Страница 129 от 157 ПърваПърва ... 79119127128129130131139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,921 до 1,935 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Какъв е най-простия начин да се разбере дали един климатик е инвертор или не, ако на него не пише?
    Да речем е втора употреба японски, и на него не пише че е инвертор, и също така няма модел, а само йероглифи?

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Няма да тръгне.
    А защо като няма да тръгне, на климатик му дават че ще работи в режим на охлаждане при -10 външна температура?
    Кому е нужно да се охлажда тогава?

2.  

3. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте, вчера монтирахме вкъщи два PANASONIC CS/CU-TE9DKE. очаквах да не чувам вентилатора на 3-та скорост, но това съвсем не е така. На тихия режим е добре, но не ми се вярва да е оптимална раобтата му при този режим. При монтажа не го сложиха на тампони като ми казаха, че тампони се слагат на по-големите климатици и на по-скапани марки. Този няма в комплекта и затова не е нужно. Вакумирането продължи 10-тина минути и 10-тина после изчакаха. После ми се стори подозрително че като махаха маркуча на помпата, се чу свистене и ръката на монтажника беше мокра после. След това нави една капачка на накрайника на климатика, като прз това време ми се струва ,че се чуваше свистене като от спадаща гума. Чудя се да не е изтекъл фреон. Моля ви, дайте коментари. основателни ли са притесненията ми и нормално ли е да чувам вентилатора дори и на първа скорост.

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от ivkony
    А защо като няма да тръгне, на климатик му дават че ще работи в режим на охлаждане при -10 външна температура?
    Кому е нужно да се охлажда тогава?
    В сървърни помещения,АТЦ и други такива в които работи технологично оборудване може да се наложи охлаждане и при по-ниски температури.На линка който ти дадох е написано че моделите Дайкин FT/R са именно климатици предназначени за тази цел.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от nikrad
    Здравейте, вчера монтирахме вкъщи два PANASONIC CS/CU-TE9DKE. очаквах да не чувам вентилатора на 3-та скорост, но това съвсем не е така. На тихия режим е добре, но не ми се вярва да е оптимална раобтата му при този режим. При монтажа не го сложиха на тампони като ми казаха, че тампони се слагат на по-големите климатици и на по-скапани марки. Този няма в комплекта и затова не е нужно. Вакумирането продължи 10-тина минути и 10-тина после изчакаха. После ми се стори подозрително че като махаха маркуча на помпата, се чу свистене и ръката на монтажника беше мокра после. След това нави една капачка на накрайника на климатика, като прз това време ми се струва ,че се чуваше свистене като от спадаща гума. Чудя се да не е изтекъл фреон. Моля ви, дайте коментари. основателни ли са притесненията ми и нормално ли е да чувам вентилатора дори и на първа скорост.
    за свистенето и т.н. не знам ,техниците да кажат .. но за шума - съвсем нормално е ,даже на тих режим пак се чува .. ако искаш наистина тих климатик си объркал марката

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от nikrad
    Свистенето което си чул е от навлизането на въздух във вакум помпата.В самия накрайник(сервизен вентил) има игла като на автомобилна гума.С развиването на маркуча иглата затваря.Чакали са 10 мин след вакумирането да видят дали няма пропуск.За изтичане на фреон въобще не може да се говори.

7. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от ivkony
    Какъв е най-простия начин да се разбере дали един климатик е инвертор или не, ако на него не пише?
    Да речем е втора употреба японски, и на него не пише че е инвертор, и също така няма модел, а само йероглифи?
    Ако не е инвертор външното тяло ще изключва след достигане на определена температура,след известно време пак ще се включва,докато при инвертора външното тяло само намалява оборотите след влизане в зададения режим.Заслушай се във външното тяло докато работи при нормални условия.Ако изключи ,а след определено време пак тръгне значи не е инвертор.
    Но все пак аз не съм специалист и и допускам че бих могъл и да греша в случая,макар че не ми се вярва.
    Може би има и други начини да се разбере дали е инвертор,но там имат думата специалистите.Нека ги чуем.Полезно ще е.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2006

на това топло време и инвертор ще изключи

10. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от snoopdoggystyle
    на това топло време и инвертор ще изключи
    Тъкмо се чудех да питам ли дали ще изключи сутринта инвертора като се затопли. Защото моя е от онзи ден и още не го опознал и снощи за първи път го пробвах и ми се стори, че изключи няколко пъти, а накрая съвсем май нямаше да се включи.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

вътрешното тяло може да се разкачи и да се дръпне леко напред ,но за тапети - аз бих ги изрязал до ръба на климатика да не си личи това е .. за мазилка и тя външната пита не опира в стената ,така че не виждам проблем

12. Тук е от
    Oct 2005

Наистина инверторите не изключват, но трябва времето да е по студено. При това топло време ще изключи. Предполагам обаче че ще можеш да се ориентираш по температурата на струята на въздуха от вътр. тяло. Обикновеният климатик духа топло на мах. и после се изключва докато инвертора когато достигне зададената температура ще почне да духа хладко с температура близка до зададената, ако загубите от помещението са по малки от енергията която той вкара на минимални обороти той ще се изключи.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Снощи за първи път си пуснах климатика - Инверторен Хитачи, малайзиска сглобка на отопление. В стаята ми беше 16 градуса, след включването мина около половин - една минута, през която не работеше вътрешното тяло (т.н. топъл старт). Бях го пуснал на максималните 32 градуса. После го свалих на 25. По едно време изключи както вътрешното, така и външното тяло придружено с леко притеснителен звук. Отворих прозореца за малко да стане хладно в стаята и отново се включи, като този път духаше по-хладен въздух, понеже температурата се беше изравнила вече. Пуснах го на 32 градуса пак и отново задуха топъл въздух. Това ми е първи климатик и някои неща са ми непонятни, но от постовете по-горе съдя че е нормален режим на работа на инвертор.
    Дано излязат сполучливи тези Хитачита...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2003

И аз имам леки подобни притеснения, понеже взех Daikin, доста нов модел, макар че е втора употреба и е внесен от Япония. Държи се по същия начин. Няколко пъти хора, които се занимават с това от години ми казаха че е перфектен, невероятно "умен" климатик с невероятно малък разход на енергия. Като гледам цената на модела варира от 1500 до 1800$, жалко че не можах да се добера до най-новите, който са също като моя, но са с "Inteligent Eye" за засичане на движение във стаята и промяна режима на работа. Понеже съм поръчал да ми вземат още един, чакам да изкочи нещо такова.

16. Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    София

до ивконй-даи някакав тел.на тази фирма за климатици втора употреба.благодаря!

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Естествено,че дори инвертор в при сегашните температури ще изключи.След като дори и при работа на минимална мощност температурата се покачва,а не се поддържа то климатика ще изключи.

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006

Нормално ли е при зададени 26* зимата когато нсавън е около и под 0* в стаята да подържа 25* . А при това време когато навън е над 10* в стаята да е 22* ? климатика е обикновен (не е инвертор).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе