Страница 72 от 157 ПърваПърва ... 2262707172737482122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от virgo
    Попаднах на доста интересен факт докато навлизам в бездната за избор на климатик. Няколко страници по-напред във форума леко е засегната темата за фреон-а на климите. Това което научих и ако някой е чул нещо подобно да потвърди че фреон 407 е стандарт за Европа и всички клими произведени тук са с него, а що се отнася до 410 той е стандарт за Азия и респективно всички произведени там са с него. Незнам кой колко компонентен е, но спецове от един магазин казаха че нито един от двата не можел да се допълва ...Кое сега е вярно...дано има някой който се е занимавал с тази част.

А за моят избор сведох до два варианта /информативно искам окол 800лв да дам/:
    1. ЕТА R505 12-ka za 799лв с компресор мацушита /тези съм сигурен че имат нещо общо с Панасоник, даже май са собственици/
    2. Panasonic CS/CU-W12DKE малайзия едишън пак 12-ка за 699+120 монтаж, и въпреки доста постове които обясняваха за големи поръчки и т.н. все още ме притеснява големия спад в цената на този хубав климатик.

Гледах и една фирма с клими Fujitsu определено са доста по добри от тези два варианта но тази година няма да мога да взема някой от тях а и все пак имам хол така че за следващата година определено ще е някой от японските модели например FUJITSU GENERAL ASY 12USB Japan-ran и FUJITSU GENERAL ASY 12L-инверторен, но и цените са добри 1160лв и 1560лв.

Дерзайте!
    Ами Р407 е трикомпонентен и не може да се допълва.Р410 е двукомпонентен и при малки пропуски може да се допълни,но не повече от 5% от общото количество.
    Примерно на 1кг фреон до 50гр.В този случай пропорцията на компонентите ще се промени минимално.Разбира се по-добре е смяна на цялото количество,но цената на Р407 и Р410 е 6-7 пъти по висока от тази на Р22.
    Р407 е с подобни на р22 характеристики,така че е ако ще е на R407,то по-добре Р22.
    Причините за смяна на Р22 с Р407 са разни екологични конвенции(но много по-вярно е да се нарекат криминални).Не мога да намеря нито една причина поради която инженер проектиращ хладилна машина би избрал Р407освен разните забрани.

Колкото до стандарти и производители.В китай се произвеждат 99% от всички климатици.

Не виждам какво те притеснява в панасоника.

Във фирмата, в която аз предполагам,че си ходил работят изключително квалифицирани специалисти.Едни от малкото на брой сервизи в бг. които могат да се справят с електрониката на инверторен климатик.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от fantoms
    Благодаря за отговора, но този ми идва малко скъпичък на този етап след като му сложа монтажа за около 140-150 лева.

Все още чакам мнение за General Electric AC-112.
    или
    Haier HSU-12H03/Z1
    моето мнение за тези двата климатика е че хаера е по-добър , първо е стар модел и вече е доказан ,по-тих е и до колкото се сещам беше и по икономичен.Колкото до монтажа и на двата е 130лв.

И българина както винаги чака първо да му запари на задника и после да тръгне по магазините и да търси клима и да иска като го купи и надругия ден да е монтиран.Значи след пролед идва лято и жега .Преди 4 дни монтажите ставаха най-много до 2 дена а от днес вече 7-10 дена.От цялата работа губите всички, продавачите се изнервят от това всеки да ги дърпа ,и няма време да обесни по подробно за дадена марка.Сега на всички им е непоносимо топло и се сетиха че има и климатици и хладилници

4. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от lupo101
    Да Японски е на 100V и е 9-ка даже по-малко (2,5KW е) на сайта има една 6-ца над климатика може би е това, имай предвид че и дистанционото му е на иероглифи и този климатик е за Япония няма такъв модел за европа. И според мен това въобще не трябва да се продава тука.
    Не си писала колко квадрата ще отопляваш. На страницата пише че е за 9-13 м2*
    По добре вземи ASH9LB 3,6KW(0,5-6,1) 1550лв с м.
    AS22PPX-W 2.5kW(0.5 - 5.1) консумация 430W(100 - 1,290)
    Ako сте видяли до тази 6-ца пише ,,татами* " което не отговаря на ,, Btu " a e* Японска мерна единица . И ,, 22 " наистина отговаря на 9-ка* по европейските стандарти.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Delta1
    Виждам, че сам си установил слабото предлагане на класически климатици САМО за охлаждане.
    Доколкото знам, основната причина е, че вече разликата в цената на такъв компресор, и компресор с възможност за обръщане на посоката е достатъчно малка, а като сложиш еднаквите транспортни разходи, мита и такси - цените съвсем се доближават при `еднакви` машини /производител, клас, модел/
    Аз лично не виждам смисъл в търсенето на подобна машина за домашни нужди, но ще се радвам ако я споделиш с нас!

@virgo
    Бях тръгнал да отговарям първо на теб, но видях, че badr ме е изпреварил...
    Искам да вметна, че ако си чел наистина назад, би трябвало да си срещнал един линк, към файл описващ разликите във фреоните

Относно ЕТА - това, което съм виждал в редките си срещи с тях е монтирания нагревател на картера, което `щади` копресора в зимните дни!
    Matsushita СА собственик на марката Panasonic - въпреки скромните ми познания, не ми е известно да произвеждат компресори в Европа, още по-малко в Чехия - сам си прецени как да класифицираш климатика!
    Тук нещо `джуркаха` Мидеи около Хасково, включително програмния модул, ако не бъркам, ама пък български май не станаха...

6. Тук е от
    Jun 2006

Искам да помоля, който вече си има сложен Panasonic* CS/CU-W12DKE, да погледне тази препратка
    http://www.skn.ru/panasonic/sc.html
    Дали това отговаря като вид на CS/CU-W12DKE? Защото в руския сайт има много интересни неща, но моделите или са записани по друг начин, или изобщо са различни.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от echo

Аз лично не виждам смисъл в търсенето на подобна машина за домашни нужди, но ще се радвам ако я споделиш с нас!
    След като има по-малко опции се надявах да е по-ниска цената, но се оказа това което казваш, че са близки.
    На няколко места гледах мнения, че почти всички климатици стават за охлаждане. Дали това се отнася и за Neo-то. За топлене имаше различни мнения, но за охлаждането не видях. Или да дам още някой лев и да взема osaka, midea или haier. Ако сложа една 12-ка на охлажда целия апартамент, 70 кв., дали ще се скапе бързо. В повечето фирми като чуят за такава възможност искаха да ми дават гаранция на климатика само за охлаждане (звучи забавно, но вероятно си имат причини).

8.  

9. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Аз съм с ЕТА-12ка и карам вече втора зима с нея - мога да ви уверя че не е видяла никакъв зор зимата и при -16:-20 градуса.И през двете зими не е имало обледеняване и си бачка доста тихо външното тяло.Наистина има подгряване на картера на компресора и топъл старт - започва да духа топло след около минута.
    ето и сайта за инфо : http://eta.cz/__katalog_karta.phtml?id=257190000

10. Тук е от
    Jun 2006

Монтираха ми вече климата.PANASONIC CS\CU W12DKE.Супер е.Който търси хубав и тих климатик да вземе такъв!

11. Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    По всяка вероятност става дума за R401(suva mp39)
    Не е необходима смяна на компресора и маслото(за R401)

Но нека да не коментираме* повече в тази тема хладилните агенти.
    Ако искаш пусни отделна тема или пиши на лични.
    Да не занимаваме хората със специфична материя.
    Благодаря за инфото и за идеята, ще взема да пусна една темичка

12. Тук е от
    Nov 2004

Някой ако може да каже нещо за тоя модел NEO ACS-HC12GWV
    мисля утре да взема 3 такива и ме интересува дали се справят добре с охлаждането /само за това ще се ползват/
    ако не
    може да ми дадете и друго предложение до към 1200лв за 3 броя

edit:
    хубави/лоши взех ги вече
    чакам монтажът тия дни и ще кажа за кво става дума

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Да всички климатици се справят с охлаждането(разбира се за съответнтата кубатура).
    При охлаждането температурната разлика е до десетина градуса,при отоплението достига 30-35*.
    Съвсем естествено е че малката разлика се преодолява по-лесно и с по-малък разход на енергия.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2006

След няколко дневни обхождания из форума, който определено има много за четене и разисквания с няколко от редовните участници си закупих така желания климатик и очаквам да ми го монтират до 3-4 дни. Благодаря на всички за съветиете и препоръките към фирми.
    Модела който си избрах, може би малко изненадващо и за мен самия е PANASONIC CS/CU-PE12DKE. Води се инверторен с 2 години гаранция на тялото и 5 години гаранция на компресора /Компресора е Мацушита и казвам 100% че това е фирмата собственик на Панасоник и на още няколко търговски имена http://www.matsushita.de /.

Ще пиша след време отзиви за новият ми климатик.

Успех на всички които все още не са закупили тази техника.

16. Тук е от
    Jul 2006

Здравейте!Вчера за първи път посетих форума търсейки информация за климатици и прочетох доста компетентни мнения Затова и се обръщам към вас Вчера си купихме климатик Panasonic CS\CU-W9DKE В сряда ще го монтират,но искам инфо за него Той също ли е с* компресор на Matsushita ? Съпругът ми не ще и дума да става за отваряне а аз се притеснявам дали наистина е Малайзийски както е даден на рекламата Изборът беше мой и затова и* се притеснявам* Моля дайте ми информация*

17. Тук е от
    Jul 2006

ЗДРАВЕЙТЕ
    ДВУОМЯ СЕ ДА ЗАКУПЯ МЕЖДУ ДВА КЛИМАТИКА OSAKA CH-12-SBP -Консумация:
    - отопление / охлаждане 800 W-1600 W
    Мощност:
    -отопление 4800W (1100-6300W)
    -охлаждане 3500W (1100-4200W)
    Размери:
    - вътрешно тяло - 815x275x183 mm
    - външно тяло - 850x605x290 mm
    850 ЛВ.
    И ВЕЧЕ ПОЗНАТИЯ ОТ МАРКЕТА PANASONIC CS/CU-W12DKE 699 + 120 = 819 ЛВ.
    НЕОБХОДИМ МИ Е ЗА ОХЛАЖДАНЕ НА ДВЕ ЕДНАКВИ СТАЙ 17 КВ. М * 2.73 = 47 С МЕЖДИННА ВРАТА МЕЖДУ ТЯХ, НО В ДАЛЕЧНИЯ ОТ ТЕРАСАТА КРАЙ, ЮЖНО ИЗЛОЖЕНИЕ И НА ДВЕТЕ СТАЙ.
    ЗА ОТОПЛЕНИЕ - ЕДВА ЛИ И ДВЕТЕ ДОРИ И АКО НАСОЧА КЛИМАТА КЪМ ВРАТАТА

ТЪРСЯ ПРЕПОРЪКИ ЗА ДВАТА МОДЕЛА
    ДАЛИ ЩЕ Е ДОБРЕ ДА СЕ МОНТИРА НА ТЕРАСАТА ПОД КОЗИРКАТА
    КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КРЕДИТА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ
    ПАРИТЕ СА МИ ПРОБЛЕМ!!!!
    тЪРСЯ И ДРУГИ РЕШЕНИЯ

18. Тук е от
    Nov 2005

Възможно ли е да се монтира климатик, като външното тяло бъде разположено на около един метър над нивото на вътрешното.Става въпрос за къща и монтаж на външното тяло в таванското помещение. Някъде четох, че не е желателно. Моля за вашите компетентни мнения.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе