Страница 67 от 157 ПърваПърва ... 1757656667686977117 ... ПоследноПоследно
Резултати от 991 до 1,005 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

кажете нещо за марката nippon?? И кой е вносителя на Midea?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от XpacTa
    Кеф.
    http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3702

И все пак погледни това, малко по-скъпо е но .... абе покупката на инвертор МИДЕА си е малко лотария.

Марките NIppon, Toyo, Crown, LD, NEO, SANG ... разбира се доста други си приличат по едно нещо - никой не може да каже нищо за тях.

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

Вносителя на Midea доколкото разбрах е Магнум-Д, които имат магазин на бул. Гоце Делчев 1 (при Южния Парк).

Иначе уж и Midea-та била от клас 2, тоест е над нивото на разните Нипони, Нео-та Санг-ове и т.н. Тоя Хаиер не мога да го сравня реално със Мидеата за да разбера дали върши работа - малко по маломощен е, но примерно никъде не намерих КОП та да разбера какви икономии ще постигна.

5. Тук е от
    Dec 2000

Здравейте, решил съм да си взимам евтин климатик и гледам, че в Техномаркет има промоция за монтажа на някои модели NEO.Има ли някой, който да се възползвал от този монтаж.Климатика ми трябва предимно за охлаждане на една 15 кв. м. стая и искам да е възможо най евтин.Добри ли са тезе модели на Neo, които се водят модел 2006.Да предочета ли японски климатик втора употреба, който е 350 лева + 150 лева за монтаж от някаква фирма в Младост 1.Благодаря Ви.

Извинявам, се но темата беше за монтаж а не за климатик.

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Yavor
    Само не ми е ясно на смотания модератор какво му пречи да има отделна тема.Да отговори ако обича, защото ми се струва, че се изживява все едно прави нещо важно.
    А ми смотания модератор е преценил,че не трябва за всеки модел климатик да се пуска отделна тема.Форума не е само за климатици.Има и други потребители с други проблеми.
    И всеки може да има нужда от съвет или помощ,но затова ти въобще не си помислил.
    Да не смяташ че останалите са по-долни теб та пишат в тази тема.

Форума си има правила.След като си се съгласил с тях спазвай ги.
    Едно от тях е нетолериране на просташки език.

7. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от Yavor
    Здравейте, решил съм да си взимам евтин климатик и гледам, че в Техномаркет има промоция за монтажа на някои модели NEO.Има ли някой, който да се възползвал от този монтаж.Климатика ми трябва предимно за охлаждане на една 15 кв. м. стая и искам да е възможо най евтин.Добри ли са тезе модели на Neo, които се водят модел 2006.Да предочета ли японски климатик втора употреба, който е 350 лева + 150 лева за монтаж от някаква фирма в Младост 1.Благодаря Ви.

Само не ми е ясно на смотания модератор какво му пречи да има отделна тема.Да отговори ако обича, защото ми се струва, че се изживява все едно прави нещо важно.
    Щом е само за охлаждане всеки климатик ще свърши работа.Незнам обаче защо ти отговарям след острите ти думи.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2006

някой писа че по добре да не купуваме климатици с новия фрион 407 ,някой ще каже ли защо, то и 410 е по скъп от 22 .

[quote=zumbaiu ]
    Някой, може ли да каже каква е разликата между инвертори с фреон R22/R 407C/R 410.Кой е за предпочитане?
    [/q
    uote]

новия фреон би трябвало да намали консумацията на ел.инергия и от там да овеличи живота на мотора.Така е и при хладилниците с новия фрион 600. Затова всички хлад, са клас A. С по-малко натоварване на мотора се постига по-добър ефект и от там по-малко ел.енергия

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Разликата в цената на R407 и R22 е около 7-пъти при почти еднакви характеристики.
    Друг много съществен недостатък на R407 е че той е трикомпонентна смес и дори при малък пропуск се налага да се изпусне цялото количество и да се зареди отново.
    Оттам разходите за поддръжка се увеличават рязко.
    По тези причини R407 е вече минало.
    R410 е двукомпонентен и при малки пропуски е допустимо да бъде добавено необходимото количество фреон.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от vaskoli
    някой писа че по добре да не купуваме климатици с новия фрион 407 ,някой ще каже ли защо, то и 410 е по скъп от 22 .

Цитат Първоначално публикувано от zumbaiu
    Някой, може ли да каже каква е разликата между инвертори с фреон R22/R 407C/R 410.Кой е за предпочитане?
    новия фреон би трябвало да намали консумацията на ел.инергия и от там да овеличи живота на мотора.Така е и при хладилниците с новия фрион 600. Затова всички хлад, са клас A.* С по-малко натоварване на мотора* се постига по-добър ефект и от там по-малко ел.енергия
    Климатиците с R410 работят на по- високи налягания, т.е компресорчето е по- натоварено. Основната причина за използването му е чисто екологична (не разрушава озоновия слой).

12. ruj
    ruj е офлайн

Тук е от
    Jun 2006

Здравейте, отдавна чета този форум и смятам че научих доста неща. Миналата седмица ходих в една фирма, която монтира климатици (става въпрос за Габрово) много ме убеждаваха, че климатиците са японски и че са директни вносители на японски климатици, но е от прочетеното тук разбрах че японски климатици могат да се намерят в България но не и на тази цена на която ми предлагат например Fujitsu AS22 PPE(12-ка) за 1500 лв с монтаж и 3 години гаранция и* СОР 5.28, направо ми се струва невероятно (опасявам се че това е японското обозначение на модела, защото не намерх в бълг. сайт да пише нещо точно за този модел) Ако някой знае европейския аналог на този модел ще съм благодарна да ми го напише.

Вие какво мислите за този климатик и като цяло за офертата дали има някаква уловка.

Заслужава ли си парите?

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@ruj
    На първо търесен и аз не мога да видя що за чудо е това...
    Да не би да говорим за втора ръка клими?

@badr
    Ще бъдеш ли така добър да споделиш с Форума някои от минусите на инверторите Мидеа?

14.  

15. ruj
    ruj е офлайн

Тук е от
    Jun 2006

echo не е втора ръка клима но предполагам че това е японското означение на модела (Fujitsu AS22 PPE) тъй като пуснах google и излязоха доста японски сайтове и нищо не можах да разбера. Както писах преди мисля че има европейски аналог но не го знам Най добре пак да питам във фирмата. Те ми представиха една ценова листа с моделите параметрите и това беше.

16. Тук е от
    Jun 2006

Здравейте. Първо искам да ви питам дали наистина тези климатици които са инверторни са толкова капризни относно колебанията на напрежението (казват че изпушват много бързо от токови удари) примерно Panasonic CS-PE09DKE, CS-PE12DKE и OSAKA CH-12SBP. Кой от тези климатици ще стане за отопление на помещение 3.5м на 3м=10,5кв.М ; 28.35куб северо-изток. С него смятам да се топля и при -20 тук в Добрич става доста студено . Препоръчват ми Panasonic CS-W12DKE, YW12DKE. В друг магазин казаха че е по-добре китайски Panasonic от колкото всяка друга марка евтини немаркови климатици. Благодаря ви предварително.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от meho
    Здравейте. Първо искам да ви питам дали наистина тези климатици които са инверторни са толкова капризни относно колебанията на напрежението (казват че изпушват много бързо от токови удари) примерно* Panasonic CS-PE09DKE, CS-PE12DKE и OSAKA CH-12SBP. Кой от тези климатици ще стане за отопление на помещение 3.5м на 3м=10,5кв.М ; 28.35куб северо-изток. С него смятам да се топля и при -20 тук в Добрич става доста студено . Препоръчват ми Panasonic CS-W12DKE, YW12DKE. В друг магазин казаха че е по-добре китайски Panasonic от колкото всяка друга марка евтини немаркови климатици. Благодаря ви предварително.
    Който ти казва, че при -20* климатикът ще те топли- не му вярвай!

18. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Дайте мнение за General Electric AC-112. В другата тема за 2005 г. е споменат само, но никой собственик не е споделил впечатления.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе