Страница 68 от 157 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Здравейте!
    Искам да си купя климатик (климатици ) само за охлаждане. Живея в къща, с жилищна площ 56 кв.м. и височина 2.5 м (140 куб.м) която, няма изолация, освен външни щори. Къщата е с три стаи, свързани с коридор. Възможно ли е да се използва само едно вътрешно тяло, поставено в коридора при отворени врати на стаите, или трябва да се постави климатик във всяка стая? Ориетировъчно за каква мощност става въпрос? Благодаря предварително за отговорите.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Rumen_Y
    Здравейте!
    Искам да си купя климатик (климатици ) само за охлаждане. Живея в къща, с жилищна площ 56 кв.м. и височина 2.5 м (140 куб.м) която, няма изолация, освен външни щори. Къщата е с три стаи, свързани с коридор. Възможно ли е да се използва само едно вътрешно тяло, поставено в коридора при отворени врати на стаите, или трябва да се постави климатик във всяка стая? Ориетировъчно за каква мощност става въпрос? Благодаря предварително за отговорите.
    Няма невъзможни неща, но въобще не е ясно дали ще ти излезе по-евтино и смислено - просто `хладът` в коридора трябва да се разнесе из стаите - с вентилатори или с нещо друго...
    Защо не пуснеш схема тук и някой може да ти предложи удовлетворяващо те решение?

4. Тук е от
    Jan 2006

Хора имам една стая 40 кубика която искам да я затопля с климатик но с какъв 12-ка или 9-ка с кой ще е по добре. Стаята е южна ,тухла с дървена дограма.

5. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Няма невъзможни неща, но въобще не е ясно дали ще ти излезе по-евтино и смислено - просто `хладът` в коридора трябва да се разнесе из стаите - с вентилатори или с нещо друго...
    Защо не пуснеш схема тук и някой може да ти предложи удовлетворяващо те решение?

Извинявам се за невежеството си в областта на техническото чертане!

6. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от ruj
    Здравейте, отдавна чета този форум и смятам че научих доста неща. Миналата седмица ходих в една фирма, която монтира климатици (става въпрос за Габрово) много ме убеждаваха, че климатиците са японски и че са директни вносители на японски климатици, но е от прочетеното тук разбрах че японски климатици могат да се намерят в България но не и на тази цена на която ми предлагат например Fujitsu AS22 PPE(12-ка) за 1500 лв с монтаж и 3 години гаранция и* СОР 5.28, направо ми се струва невероятно (опасявам се че това е японското обозначение на модела, защото не намерх в бълг. сайт да пише нещо точно за този модел) Ако някой знае европейския аналог на този модел ще съм благодарна да ми го напише.

Вие какво мислите за този климатик и като цяло за офертата дали има някаква уловка.

Заслужава ли си парите?
    Във Варна също има фирма, която предлага НОВИ японски климатици на съвсем сносни цени.
    Обаче:
    1. Много ми е Х как ще се подържат въпросните машини, може би ако се развали се чака с месеци резервна част от Япония. Това е много сериозна причина за мен да не си купя никога такава машина.
    2. Монтира се траф, при което доколкото знам машината частично се осакатява.

Като цяло съм на мнение, че е много по-добре нов японски за 1500 с монтажа пред 10-годишен за 600 без монтажа. Най-добре си е обаче клима с ясен произход доставена и монтирана от добре известна и надеждна фирма, пък било то и и с малко по-лоши характеристики на хартия.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2005

... предлагат например Fujitsu AS22 PPE(12-ка) ... и* СОР 5.28, направо ... (опасявам се че това е японското обозначение на модела, защото не намерх в бълг. сайт да пише нещо точно за този модел) Ако някой знае европейския аналог на този модел ще съм благодарна да ми го напише.
    Вие какво мислите за този климатик и като цяло за офертата дали има някаква уловка.
    Заслужава ли си парите?
    Нямам много време но можеш да видиш това, което намерих /превод е/ тук и тук2 . На втората страница са данните за Fujitsu AS22 PPE, ама като му гледам номиналните показатели -2.2/2.5KW, /което 2.2 си го пише и в името на модела де/ това си е 7500/8500Btu и лъжата за дванайската лъсва...От това, което разбрах е 2005г. Европейски аналог - евентуално нещо около 7LB, 7LC независимо Fujitsu или General, въпреки, че те са по-мощни... /7LC e 2006г./.
    Минимална разлика във външния вид - синята линия липсва, размерите са същите...

P.S. Побликувах преводи през Google на сайтовете /тук и тук2/, ама нещо не се получава...
    затова:1- http://66.249.93.104/translate_c?hl=...006-17,RNWE:en
    2 - http://66.249.93.104/translate_c?hl=...006-17,RNWE:en
    1 и 2 с копи/пейст в браузъра директно за да има превод

8.  

9. Тук е от
    Sep 2003

Здравейте, отдавна чета този форум и смятам че научих доста неща. Миналата седмица ходих в една фирма, която монтира климатици (става въпрос за Габрово) много ме убеждаваха, че климатиците са японски и че са директни вносители на японски климатици, но е от прочетеното тук разбрах че японски климатици могат да се намерят в България но не и на тази цена на която ми предлагат например Fujitsu AS22 PPE(12-ка) за 1500 лв с монтаж и 3 години гаранция и СОР 5.28, направо ми се струва невероятно (опасявам се че това е японското обозначение на модела, защото не намерх в бълг. сайт да пише нещо точно за този модел) Ако някой знае европейския аналог на този модел ще съм благодарна да ми го напише.

Заслужава ли си парите?
    Да Японски е на 100V и е 9-ка даже по-малко (2,5KW е) на сайта има една 6-ца над климатика може би е това, имай предвид че и дистанционото му е на иероглифи и този климатик е за Япония няма такъв модел за европа. И според мен това въобще не трябва да се продава тука.
    Не си писала колко квадрата ще отопляваш. На страницата пише че е за 9-13 м2
    По добре вземи ASH9LB 3,6KW(0,5-6,1) 1550лв с м.
    AS22PPX-W 2.5kW(0.5 - 5.1) консумация 430W(100 - 1,290)

10. ruj
    ruj е офлайн

Тук е от
    Jun 2006

Благодаря ви много сега разбирам че този климатик наистина е слаб за мен Ще отоплявам малък хол и спалня с портал общо 25 кв. метра или 75 куб метра Всичко е изолирано и с PVC дограма затова си мисля че и 12-ка ще свърши работа от по-мощните.
    Тези от фирмата за японски климатици май нещо ме лъжат и климатик за моето помещение ще е над 2000 лв.

Решила съм да купя нещо икономично, дори и за малко повече пари
    Вие какво ще препоръчате до 1500 лв а ако е за по малко още по добре

Първоначално си мислех за MIDEA MSG-12HRI все пак е евтин но си мислия че ще консумира повече, ох незнам тези пари ни притискат отвсякъде.

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

Ако ти се чака няколко седмици явно аз ще си взема същата Мидеа и си мисля да пусна нещо като ревю. Все пак ти си по-добре с парите и можеш да си позволиш нещо по-хубаво.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Rumen_Y
    Значи номера с охлаждането на няколко помещения с една машина съм го виждал, но с 18ка Панасоник!
    Ако си решил да подходиш така, мисля че всяка `жълта` поне 18ка ще свърши работа за охлаждане - например това
    Ако го монтираш над входната врата /виж картинката/, мисля че с вертикалните жалузи ще можеш да го насочваш към вратите на стаите - заради топлообмена!
    Обаче в коридора ще си е `клинч`
    Все пак си мисля, че варианта с 12ка за дневната и 9ка за детската ще е на сходна цена, пък в спалнята обикновено се престоява рядко!

@divi4
    Ако си уплътниш дограмата - 9ка инвертор ще се справи, ако не - и 12ка няма да успее!
    Важат обаче условностите за отоплението с климатици, описани в Темата!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

@Rumen_Y
    Значи номера с охлаждането на няколко помещения с една машина съм го виждал, но с 18ка Панасоник!
    Ако си решил да подходиш така, мисля че всяка `жълта` поне 18ка ще свърши работа за охлаждане - например това
    Ако го монтираш над входната врата /виж картинката/, мисля че с вертикалните жалузи ще можеш да го насочваш към вратите на стаите - заради топлообмена!
    Обаче в коридора ще си е `клинч`
    Все пак си мисля, че варианта с 12ка за дневната и 9ка за детската ще е на сходна цена, пък в спалнята обикновено се престоява рядко!
    ....
    Ако климатикът е в коридора, май няма начин тръбите (за външното тяло) да не минават през някоя от стаите? Ще стане грозничко , а и тръбния път ще е дълъг....

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Ако климатикът е в коридора, май няма начин тръбите (за външното тяло) да не минават през някоя от стаите? Ще стане грозничко* , а и тръбния път ще е дълъг....
    Май точно това не е проблем - нали е къща, а не апартамент?
    Обаче другите потенциални проблеми си остават...

16. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Май точно това не е проблем - нали е къща, а не апартамент?
    Обаче другите потенциални проблеми си остават...
    Ами не е ясно...(поне на мен) . Картинката май е само на жилищната площ? Подозирам, че това не е приземен етаж (обикновенно той е по- хладен)... Искам само да напомня и за този (евентуален) проблем.

17. Тук е от
    Jun 2006

Благодаря ви за съветите. Тръбите мисля, че не са проблем. Освен това не винаги ще е необходимо да се охлаждат всички помещения. В техномаркет ми предлагат NEO ACS-HC18GWV /а виждам още един подобен - NEO ACS-HR18LED/. Дали са що годе читави?

Не е приземен етаж. Насип на около метър от земята. Това е само жилищна площ.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Rumen_Y
    Благодаря ви за съветите. Тръбите мисля, че не са проблем. Освен това не винаги ще е необходимо да се охлаждат всички помещения. В техномаркет ми предлагат NEO ACS-HC18GWV* /а виждам още един подобен - NEO ACS-HR18LED/. Дали са що годе читави?

Не е приземен етаж. Насип на около метър от земята. Това е само жилищна площ.
    Лично на мен повече ми харесва вариант с два климатика 9-ки (червените кутийки на скицата) и външни тела на "гърба" на къщата (ако това е външна стена де). Така ще се постигне по- добър конфорт, а и ще е по- икономично, защото машините могат да се пускат при нужда. Парите са същите.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе