На компресора пише някакав номер,волтажа,херците и C- R112H..; PH1 нищо неми говори. Една част от надписите не се виждат.
Но по принцип на комресора ли е записан типа на маслото и къде може да се намери в търговската мрежа? (къде да се търси)
На компресора пише някакав номер,волтажа,херците и C- R112H..; PH1 нищо неми говори. Една част от надписите не се виждат.
Но по принцип на комресора ли е записан типа на маслото и къде може да се намери в търговската мрежа? (къде да се търси)
Я прегледай какво пише @badr тук: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg174728Първоначално публикувано от jaga
Предполагам, че за компресорите за климатици работата е същата.
ДА,така е.Имах предвид ,че като пусна абсорбатора(софиянци не съм убеден,че знаят какво е ширм,ама нали съм варненче ) следва да смуче въздух от дренажната тръба и въпреки това няма промяна в в температурата на помещението.Първоначално публикувано от TexHuk
Вероятно височината на помещението е 2,55 .Изчислението е много просто -за отопление на един кубичен метър са нужни от 50 до 75 вата в зависимост от изолации,дограми и т.н.Помещението е 395 кубика и осреднено (не знам какви са условията на жилището) по 65 вата прави...уаууу 25675 вата...Първоначално публикувано от batco
Съвсем нормално си е. И понеже няма да са му необходими през цялото време (защото тези сметки са доста груби, но и много практични) спокойно и БГВ ще си реализира и ще има гореща вода колкото душа му иска.Първоначално публикувано от Vanquished
Помощ, купих си Toshiba RAS-251ETS обаче както е при всички японски климатици дистанционното с тези йероглифи е неизползваемо. Ако някой има такъв климатик, моля да помогне с инструкции за дистанционното.
airclima и аз имам секънд хенд и си загубих три вечери да на правя цялостан превод като имаш това нещо защо не го пуснеш за помощ на хората? Нали целта на форума е това!!!?? Имама ама няама да дам !!
МНОГО ГАДНО!
@xenohack
Моля ако можеш прерисувай йероглифите на твоето дистанционно и съответно техния превод.Предполагам че символите ще бъдат еднакви за съответните функции.
Така поне в основни линии Deyantrif ще разбере как да се работи с климатика
Тези дето ми монтираха климатика ми оставиха един лист с всичко на всичко 8 функции (8 комбинации от йероглифи): за вентилатора Ауто + 3 степени, както и за режима на отопление Ауто, Топло, Студено, Изсушаване. Проблема е че йероглифите които отговарят на тези функции трябва да се появят на дисплея, а за да се появят трябва да се борави с бутоните на дистанционното които са със съвсем други йероглифи, да не говорим, че на дисплея има три реда и някои от йероглифите се появяват едновременно на всички редове в определени режими( Не искам да влизам в спорове кой не си е свършил работата, просто имам нужда от помощ и затова* пиша във форума Модела на дистанционното ми е WH-B1N. БлагодаряПървоначално публикувано от airclima
Вчера доста си поиграх и намерих един онлайн английско японски речник. Проблема е, че за да се ползва трябва да се гадае кои са думите на английски върху бутоните за да се нацелят верните йероглифи За съжаление обратния вариант (да се търси с йероглифи английския вариант по разбираеми причини е невъзможен). Така например бутона timer излиза като:
【タイマー】 (n) timer/(P)
Точно това е и комбинацията под таймера на моето дистанционно, обаче там има 4 бутона всеки един от тях с отделна комбинация йероглифи. Ако някой се интересува, ето сайта на речника. Все пак това е някаква помощ http://poets.notredame.ac.jp/cgi-bin/jedi
Едно възможно решение за притежателите на оригинално японско дистанционно управление за климатик:
Ако може да прежалите десетина лева, може да потърсите универсално дистанционно управление за климатик. Там поне надписите са на английски.
Единствено може да загубите като функционалност е таймера, тъй като по мои наблюдения точно това липсва на въпросните управления.
Първо универсалното дистанционно има само основните функции! Режим турбо няма , няма иконмия на енергия и други ! Значи аз успях да си преведа чрез Google - Transalte! Иначе намерих им снимки в нета на мойте дистанционни! Няма проблем да ги кача само ,че тук нещо немога да уплоадвам!
Вчера се замислих и над тази възможност, но не съм сигурен дали ще намеря такова и въобще къде да го търся? Освен това дистанционното би трябвало да е с дисплей, за да се вижда в какъв режим работи климатика (самия климатик няма дисплей). Някой ползвал ли е подобно дистанционно?Първоначално публикувано от Tormentor
Аз също опитах да намеря снимки но все попадам на японски сайтове. Дори реших да се направя на отворен и писах на Тошиба Япония да ми помогнат, обаче те не щат и да чуят. Казаха ми, че модела бил само за Япония и те като производител не разрешават да се ползва в България. Даже ме помолиха да им кайа от къде съм го взел или купил Естествено им казах, че съм го взел втора употреба от приятел и тогава те много любезно "по-японски" ми казаха, че се радват, че съм избрал тяхната марка, обаче официално нямат право да ми окажат помощ и се надяват да нямам проблеми с климатика С две думи, оправяй се сам))Първоначално публикувано от xenohack
Може ли да ми пратиш материалите за твоите дистанционни на майла?
Ами аз съм с такова, след като счупих оригиналното
Дисплей имаха всички, които пробвах. Защо пробвах ли - ами защото не се знае дали ще разпознае климатика, въпреки, че има достатъчно кодови варианти за моята марка. Както и да е, на третия път улучих такова
И от тук един съвет - като взимате такова дистанционно, винаги питайте дали има възможност да го върнете, ако не може да управлява климатика. При мен даже ме посъветваха да взема няколко, с които да пробвам, и след това да върна неработещите.
Въпросното дистанционно няма опция за нагласяне на таймер (то няма таймер (часовник) изобщо). Но аз таймер и без това не ползвам. Иначе си има всички останали основни функции. Но имайте впредвид, че все пак е универсално - няма ка да се съобразява с допълнителните функции, които добавят производителите, въпреки, че таймера не е допълнителна функция.
Даите някакво мнение за климатика PANASONIC CS/CU-E12DKE . Този климатик AC или DC инвертор е ? Благодаря предварително.
За съжаление твоят модел лиспва в сайта http://aircon.ru , но пускам линка тъй като виждам, че има много хора, които се интересуват от сервизните книжки и книги с инструкции за много модели климатици. Част от информацията е на англииски, останалото е на руски език. Доколкото видях, сайтът разполага с файлове описващи сервизните менюта, ел. схемите, някои спецификации и диагностика на климатиците.Първоначално публикувано от Deyantrif
Има дадени и някои руски стандарти за отопление, климатизация и вентилация. Също така има предоставени методики за изчисляване на топлинната мощност на помещения, определяне на слънчевата енергия постъпваща в жилището и много други.
Сайтът изисква регистрация.
Дано този сайт да е полезн за някого.
Не знам как да публикувам моя схема тук, но все пак можеш да погледнеш схемата на свързване на компресора тук http://www.terra.es/personal5/anajes/electr.htm. От посоченият сайт, гледай схемите и ще се ориентираш. Ел. двигателя си е типичен еднофазен променливотоков двигател, с две намотки: едната работна, другата пускова. Има няколко схеми на пускане с кондензатор, с реле, с реле и кондензатор, с променилово съпротивление и т.н. Няма да ти обяснявам, ще се ориентираш по скиците. Не открих такава схема на английски.Първоначално публикувано от DIDOTO