Страница 127 от 157 ПърваПърва ... 77117125126127128129137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,891 до 1,905 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Лупо,адски си прав за инструкциите на български,само че ако човека е с йероглифен модел,то значи че е нелегално внесен в България,следователно няма как да има инструкция на български,задължението е на климатици,предназначени за Европа...превода на такова чудо е скъпо...Аз мойте нелегални вносители ги помолих за такова чудо/поне някакъв повърхностен превод,отговора беше-"струва много пари такъв превод"/.В момента се задоволявам с тези функции ,които ТЕ ми ги казаха и са верни,другото е че имам превод на руски език ,само че трябва да си поне мааалко оракул,за да вденеш какво ставаИвкони,желая ти повече успех от мен

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Купих си един климатик Дайкин втота употреба, и го тествам сега. Отвън е 13-14 градуса, в сатята беше 17. Пуснах го да загрее до 30 градуса, и за 30 мин. вдигна температурата от 17 до 19 градуса. Струята от климатика не е много топла?
    Нормално ли е това? Може би при по студено време ще духа по топло? Сега просто не се натоварва...
    Да обаче електромера отчита 1 кВ на час
    Климатика е 10-ка

4. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от ivkony
    Купих си един климатик Дайкин втота употреба, и го тествам сега. Отвън е 13-14 градуса, в сатята беше 17. Пуснах го да загрее до 30 градуса, и за 30 мин. вдигна температурата от 17 до 19 градуса. Струята от климатика не е много топла?
    Нормално ли е това? Може би при по студено време ще духа по топло? Сега просто не се натоварва...
    Климатика е 10-ка
    ivkony,аз имам Дайкин,десетка,имам проблеми с него,но когато монтьора беше у нас,пусна климатика за проба,вън температурата беше над 25 градуса,той го настрои на 30 на дистанционното и вътре в стаята не се дишаше от жега.Струята не съм я мерил ,но преди малко мерих на Хайер-а,външна температура не повече от 10 градуса,термометъра е от медицинските и е разграфен до 42 градуса,за няма и минута показателя беше 42 градуса,значи според мен ще достигне около 50.Така че аз не съм от компетентните в този форум,надявам се твоето да не е проблем,нека някой по-знаещ ти отговори.Желая ти успех и дано да няма проблеми с работата на климатика ти!

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Климатика е 10-ка
    От информацията която поднасяш става ясно единствено марката на климатика.
    Инвертор или не?Колко са квадратите на отопляваното помещение?И прощавай,но думите "не много топла струя" могат да се тълкуват твърде обширно.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Климатика е инверторен, 10-ка. Стаята е 4х4 метра, висока 2.60. Изолации и такива неща няма, дървена дограма, двоен прозорец.
    Понеже за първи път имам климатик, нямам никаква представа, предполагах че като го пусна на отопление, би трябвало за кратко време да започне да бълва топла струя например 50 градуса, и да стопли помещението за 10-15 мин (поне така съм слушал от тези който си хвалят климатиците).
    За това зададох въпроса - има ли някаква връзка между външната температура и времето, нужно на климатика да достигне зададената вътрешна?
    Например:
    отвън е 0 градуса, в стаята е 10 градуса. Климатика да речем достига 25 градуса в стаята за 20 мин.
    отвън е 12 градуса, в стаята е 18, климатика достига 20.2 в стаята градуса за цял един час, при зададени 30 градуса.
    Нормално ли е това? Или независимо от външната и вътрешната температура преди пускането на климатика, зададената стойност би трябвало да се достига за горе-долу едно и също време?
    Притеснява ме това, че сега при положение че е толкова топло отвън, за 1 час промяната в стаята беше само 3.2 градуса (от 17 до 20.2)
    И за да достигне 30 градуса, както му бях задал, трябваше да работи още 5 часа

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

За 5 часа трябваше вече да си се изпотил пет пъти.Отивай и търси тези от когото си купил климатика.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Ще отида утре да им кажа...
    Според мен би трябвало при положение че навън е 13-14 градуса, в стаята забързо климатика да направаи 30, а той за 1 час едва успя да направи 22
    Въздуха който духа е съвсем леко затоплен, чудя се да не би да има връзка с това, че температурите навън и вътре в стаята са почти изравнени, и при това положение климатика да работи бавно?

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Ако харчи 1кв/ч както казваш,температурата на изх.въздух трябва да е към 50*.За какво изравняване става дума когато си задал 30*

11. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

Ще отида утре да им кажа...
    Според мен би трябвало при положение че навън е 13-14 градуса, в стаята забързо климатика да направаи 30, а той за 1 час едва успя да направи 22
    Въздуха който духа е съвсем леко затоплен, чудя се да не би да има връзка с това, че температурите навън и вътре в стаята са почти изравнени, и при това положение климатика да работи бавно?
    Ти за климатиците втора употреба не разбра ли нещо от този форум. Знаеш ли ,че сега както ти е тръгнало с този може цяла зима да се виждате с техниците и да стоиш на студено,не ти го пожелавам,но дано излезе само фреон защото ако е друго ще береш много ядове .За сравнение моят е 12-ка инвертор стая 35 кв за 15-20 минути вдига 4 гр и духа горещо като печка .Живея в къща.

12. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Дано се окаже нещо дребно!
    Все пак го купувам, слагат го, и на следващия ден тои изобщо не може да духа? Има гаранция 2 години.
    Плюс това съм го взел от магазин, от които са си взели доста мои познати, и всичките са супер доволни, че даже после повтарят и втори си взимат.
    Може кофти късмет да съм изкарал, но в крайна сметка - климатиците уж са тествани. Купувам го - и не ще да работи както трябва. Или ще изискам да го заменят, или да направя качествен ремонт.

13. Тук е от
    Aug 2006

Panasonic W9DKE
    За пръв път го пускам на отопление.
    Външна температура 12*С, вътрешна 19*С.
    Нагласен на топло - 26*С, вентилатор-автоматичен.
    Измерена температура на изхода при запускане 50*С.
    Това добре ли е?
    За първа година ще се отоплявам на климатици.
    Предварително Ви благодаря.

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Добре е.

16. Тук е от
    Aug 2006

Благодаря badr!
    Дано и зимата да топли....!?
    А как е по-добре да бъде вентилатора на auto или на определена скорост?

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Гледай как ти е най-комфортно.Зимата на auto

18. Тук е от
    Aug 2006

Благодаря badr!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе