Страница 65 от 157 ПърваПърва ... 1555636465666775115 ... ПоследноПоследно
Резултати от 961 до 975 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

По-принцип CS/CU-W12DKE би трябвало да е Малайзийски, за разлика от CS/CU-PW12DKE който е Китайски. Така е и с другите размери. Остава обаче въпроса защо CS/CU-W12DKE поевтиня толкова драстично.
    И друго... прави ли ви впечатление, като пуснете търсене на модела, какви държави излизат?

2.  

3. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от kremenski
    Здравейте!
    Предстои ми купуване на инверторен климатик - 9-ка. Ще бъде използван предимно за отопление на панелка в Пловдив. Моля да ме насочите към марка, и ако е възможно дайте иформация към коя фирма е най-добре да се обърна. Става въпрос за Пловдив. Ще се радвам да ми отговорите.*
    На по темата, но аз съм новобранец и не мога да си задам въпроса-Кажи ми как да го направя?Предварително благодаря.

4. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    На брошурата за промоция на Техномаркет пише, че е малайзийски. Ако е така, то този климатик наистина е с много добро съотношение цена/качество, имайки предви че е с СОР около 3,8. Въпреки това ме притеснява ниската му цена за малайзийски, струва ми се някъв капан. Ако някой може да отвори този модел и да види къде му е произведен компресора ще е супер. Признавам, че ме смути това предложение, бях тръгнал да купувам FUJI инвертър за 1320 лв, но тук става въпрос за половин цена все пак. Ще преглътна, че не е инвертър ако е наистина малайзийски с некитайски компресор.
    Проверих за компресора.Митсшута Електроник Ко.Дано съм го написал правилно.На панасоник бил малайзиски.Като гледам другите клими тоз го вземах без да го погледна какво представлява на външен вид.Без да гледам като се казва :coolsmiley:,а колкото за ниската му цена,били са поръчали много бройки от тоз вид за Румъния и България и трябвало да се разтовярят от тях за 2 мес.Не забравяте че собствениците на Техномаркет са от Ст.Загора

5. Тук е от
    Jun 2006

Прав си FREELANDER - все някакви държавици като нашата излизат. Забеляза ли цената на W12DKE в Италия - 859 EUR. За пореден път се убеждавам , че живеем в ЪПСУРДИСТАН.
    Също така има разлика м/у обявените параметри в страницата на Техномаркет/ охл.-3.74 , отопл.-4.09 / и действителните такива /охл.-3.6 , отопл.-3.9 / изписани на външното тяло. Има разлики и в консумираната мощност , но те са незначителни. Все пак ще отида още веднъж да го погледна в магазина.

6. Тук е от
    Jun 2006

Колегата ми я похвали - позлва я в къщи и сподели, че от всички Осаки, само тази е останала с марков компресор. Ще ми е интересно и други нейни ползватели да споделят впечатленията си от машината тук.

Технически данни:

Ниско температурна до -20 градуса.
    Консумация:
    - отопление - 1240 W
    - охлаждане - 1250 W
    Moщност:
    - отопление - 3550 W
    - охлаждане - 3950 W

Инак си спомням, че съм я виждал в един фризьорски салон тази зима - беше супер топло вътре, но не помня вдигаше ли шум или не.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от aurin

Колегата ми я похвали - позлва я в къщи и сподели, че от всички Осаки, само тази е останала с марков компресор. Ще ми е интересно и други нейни ползватели да споделят впечатленията си от машината тук.

Технически данни:
    Ниско температурна до -20 градуса.
    Консумация:
    - отопление - 1240 W
    - охлаждане - 1250 W
    Moщност:
    - отопление - 3550 W
    - охлаждане - 3950 W

Инак си спомням, че съм я виждал в един фризьорски салон тази зима - беше супер топло вътре, но не помня вдигаше ли шум или не.
    Ъгловите Осаки имаха проблем с жалузите насочващи въздуха, но това беше преди време, пък и си е "бял кахър"!
    Съгласен съм, че старите модели бяха по-добре изпълнени като цяло, а и имаше нещо хубаво в моделите с J в името
    Толкова са ми познанията за тази марка...

@alex63
    Въпроса ти трябва да е приблизително във формата:
    град
    за охлаждане и/или отопление
    размери на помещението + тип строителство/изолация + тип остъкление
    бюджет и/или желание за марка

8.  

9. Тук е от
    Jun 2006

Здравейте
    Питането ми е за стая със следните параметри:
    1. Град- Пловдив
    2. Тип - Панел
    3. Размери - 17м2 (42,7м3)
    4. Разположение - запад, среден апартамент, втори етаж, към околната среда е късата страна на стаята (3.5метра)
    5. Дограма - PVC (врата към тераса и прозорец с К-стъкло)
    6. Други - 5см минерална вата с гипсокартон на тавана
    7. Ще се ползва както за отопление така и за охлаждане

Ще ми стига ли 9-ка или ми трябва 12-ка от посочените Панасоници? Приятел ми каза, че съм бил на границата между двата, но ми се иска вие да ме посъветвате.
    Предварително Ви благодаря

10. Тук е от
    Feb 2006

Хора и аз да се включа като посоча линк и въпрос дали това си заслужава парите : Mitsubishi SRK 20 ZD - S inverter DC PAM с цена 1299,00лв,
    влезте ето тук- http://www.ekomatik.com/products.php...ubishi&pid=165, благодаря и чао.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@cmyk
    Те доста Панасоници са `посочвани` в темата...
    Инверторна 9ка трябва да ти свърши работа в по-голямата част от годината, пък била тя и китайски Панасоник!
    Пловдив е с малко шантав климат, та ще береш ядове с отоплението ако 9ката е конвенционална.
    Ако си без щори - с това К-стъкло - пак вземи 12ка за охлаждането!
    Аз бих сложил щори и бих се пробвал с добра 9ка инвертор, или в краен случай това
    Мисля, че ще се докарат 24*

@ilko_ilko
    Бих казал - ДА, щом парите не са ти проблем!
    Само вземи впредвид, че модела е подходящ за малка спалня

12. Тук е от
    Jun 2006

Знам, че повечето тук във форума сте почитатели на инверторите, но макар и 150-200лв. са ми непосилни да прескоча към някои от по-евтините инвертори(в случая посочният от Echo PANASONIC CS/CU-PE9DKE)
    Зa Пловдив имаш в предвид, че има и люти зими и няма да смогва 9-ката с COP=4?

13. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Днес купих Panasonic CS-W12DKE/CU-W12DKE:
    1. Изцяло малайзийски(вкл. компресора).
    2. Промоцията е от Panasonic Austria(централен склад за Европа), така че няма уловки.
    3. Нещо ново и приятна изненада за мен беше, че има функцията топъл старт, което ако не се лъжа е подгряване на маслото на компресора.

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Лъжеш се.Топъл старт е включването на вентилатора на втр.тяло след достигане на определена температура.

16. Тук е от
    Feb 2006

Здрасти,
    Echo - Mitsubishi или General ASH 9 LB, ми трябва за детска стая 11 кв.м. - 31 кб.м. парите са голям проблем на всички- търся икономичен клас А или се заблуждавам ?

17. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Днес купих Panasonic CS-W12DKE/CU-W12DKE:
    1. Изцяло малайзийски(вкл. компресора).
    2. Промоцията е от Panasonic Austria(централен склад за Европа), така че няма уловки.
    3. Нещо ново и приятна изненада за мен беше, че има функцията топъл старт, което ако не се лъжа е подгряване на маслото на компресора.
    зЗначи ще имаме еднакви клими.Ще споделяме кавото и да е било.Аз още чакам моя,ама не бързам.Когато се върне тез дни в Ст.Загора ще го постави.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@cmyk
    Значи модела е добър /доколкото знам/, но цифрите до думичката COP се измерват при +7*
    Не съм го виждал при -10*, но там коефициента на преобразуване надали е повече от 2, да не говорим за страт-стоп цикъла, което си е коментирано в темата
    Не мога да допусна кое е по-добре за теб - `промоционалната` 9ка на Панасоник или някоя китайска Мидеа, но 12ка - опитай да хванеш badr - от редовните посетители май той е с най-богат опит

@ilko_ilko
    Както съм споменал по-горе - badr е човека със знанията
    Аз съм си фен на Мицубиши и особено за този стая бих взел това, за което си писал, ако мога да си го позволя и няма да ми е жал за парите!
    General-a също става, но май беше леко по-шумен
    Погледни и Hitachi-тата - бяха добри машини, на 25% по-ниска цена, нищо че са китайски
    Не съм много сигурен кога ще се `избият` 7те звезди на Мицубишито, но за мен е най-доброто от споменатите!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе