Страница 128 от 157 ПърваПърва ... 78118126127128129130138 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,906 до 1,920 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Здравейте, искам съвет от вас. Реших да си купя климатик, но незнам какъв да избера. Ще отоплям хол 20 кв.м с височина 2.60м, южно изложение с дървена дограма, без изолация и преходна спалня 15кв.м. Спрях се на един от тези три варианта:
    MIDEA MSG-12HRI , PANASONIC CS/CU-PE12DKE или HITACHI RAS/RAC-E14H2.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2006

Препоръчвам ти Panasonic ,аз имам същия и миналата зима си работеше и топлеше без проблем и при -20 .За стаята която си посочил ще ти върши идеална работа.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Вълнува ме следният въпрос:
    Климатика е само за охлаждане (без функция за отопление) и границата на диапазона, който може да поддържа е от 18 до 32 (на дистанционното).
    При положение че в стаята е 17*С, а аз го пусна "да охлажда" на 25*С, климатика трябва ли да започне да духа топло, докато направи 25* или изобщо не трябва да да тръгне?

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от tery_asen
    Здравейте, искам съвет от вас. Реших да си купя климатик, но незнам какъв да избера. Ще отоплям хол 20 кв.м с височина 2.60м, южно изложение с дървена дограма, без изолация и преходна спалня 15кв.м. Спрях се на един от тези три варианта:
    Двете стаи ли ще отопляваш или само хола?
    Цитат Първоначално публикувано от ivkony
    Вълнува ме следният въпрос:
    Климатика е само за охлаждане (без функция за отопление) и границата на диапазона, който може да поддържа е от 18 до 32 (на дистанционното).
    При положение че в стаята е 17*С, а аз го пусна "да охлажда" на 25*С, климатика трябва ли да започне да духа топло, докато направи 25* или изобщо не трябва да да тръгне?
    Няма да тръгне.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2003

А а ако предположим че вътрешното тяло е пригодено за отопление, и се комплектова със външно, което е само за охлаждане? Има ли вероятност да се получи такава аномалия? т.е. да го пусна в режим на охлаждане 30*, обаче в стаята да е 17 и той да започне да духа топло.
    Или например, ако дистанционното е от модел който е за отопление, обаче е продадено с климатик, който е за охлаждане?
    Чудя се за тези комбинации, понеже има модели Дайкин, който са инвертори, обаче само за ОХЛАЖДАНЕ!
    Та се чудя да не би тези който ми продадоха климатика, да са объркали или вътрешното с външното тяло, или да са сложили дистанционно.

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Аз не съм виждал сплит с-ма само за охлаждане.Особено инвертор.Климатика само премества топлина.За обръщане на посоката се използва един вентил.Тези предположения за комбинации на телата и добавяне на дистанционно са си направо фантастични.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от tery_asen
    здрасти, от скоро съм с HITACHI RAS/RAC-E14H2
    взел съм го за дневна 25 кв. м. и от нея се отива в спалня - 13 кв. м. С него ще се топля зимата

панасоника е малко шумен - до 63 db.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Аз не съм виждал сплит с-ма само за охлаждане.Особено инвертор.Климатика само премества топлина.За обръщане на посоката се използва един вентил.Тези предположения за комбинации на телата и добавяне на дистанционно са си направо фантастични.
    Климатикът Дайкин FT/R е инвертор само за охлаждане. Притеснява ме факта, че външното тяло на този модел, е същото като мойто! Поне на външен вид. Другите тела който са за отопление са малко по-различни.
    Вътрешното тяло което имам е с дистанционно, което си има фукция за топло. Та се чудя дали при тази ситуация (ако са объркани телата) може да се сработи системата така, че ако в стаята е 17*, а аз го пусна да "топли" на 25*, ще започне да духа топло, макар че теоретично не би трябвало да тръгне изобщо.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2006

климата ти да не е втора ръка

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Здравейте!
    Имам запитване към собствениците на климатици HITACHI. Понеже отскоро имам RAC/RAS E10H(H), след монтажа му монтажниците ми казаха, че засега е тих, но след известно ползване, година-две, вътрешните им тела ставали шумни. Та това не трябвало да ме притеснява и не трябвало да съм ги викал, ако станел по-шумен! Да вярвам ли на тази техни "заключения" или не? Моля, споделете!

13. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Здравейте пичове, отдавна не съм се мяркал. Като гледам скоро щеможе да тестваме климите, задава се студено време. Късмет на хората с нови клими, дано да топлят.

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от ivkony
    Климатикът Дайкин FT/R е инвертор само за охлаждане. Притеснява ме факта, че външното тяло на този модел, е същото като мойто! Поне на външен вид. Другите тела който са за отопление са малко по-различни.
    Вътрешното тяло което имам е с дистанционно, което си има фукция за топло. Та се чудя дали при тази ситуация (ако са объркани телата) може да се сработи системата така, че ако в стаята е 17*, а аз го пусна да "топли" на 25*, ще започне да духа топло, макар че теоретично не би трябвало да тръгне изобщо.
    Не се чуди!Никаква възможнст няма за описваната от теб хипотеза.Вътрешното тяло не може да има функцията "топло".Вътрешното тяло е само един топлообменник с вентилатор.Във външното тяло са всички изпълнителни механизми.Дайкин FT/R са неинверторни климатици http://www.skn.ru/daikin.html
    Цитат Първоначално публикувано от HyBRiD-X
    Здравейте!
    Имам запитване към собствениците на климатици HITACHI. Понеже отскоро имам RAC/RAS E10H(H), след монтажа му монтажниците ми казаха, че засега е тих, но след известно ползване, година-две, вътрешните им тела ставали шумни. Та това не трябвало да ме притеснява и не трябвало да съм ги викал, ако станел по-шумен! Да вярвам ли на тази техни "заключения" или не? Моля, споделете!
    Такъв бисер не бях улучвал скоро.Стане ли по-шумен отиваш и ги викаш.Може да поискат и ако изгори да не ги тревожиш.Нали не си купил фуражомелка.

16. Тук е от
    Sep 2006

ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ И ЗА НАПРЕД : Купувам климатика , монтирам го , всичко работи ОК обаче малко по-късно решавам да сменя ...... ... тапетите , е е - как става това , тоест , може ли да се маха вътрешното тяло или поне маааалко да се измества напред или така си остава и ти лепиш докато стане хубава работа ама .... циг***** опаа исках да кажа с климатик !

17. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте, пичове и ...дами!Отдавна не съм влизал ,но сега влизам за да разкажа за нещо което доста ме обърка и смути, така да се каже.Значи аз съм си притежател на HITACHI RAS/RAC - E14H2 и съм изключително доволен от него за сега и мога да кажа само най-добри думи.Сега ще стане ясно за какво иде реч..... Та значи външното тяло работи толкова безшумно,че понякога изобщо си мисля че това може да се сравни с шума от охлаждането на един компютър,просто трябва да се доближиш до него за да чуеш ...и то какво едно едва долувимо жужене...Вътрешното е също много безшумно и се спи и не се усеща дори на средната степен.....но.... преди седмицо отидохме да купим на един приятел една "OSAKA", не случайно така го наричам, защото всеки втори казва че се о...акват и изобщо какви ли не истории по отношение на качеството, експлоатацията и сервиза на тази " световна" марка!Та приятелчето имаше много ограничен бюджет и един много стар панел без изолация,без парно със стара дървена дограма, абе....пост социалистическа трагедия в наши дни. И поради всички тези причини той реши най-смело да си купи от вече гореспомената марка климатични сплит системи.Ааааа и заради това че са "ниско температурни", тоест могат да затоплят някя поне атмосферата и в без това студеният панелен апартамант.Та купи го нашето момче и хайде в къщи.О.к. до тук викам, след 4 дни когато дойдат за монтажа от фирмата /климатика може да се монтира само от фирмата.....няма да я споменавам за да се признае три годишната гаранция и т.н./Та след тези 4 дни дойдоха майсторите,монтираха я като гълъбарник на 8-я етаж и си заминаха!Абе все пак свършиха работа,но много големи мърлячи и не пазат нищо...дупчат яко и пак и пак и пак ако попаднат на арматура в панела, абе сещате се....Иииии дойде заветния момент да пуснем климатика и аз и доще едно аверче се обръщаме с гръб за да не види приятелчето как се смеем като го пусне....и чакаме, чакаме ама кво чакаме....обръщаме се и .... : ами той си работи клематика и изобщо, ама изобщо ви казвам не се чува....ааааа не може да бъде викам си аз.....ще чакаме докато забръмчи или нещо поне по шумен да стане та да мирясаме....абе не и не...
    как не го пускахме, на силно слабо.....не и не.... сега някой собственик на " ОSAКА" да не се възгордее съвсем ... но нещата стояха така: Външното тяло се чуваше ако се напънеш да го чуеш отвътре,т.е. по-шумничко си е от ХИТАЧИТО, но вътрешното, ако щете ми вярвайте е по-тихо от ХИТАЧИТО де и даже от ПАНАСОНИКА на аверчето което също беше там с мен според неговите думи.Та това е! Късмет ли е това? Ние ли понеже като повечето българи очакваме нашото си да е най-хубавото а то не беше в този случай....Незнам ама това е! AAAAA " OSAKA"-та е CH-12-ADE с йнизатор и новия фреон R-410A.
    Другата седмица съм на гости....пак там ама да ви кажа честно май съм най-вече на инспекция.... няма да се даваме я!Айде чао мили приятели и умната!

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аве не ми я хвали тая Осака .. за парите си бива горе долу ама много ток хабят и липсата на екстри е пълна ,начело с 24 часов таймер - нещо задължително ... пласмасите също са зле ,освен това нямаш представа с какъв компресор ти се е паднала ,има ги всякакви .. но признавам че бележат прогрес откъм дизайн и надеждност(да не помислите че нямам затова не ми харесват майка ми си сложи Осака инвертор доволна е)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе