какво мислите за:
Mitsubishi MSR GA25VA
General ASH9 LB
GENERAL ASH9 UB
НА ТЕЗИ се спрях аз не разбрах разликата м-у вторите два
какво мислите за:
Mitsubishi MSR GA25VA
General ASH9 LB
GENERAL ASH9 UB
НА ТЕЗИ се спрях аз не разбрах разликата м-у вторите два
Здравейте и от мен
Аз също се заглеждам по климатиците в тези жеги особенно
Но някои може ли да ми каже инвертните колко по-добри/икономични са от обикновенните.
Гледам ефтинджисите са по 400 кинта нейде, а инверторните с филтри от двойно почват.
Та ако помислим за колко години ще се ползва (10 например) и цената на ток на месец... дали си заслужават скъпите от тази гледна точка ?
Първото е инвертор, второто - конвенционален и съответно показателите им са ДООООСТА различниПървоначално публикувано от kikaha
Пичове, пишете как са, щото и аз мисля за такъв за едната от спалните... Интересува ме главно шума как еПървоначално публикувано от yasenp
И двата ще ти свършат работа...Първоначално публикувано от ilko_ilko
9-ка конвенционалка ще се мъчи зимата...така, че или 9-ка инв. или 12-конв.Първоначално публикувано от cmyk
Някой, може ли да каже каква е разликата между инвертори с фреон R22/R 407C/R 410.Кой е за предпочитане?
Здравейте на всички!
Нов съм в този форум, но ми се иска да попитам и аз за едно експертно мнение, тъйкато съм много бос в темата за климатиците.
Стягам си апартамент и мисля да се отоплявам с климатик, разбирасе и лятото да се разхлаждам .
В стаята която мисля за сега да инсталирам климатик има следните параметри:
1. Град - Пловдив
2. Строителство - Тухла
3. Обем - около 47м3
4. Разположение - Юг, 4 етаж
5. Дограма - ПВЦ - Прозорец 225х140
Готов съм да отделя около 2000лв. Какво бихте ми препоръчали? Интересува ме и фирма от която да го закупя и фирма за монтаж, все пак да съм спокоен, че ще ги има поне докато трае гаранцията на климатика ми
Във вторник ми монтираха моя CS/CU-W12DKE. Честно казано съм много доволен . Климата си духа доста здраво . Според мен е доста тих. На първа или втора скорост на вентилатора + включен режим QUIET мисля , че ще се спи спокойно . Тихият режим наистина значително намалява свистенето на въздушната струя. Други шумове засега няма . Длъжен съм да спомена , че това ми е първи климатик и не мога да направя сравнение с други марки и модели.
Toва са топ моделите 9-ки !!!Първоначално публикувано от harro
На теб и по-малък би ти свършил работа ...
1. Панасоник CU-HE9DKE, 3,6kW, COP=5,22, 1900лв без монтаж
2. Mitsubishi Heavy SRK(C)25ZFX-S, 3kW, COP-5,08, 1890 с м.
3. Toshiba RAS-B10 EKVP-Е, 3,2 kW, COP=4,51 , 1960 без м.
4. Митсубиши електрик FA25VA, 3,2kW, COP=4,35, 1650лв без монтаж
5. Даикин UX1 (FTXG25C), 3,4kW, COP=4,12, 1830 без монтаж
6. Fujitsu General ASH9LB, 3,6kW, COP=4,39, 1529 с м.
(монтаж около 150-200лв)
Избирай сам тука няма кой да помогне за избор на скъп климатик
Аз още избирам от този списък.
Хубаво е да видиш фирмите които ги продава и гаранцията (за Дайкин в София дават 6г. гаранция).
Интересното което намерих в ***** например най-скъпо се продава Дайкина $2000, но той има най-нисък COP от всички тези модели ?!? Нещо не ми се връзват нещата ?!
Но предполагам който и да се вземе няма да се сбърка
Здравеите,вече е лято и си използваме климите за охлаждане.Зимата пак ще се молим условията да са подходящи за тях и всеки сам ще преценя дали да не го изключва,дали в големите студове изобщо да не го включва,дали да му помага с друг уред и т.н..В режим на охлаждане е по-лесно,но все пак: как да използваме правилно функциите DRY и FAN ?
Китаеца PANASONIC CS/CU-YW12DKE е на доста примамлива цена в Технополис и други магазини. Днес минах край Зора, където е на същата цена. Служители отвориха външното тяло, за да покажат на любопитен купувач, че компресора е Матсушита, и че машината разполага с двоен топлобомненник. Работи с фреон R410 А и отвътре изглеждаше добре направен.
ХАРАКТЕРИСТИКИ:
- ОХЛАЖДАНЕ 3.1 KW
- ОТОПЛЕНИЕ 3.6 KW
- КОНСУМАЦИЯ ПРИ :
- ОХЛАЖДАНЕ 1.17 KW
- ОТОПЛЕНИЕ 1,14 KW
- ИНДИКАТОР ЗА КАЧЕСТВОТО НА ВЪЗДУХА
- СУПЕР АНТИ-АЛЕРГИЧЕН ФИЛТЪР(КАТО ОПЦИЯ)
Предвид характеристиките на модела, бихте ли ме посъветвали заслужава ли си парите? Някой вече да го притежава?
Връзки:
http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3658
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=00000082
Има по добър климатик в момента:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=01001775
HPLS !!!
кое от двете да си взема?
1. Mittsubishi MSZ-GA25 VA
2. ASH 9 LB General
Така е.Затова,както казваш,условията на гаранцията трябва да са критерия.Първоначално публикувано от lupo101
За COP-а питаш.Аз пък ще ти задам един по-интересен въпрос.
Забелязъл ли си,че техномаркета и технополис,вече не изписват COP ?
На R407 трябва да се избягват по възможност.Първоначално публикувано от zumbaiu
Здравейте. Насочили сме се към инвертор на Мидеа MSG-12HRI. Идеята е да се ползва за отопление на стая 20 м2 (50-тина м3), която засега е без топлоизолация - само 25см Итонг и е с дървена дограма. Евентуално до зимата това ще се промени, но има вероятност и да си останат така нещата.
Интересуват ме отзиви за този модел - дали ще се справи. Освен това ако може да кажете някакви други алтернативи (Мидеата се движи около 730 лв. като гледам). Принципно не ми харесва адски ниския COP, малко височкото ниво на шума и остарелия дизайн, но ми харесва цената и това че е инвертор.