Страница 117 от 157 ПърваПърва ... 67107115116117118119127 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,741 до 1,755 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Защо да не споря в спора се ражда истината ето погледни тук за трафовете
    http://www.tuning.bg/forum/viewtopic...182a35942cc815

И още нещо в карлово няма такава фирма а фирмата се намира на карловско щосе и е атароклима. Поне като пишете в тоя форум пишете точните неща а не около тях.
    Airclima,фирмата не е Атароклима/те са официални дистрибутори на Дайкин,но се занимават с продажба на Белгийските Дайикин-и,или Чешките,но не и на японските,които не са предназначени за износ./Фирмата от Карлово е И-Клима/-www.i-conditioner.hit.bg.Тва не е реклама,просто ТЕ съществуват

2.  

3. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Да поясня на някой модератори разбирачи че климатиците от япония не се захранват на 110волта а 100 и трафа се монтира навън не защото бръмчи а за да се охлажда и за безопасност при слуай че даде късо а и още нещо цената на трафа е 90лв за 50лв се продават трафове 300вата.
    Дължа ти извинение.Не знам защо съм останал с впечатление че са на 110в.,но сега проверих в един японски сайт -100в.,50/60херца.По-големите машини са на 200в.Сори,дано не съм подвел някой!

4. Тук е от
    Apr 2002

здравейте,
    спрях се на 4 климатика и всички са обсъждани малко или много тук

General ASH12L - 1700лв.
    Fuji RS-12LC - 1500лв.
    Panasonic CS-E12DKE - 1600лв.
    Mitsubishi SRK35ZD-S ~ 1850лв.
    цените са с монтаж

заинтересува ме разликата от 200 лв. между аналогичните(както разбрах от тук) модели на General и Fuji.
    Също ако някой има преки впечатления от Mitsubishi-то или пък се е прежалил да даде 2100лв.(без монтаж) за
    Mitsubishi SRK35ZFX-S(най-високият коеф. на енергийна ефективност ) да сподели как е

5. Тук е от
    Sep 2006

аз имам такова ХИТАЧИ RAS - E 14H2 и доста се позамислих след като прочетох доста от тези редове тук и го отворих за да видя вътре поне какво е!Първо искам да кажа че е произведено в Китай!Второ на всякъде на компресора, на електрониката и на двигателя има емблемата на ХИТАЧИ, но това е всичко!
    Вие си правете изводите!За сега работи безупречно и доста тихо,но зимата ще видим.

6. Тук е от
    Jan 2001

Гомор има влага вътре в климатика ! И по системата някъде влагата става на ледено кристалче и познай ! Използва се Метанол понеже е много хигроскопичен и се прави промивка и после климата се презарежда наново и е 6 !

badr АЗ НЕ РАБИРАМ ОТ КЛИМАТИЦИ ! Аз съм просто потребител разбирам от други работи ! Този форум е за хората който искат да питат нещо ! Прави ми лошо впечетление ,че по скоро се опитваш да дразиш с хората с това колко си навътре в нещата , отколкото да помагаш с полезни съвети ! Не пиша ,често тука , но поглеждам често и опрделено има хора който дразнят ! Между другот мисля ,че badr не е подходящ да бъде админ тука защотото вкарва много лични пристрастия ! Тябва да е накой който не разбира от климатици само да е арбитър!

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от xenohack
    Гомор има влага вътре в климатика ! И по системата някъде влагата става на ледено кристалче и познай ! Използва се Метанол понеже е много хигроскопичен и се прави промивка и после климата се презарежда наново и е 6 !

badr АЗ НЕ РАБИРАМ ОТ КЛИМАТИЦИ ! Аз съм просто потребител разбирам от други работи ! Този форум е за хората който искат да питат нещо ! Прави ми лошо впечетление ,че по скоро се опитваш да дразиш с хората с това колко си навътре в нещата , отколкото да помагаш с полезни съвети ! Не пиша ,често тука , но поглеждам често и опрделено има хора който дразнят ! Между другот мисля ,че badr не е подходящ да бъде админ тука защотото вкарва много лични пристрастия ! Тябва да е накой който не разбира от климатици само да е арбитър!
    Когато не разбираш не давай мнение бе човек.Не се опитвам да докажа нищо.Примера който даваш с твоя климатик не е удачен.
    Прочети поста на човекът който си пише,че климатика е нов.
    Откъде тази влага в системата? Дори и да има минимално количество влага вътре,ако не е бил обезвъздушен.То компресора ще тръгне и едва след известно време тази влага ще замръзне и запуши системата.
    И ако се изключи климатика и след час да кажем го пуснеш отново пак ще тръгне защото леда ще се е стопил.
    На този човек компресора не тръгва.И да ти кажа още нещо което незнаеш
    ЗАБРАНЕНО Е ИЗПОЛЗВАНЕТО НА МЕТАНОЛ.Той не е хигроскопичен.
    Това е вид алкохол(метилов спирт) има много ниска температура на замръзване.Свързва се с влагата и по този начин тя не може да замръзне.
    Резултата буквално е разреден метанол циркулиращ в системата заедно с маслото.В първия момент се прикриват всички проблеми с работата на климатика,но се ускорява износването на компресора.
    Уверявам те след тази процедура климатика ти никога не може да бъде 6.
    Защото дори да бъде презареден климатика,метанола остава в маслото
    Може да попиташ когото желаеш ако смяташ,че нещо греша.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Замерих напрежението с волтметър .Живея в къща. В 13,00 часа беше 220 волта при включен консуматор компютър - 300 вата. Включих бойлера /3 киловата/ и напрежението спадна до 200 волта. Включих и маслен радиатор 2000 вата - напрежението спадна до 180 волта. Значи горедолу се получава спад от 10 волта на 1 киловат. Направих ново замерване през вечерта 20,00 часа - същите показания - дори напрежението без консуматори бе 230 в. Ако няма промяна през зимата мисля че може да се постави инвертор. Инвертор 9-ка колко консумира до достигане на желаната температура ?Предполагам повече от 1 кв/ч или ?
    Ако мислите , че не е подходящо за инвертор , дайте предложения за икономичен конвенционален 12-ца.

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Не е повече от киловат.

11. Тук е от
    Jul 2006

При първоначално пускане до достигане на желаната температура работи на максимална мощност.В инструкцията на моя панасоник го пише- 1.64 kW.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Вече съм собственик на Fujitsu ASYA12LC Оня ден го поръчах че нямаше в наличност ,вчера го доставиха и днес го монтираха ,бързичко действат .Монтажа протече за 4 часа щото дупчиха няква колона 60 см Вакумираха чинно ,после размениха фаза и нула на външното тяло и то не тръгна ,след оправяне на кабелите си тръгна без поражения ,казаха че нищо не може да се е скапало от това дано да са прави Първи впечатления - добра сглобка на телата ,стабилни добре пасващи пластмаси ,стилно дистанционно хващащо от всякакви ъгли ,леко неразбираем и куц таймер който още разучавам ,но поне е 24 часов .Не особено много екстри ,има 2 допълнителни филтъра в комплекта които се монтират с основния .МНОГО ТИХ на най тих режим ,жалко че и Панасоника ми не е толкова тих .Външното тяло също е тихо ,ще го видим зимата.Малко бавно тръгва при първоначално пускане ,3-4 минути "души" въздуха и чак тогава пуска компресора.Никъде не е отбелязана страната производител ,според техниците надали е японски както се твърди ,но казаха че е много стабилен и нямали оплаквания от марката като цяло ,както и че работел по добре от Панасоник което лично ще проверя таз зима. КОП 3.9 ,прилично постижение за 12ка .Излезе ми 1590 с монтажа който е 150 лв.3 години пълна гаранция.Ако имате въпроси питайте,отивам да го полея

13. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Консумацията при първоначалното запускане не зависи ли от това все пак колко BTU е,дали е инвертор,дали е конвенционален?

14.  

15. Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от gomor
    Консумацията при първоначалното запускане не зависи ли от това все пак колко BTU е,дали е инвертор,дали е конвенционален?
    Да зависи ама едва ли има климатик с максимална консумация под 1 киловат.Това е за инвертър за конвенционален май консумацията е еднаква.

16. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    Вече съм собственик на Fujitsu ASYA12LC Оня ден го поръчах че нямаше в наличност ,вчера го доставиха и днес го монтираха ,бързичко действат .Монтажа протече за 4 часа щото дупчиха няква колона 60 см Вакумираха чинно ,после размениха фаза и нула на външното тяло и то не тръгна ,след оправяне на кабелите си тръгна без поражения ,казаха че нищо не може да се е скапало от това дано да са прави Първи впечатления - добра сглобка на телата ,стабилни добре пасващи пластмаси ,стилно дистанционно хващащо от всякакви ъгли ,леко неразбираем и куц таймер който още разучавам ,но поне е 24 часов .Не особено много екстри ,има 2 допълнителни филтъра в комплекта които се монтират с основния .МНОГО ТИХ на най тих режим ,жалко че и Панасоника ми не е толкова тих .Външното тяло също е тихо ,ще го видим зимата.Малко бавно тръгва при първоначално пускане ,3-4 минути "души" въздуха и чак тогава пуска компресора.Никъде не е отбелязана страната производител ,според техниците надали е японски както се твърди ,но казаха че е много стабилен и нямали оплаквания от марката като цяло ,както и че работел по добре от Панасоник което лично ще проверя таз зима. КОП 3.9 ,прилично постижение за 12ка .Излезе ми 1590 с монтажа който е 150 лв.3 години пълна гаранция.Ако имате въпроси питайте,отивам да го полея
    Alexi,честито!Пожелавам ти със здраве да си го ползваш и безпроблемна работа!

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@gomor
    Естествено консумацията при пускане ще е по-голяма,но това ще е за къс период от време.Това при инвертор.При конвекционален консумацията е постоянна и е под 1квт

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Ето от този модел се интересувам. Включен е в програмата за енергийна ефективност

GENERAL Климатик инверторен стенен тип ASH9LB

Мощност
    -охлаждане 2.6(0.5 - 3.6)kW / 8 900(1 700 - 12 300)BTU/h
    -отопление 3.6(0.5 - 6.0)kW / 12 300(1 700 - 20 400)BTU/h

Kонсумирана мощност
    -охлаждане 0.68(0.25-1.38)kW
    -отопление 0.91(0.25-1,96)kW

До достигане на зададена температура този климатик ще харчи 1,96 кв/ч и ще отоплява с 6,00 kW .След което ще падне на 0,25 кв/ч за поддържане на температурата до падане с 3-5 градуса от заявената температура/ После пак включва на МАХ и т.н. А 0,91 кв/ч е средния разход на ел.енергия. Така ли да го разбирам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе