е изправителя.А до климатика трябва да си дойде 110в(АС)
    Какво ще го прави климатика това напрежение си е негова работа,но то трябва да бъде толкова - 110В(АС)
    Ясно . Благодаря за бързия отговор . Вече реших да се възползвам от програмата за енергийна ефективнот с 9-ка на Fujitsu-General .Някакви отзиви за този екземпляр ? И ако се наложи да пиша жалба до Елекроразпределение - гр.Гоце Делчев, за това че поради тяхна вина не мога да се възползвам от една правителствена програма, ще има ли ефект ? Най-малкото ще дойдат ли вкъщи да замерят напрежението, през различни часове - през деня и вечерта ? Как мислите ще работи ли този уред при доста променливо напрежение.

7. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от bialk
    Ясно . Благодаря за бързия отговор . Вече реших да се възползвам от програмата за енергийна ефективнот с 9-ка на Fujitsu-General .Някакви отзиви за този екземпляр ? И ако се наложи да пиша жалба до Елекроразпределение - гр.Гоце Делчев, за това че поради тяхна вина не мога да се възползвам от една правителствена програма, ще има ли ефект ? Най-малкото ще дойдат ли вкъщи да замерят напрежението, през различни часове - през деня и вечерта ? Как мислите ще работи ли този уред при доста променливо напрежение.
    bialk,и аз съм от Гоце Делчев,мога да ти дам само малко инфо,относно следенето на тока от Енергото-могат да ти го следат ,но тази опция струва пари,мисля че доколкото си спомням ,моя шеф ми даде вестникв който бяха тарифите и следенето за един месец струваше около 70 лева.Аз имам климатик с траф,първия бучеше,гръмна,сега втория/засега/няма проблем,не се слуша изобщо и от фирмата ,дето ми го монтираха ,казаха че такъв траф струва 50лева.Дано да съм ти помогнал,а за жалба с/у енергото...според мен Божа работа!

8.  

9. Тук е от
    Jan 2001

Гомор проблема на твота клиама е ,че има нещо кофти в това с което са го заредили! Аз имах същия проблем с една моя 18-ка Sharp с иероглифи ! След като свалиха външното тяло и го промиха с нещо което е много хигроскпопично - забравих мо името презаредиха го с нов фреон и си е 6 вече една година

10. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Да поясня на някой модератори разбирачи че климатиците от япония не се захранват на 110волта а 100 и трафа се монтира навън не защото бръмчи а за да се охлажда и за безопасност при слуай че даде късо а и още нещо цената на трафа е 90лв за 50лв се продават трафове 300вата.

11. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от xenohack
    Гомор проблема на твота клиама е ,че има нещо кофти в това с което са го заредили! Аз имах същия проблем с една моя 18-ка Sharp с иероглифи ! След като свалиха външното тяло и го промиха с нещо което е много хигроскпопично - забравих мо името презаредиха го с нов фреон и си е 6 вече една година
    xenohack,по време на монтажа на климатика ,монтажната група мисля че замери само фреона,не са го зареждали с нищо...Сега не знам дали преди да го докарат при мен са го зареждали,но по техни думи,тва е много скъп фреон/R410A/,и не мисля че ще се набутват...Когато дойдоха преди няколко дни,монтажника трябваше да приведе в екплоатация вътрешното тяло,за да може да пусне климата на студено ,за да излезе фреона отвън.След тва пак мереше нещо с компресора...но всичко е възможно,но аз не мисля ,че са го направили,защото тва разкарване от Карлово до Гоце Делчев ...изпускат монтажи ,съответно и мангизи...но ако наистина се окаже тва ...просто ще ги съсипя!

12. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Да поясня на някой модератори разбирачи че климатиците от япония не се захранват на 110волта а 100 и трафа се монтира навън не защото бръмчи а за да се охлажда и за безопасност при слуай че даде късо а и още нещо цената на трафа е 90лв за 50лв се продават трафове 300вата.
    Airclima,не искам да споря с теб,нямам претенции че съм в час,тук,в тоя форум има много свестни и начетени хора.Не искам да ме разбираш погрешно,но на моите документи на климатика,пише 110волта...Има и клими /японски/на 200волта...тия неща съм ги виждал в японски сайтове.Моя траф е 20амперов,доста тежи...от фирмата,дето ми монтира климатика ,ми казаха цена на трафа-50 лева.Тия неща не си ги измислям.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Защо да не споря в спора се ражда истината ето погледни тук за трафовете
    http://www.tuning.bg/forum/viewtopic...182a35942cc815

И още нещо в карлово няма такава фирма а фирмата се намира на карловско щосе и е атароклима. Поне като пишете в тоя форум пишете точните неща а не около тях.

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от bialk
    ? Как мислите ще работи ли този уред при доста променливо напрежение.
    Пак божа работа.Във всеки случай това е достатъчно основание да ти се откаже гаранционен ремонт.
    Аз направо бих отказал да ти монтирам климатика.Защо сам да си търся беля.
    Предполагам и колегите ще расъждават така.
    Във всеки случай инвертор няма да е добро решение при теб.

Цитат Първоначално публикувано от xenohack
    А проблема при теб е че за устройството на климатика само си чувал.
    Да ти идва наум,че новия климатик си идва с фреона в него.
    Когато започнеш да разбираш и ти от техника тогава давай съвети.Дотогава следвай инструкциите на производителя.Там на инструкцията на климатика за който говорим пише 110в и коментираме него.
    И не ми давай съвет защо се монтира отвън.Знам го.Не съм коментирал мястото където се монтира трафа
    Но онова което съвсем случайно пропускаш да споменеш за тези трафове са загубите.Какво ще се охлажда бе драги ако няма загуби в трафа?
    Откъде накъде се затопля а?

16. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Явно си пропуснал урока за токовете на фуко и индукцията загубите са пренебрежимо малки и ще взема да постна снимка на етикет да видиш че захранването е 100волта. Разбирам от техника доста повече отколкото си мислиш. Дори специалност ми е електроника.

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Явно си пропуснал урока за токовете на фуко и индукцията загубите са пренебрежимо малки и ще взема да постна снимка на етикет да видиш че захранването е 100волта. Разбирам от техника доста повече отколкото си мислиш. Дори специалност ми е електроника.
    Все пак бих те помолил да ми отговориш на ясния и точен въпрос.
    Защо казваш се монтира трафът отвън?Какво се охлажда.?
    При пренебрежимо малки загуби от къде се стопля та трябва да стои отвън? Тези приказки че се монтира вън заради безопасността ги адресирай към някой друг моля те.Нали корпуса на трафа е свързан към предпазното зануляване.
    Аз загубите съм ги посочил.При тороидален траф минимум 10%
    Загубите в един траф са най-малки когато трафа е на празен ход.Само че хората ги купуват не за да работят на празен ход.Ако искаш може да продължим тази дискусия с коментари на загубите при различните участъци от характеристиката на трафа.
    А колко урока съм пропуснал е най-безинтересната част от твоя пост.
    Считай ме за невеж,глупав..и т.н.Заповядай,това не е проблем.

18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

@airclima, успокой топката! Остави токовете на Фуко на теорията! В практиката има загуби - иначе перпетуум мобиле няма да е химера.
    Остро изказване, насочено явно към @badr, но аз не го видях да говори за цени на трафа и бръмчене - това го правят @Alexi и @gomor, но те пък още не са модератори .
    Колкото до напрежението в Япония - аз също знам, че е 110В и трафовете, които се монтират свалят до толкова, но за всеки случай преди да постна погледнах етикета на една Тошиба, която имам тук и видях, че пише 100В и 50-60Hz(?!). Все още превеждам йероглифите преди цифрите . Може би при 50Hz е необходимо напрежение 110В, а при 60Hz - 100В . Да се изкаже някой с по-добър японски!

// Е, @badr ме е изпреварил.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе