Страница 130 от 157 ПърваПърва ... 80120128129130131132140 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,936 до 1,950 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от pavelkv
    Нормално ли е при зададени 26* зимата когато нсавън е около и под 0* в стаята да подържа 25* . А при това време когато навън е над 10* в стаята да е 22* ? климатика е обикновен (не е инвертор).
    Аз зимата не съм го тествал. Казаха ми че имало някаква зависимост от това, каква е температурата отвън - колкото по студено било, толкова по-топло започвал да духа. Не знам дали е така

2.  

3. Тук е от
    Oct 2006

Здравейте, българи !
    Ще ми монтират климатик HITACHI ras/rac 25YH4.
    Искат ми 1150 лв. с монтажа.
    На мен ми се струва скъпо, а на вас ?

4. SAGE
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от alennn
    Здравейте, българи !
    Ще ми монтират климатик HITACHI ras/rac 25YH4.
    Искат ми 1150 лв. с монтажа.
    На мен ми се струва скъпо, а на вас ?
    Имам при мен оферта от една фирма за доставка и монтаж на климатици и там цената на този климатик е:
    цена: 832.50
    ДДС: 166.50
    общо: 999.00
    монтаж: 180.00
    --------------------------
    всичко: 1179.00

Офертата е от 20.08.2006 г. и според мен цената която са ти казали е нормална(като за катайска сглобка)

5. Тук е от
    Aug 2004

Здравейте,

Лятото ми монтираха два инвертора на Панасоник - PE9DKE и E12DKE. Първия работи много добре засега /външна температура ~ 6-7 С/
    Малко ме притеснява 12-цата. Трябва да отоплява стая 76 куб.м. /две преходни стаи с портал/, с не добра дограма /на която смятам да сложа уплътнители/.Струва ми се, че не духа достатъчно топъл въздух при настроени 25 С. Стаята малко се затопля /в сравнение с 9-ката в другата стая където става баня при зададени 21 С/.
    Когато го монтираха не стигна едната медна тръбичка и я донадиха с около 10-ина см. Това трябва ли да ме притеснява ? Иначе като цяло монтажа добре го извършиха - вакуум помпа, тръбен път ~ 1.20 м....
    Какво ще ме посъветвате - да викам ли техниците отново или да наблягам на уплътняването на дограмата /задължително/

Със здраве

6. Тук е от
    Oct 2006

Здравейте.Преди около 3 седмици си взех климатик Panasonic PW12DKE. Вече няколко дни се отоплявам с него и ми прави впечатление следното "странно" поведение: след като затопли и явно достигне зададените градуси, климатика си спира (не е инвертор) и до другото включване от вътрешното тяло си излиза откровенно "свеж" въздух т.е. студен. Според мен не е логично да е нагласен на топло и като изравни температурата, в "спряло" състояние от него да повейва хладен въздух. Това нормално ли е? Някакви идеи? Иначе доста бързо се справя със затоплянето за сега, но ако така ще ми повейва хладно между паузите ... то така стаята изстива по-бързо да го #&*@#&. Благодаря предварително.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от pikinana
    Здравейте.Преди около 3 седмици си взех климатик Panasonic PW12DKE. Вече няколко дни се отоплявам с него и ми прави впечатление следното "странно" поведение: след като затопли и явно достигне зададените градуси, климатика си спира (не е инвертор) и до другото включване от вътрешното тяло си излиза откровенно "свеж" въздух т.е. студен. Според мен не е логично да е нагласен на топло и като изравни температурата, в "спряло" състояние от него да повейва хладен въздух. Това нормално ли е? Някакви идеи? Иначе доста бързо се справя със затоплянето за сега, но ако така ще ми повейва хладно между паузите ... то така стаята изстива по-бързо да го #&*@#&. Благодаря предварително.
    Сама си писала "повейва" - просто климатика "върти" въздуха в стаята на ниски обороти за да може да установи кога наистина е изстинала за да се включи отново. Има усещане за дискомфорт ако си под директния "повей", но не следва да губиш топлина предвид, че няма топлообмен с външен източник!

8.  

9. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Сама си писала "повейва" - просто климатика "върти" въздуха в стаята на ниски обороти за да може да установи кога наистина е изстинала за да се включи отново. Има усещане за дискомфорт ако си под директния "повей", но не следва да губиш топлина предвид, че няма топлообмен с външен източник!
    Благодаря за експресния отговор. Понеже вътрешното тяло е точно над бюрото ми и усещам всеки повей от него и ми направи силно впечатление, че докато външното тяло не работи, от вътрешното излизаше това леко "течение" . Отдъхнах си .

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от ivkony
    Аз зимата не съм го тествал. Казаха ми че имало някаква зависимост от това, каква е температурата отвън - колкото по студено било, толкова по-топло започвал да духа. Не знам дали е така
    Ах! Размечтал си се нещо.Де да беше така.

11. Тук е от
    Aug 2006

и аз смятам скоро наистина да се обзаведа с климатик понеже зимата наближава. помещението което ще отоплявам е под 25 квадрата с югоизточно изложение. на първи етаж съм като под мен има 1 студио което незнам дали се отоплява и още един склад за козметика. нямам никакви изолации и съм с 3 годишен дървен стъклопакет. спрял съм се на Panasonic PW12DKE от Техномаркет но не съм много сигурен че ще ми свърши работа.етажната ми височина е 2.50 забравих да спомена. спрял съм се на него понеже гледам че е енергиен клас А което по принцип би трябвало да значи по малка консумация на електроенергия , а и по спесификация го дават да изразходва 1КВ за отопление. забравих да спомена и че живея във Варна където климата уж е по мек през зимата и не се очакват огромни студове. та въпроса ми е дали си струва да инвестирам 800 лева в този климатик (без монтаж) или да се насоча към нещо друго.

12. Тук е от
    Nov 2005

Здравейте,
    Моля който може да сподели впечатления от HITACHI RAS/RAC-E10H2 и 10НН които вървят на промоция в техномаркета.Продават ги за произведени в Малайзия., но до тях има едно китайско Hitachi 12-ка и на външен вид е по-лъскаво.В смисъл по изпипана пластмаса.Вносител К&К.Инверторни, СОР над 4 ,клас А.Цената е 830 и 860 лв. и ми е подозрително ниска.В един пост мярнах ,че са тихи ,но собственика беше го взел преди 2 дена и имаше бегли впечатления.
    Другия вариант е GE от Технополис в същия ценови диапазон.
    Целта е да се отоплява сравнително икономично студена стая 12-14 кв. на първия етаж при температури до около -5 гр.Трябва ми бързо достигане на обитаема температура сутрин преди и вечер след прибиране от работа.За големите студове разчитам на дърва ,но вечер не е удобно да паля печка за 3-4 часа ,след като си се намръзнал.

13. Тук е от
    Oct 2006

Здравейте, българи! Незнам от каде да започна...
    Днес ми монтираха климатик HITACHI ras\rac 25 YH5 ( пробутаха ми го за YH4, казаха ми, че няма разлика. )
    Наложи се тръбния път да достигне 7 метра. Маркучите минават през цялата тераса и излизат над козирката на входа, кадето е монтирано външното тяло. Спестиха ми обезвъздушаването с вакум помпа, изпускането на фреон и пари за +4. метра път. Това нямаше да ме безпокои, ако климатика работеше нормално. Задал съм му t. 23 C. на auto режим на вентилатора, при външна t. 13 C. Климатика духа хладно, топло, пак хладно и не спира ви казвам да бичи на най-бързата и шумна скорост. Аве, не спира и не спира, schneller, schneller!! Е*бахти тъпия климатик!! Поне да намали скороста, духа в цялата стая- 12кв.м. панелка, северно изложение без изолация, с PVC дограма, ама то топло на вън.
    Ще се оправи ли?
    Успокойте ме!!! 1150лв., мигрена хванах.

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Задай температура поне 26-27* и кажи как се държи.Вентилатора го остави на auto.
    Някои от инверторите до достигане на температура 22* се управляват по алгоритъм независещ от зададените от потребителя настройки

16. Тук е от
    Aug 2006

никой ли неможе да каже нищо за Panasonic PW12DKE или евентуален негов заместник до 800лв без монтаж

17. Тук е от
    Aug 2006

devmc,
    Имам Panasonic W12DKE-малайзиска сглобка. Този за когото питаш е мисля китайка. За моя - засега съм доволен, бързо затопля и поддържа температура. Тестван е при 2*С, за по-големи студове не знам. В техномаркета е мисля все още на промо-цена 799 лв. В Клима систем мисля, че беше на 735 лв. Бих заложил на него/мое мнение/.
    Успех в избора!

18. Тук е от
    Oct 2006

Късно ли е вече за вакумиране след като вече е пускан климатика ? Защото тия нито използваха помпа, нито изпуснаха фреон, а тръбите са 7м.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе