Страница 78 от 157 ПърваПърва ... 2868767778798088128 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gdl
    gdl е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Здравейте!
    Моля за съвет какви климатици да избера?
    Живея на 1 ет. от къща/тухла/ 114 кв.м
    Искам да сложа климатик в две от стаите с възможност и за отопление.
    1. Кухня - 37.7 куб. м + бокс с портал 12 куб.м - Изложение Изток, Юг с три прозореца/9 кв. м общо/
    2. Хол - 47.7 куб. м. Изложение - Запад/ с тераса/
    Дограмата е PVC
    Мога да отделя около 2000лв.
    Предварително благодаря за съветите!

Варианта с 2бр. PANASONIC CS/CU-W12DKE дали е добър или са големи за тези помещения?

2.  

3. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Темата за климатици нещо май много се разводни :-(. От няколко страници насам повечето публикации са от сорта " препоръчайте ми климатик" или " какъв климатик да си купя" .Мисля че е време модераторите да се намесят .Все пак е малко глуповатичко друг да ти препоръча климатик при положение ,че всеки си има предпочитания към определена марка климатици и не е имал наблюдения върху други.
    Нека да се пишат технически характеристики и наблюдения а не общи приказки.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005

Какво толкова се чудиш как да ги използваш?
    DRY - е изсушаване на въздуха - работи само на охлаждане и отнема влагата от въздуха
    И като е много просто как го прави?Като работи в режим на охлаждане също ще изшушава въздуха.Какъв е смисъла да използвам DRY,хем ще харча ток,хем ще ми е топло?

5. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от de4ev72
    И като е много просто как го прави?Като работи в режим на охлаждане също ще изшушава въздуха.Какъв е смисъла да използвам DRY,хем ще харча ток,хем ще ми е топло?
    Човек ти четеш ли преди да пишеш и изобщо имаш ли климатик или само питаш???
    При режим изсушаване климатика духа студено и влагата от помещението кондензира по питата на вътрешното тяло и се отвежда навън.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005

А в режим на охлаждане твоя климатик да не духа топло?

7. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от de4ev72
    Прочети внимателно какво питаш и аз какво съм ти написал.!!!Я сега погледни аз какво съм ти написал :"При режим изсушаване климатика духа студено и влагата от помещението кондензира по питата на вътрешното тяло и се отвежда навън."

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005

В режим DRI не може да се регулира силата на вентилатора и климатика духа студено колкото да свали температурата с 2 градуса спрямо стайната,а вентилатора му работи на много ниски обороти и се получава изшушаването на въздуха.Значи климатика би следвало никога да не изключи,защото трябва да държи температурата с 2 градуса по ниска.В същото време тои духа съвсем леко студено а пък си харчи ток.Когато си работи в нормален режим на охлаждане след достигане на зададената температура(ако е достигне естествено)тои само ще е поддържа и ще падне разход на ток,а от тръбичката от вътрешното тяло си капе вода,значи въздуха се изсушава.
    Та аз не виждам смисъл от режим DRI.

10. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Е тогава би следвало да се обърнеш към производителите на климатици и да им обясниш някой работи :-).
    Точно това е разликата в двата режима - единия изсушава въздуха а другия го охлажда ,а това кой ти ще използваш си е лично твоя работа.Едни искат да не им е влажно във стаята а други да им е хладно, така че за всички режими си има ползватели.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005

Нормален човек няма да си купи климатик да си изсушава въздуха.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от fantoms
    Това можах да заснема:
    линк1
    линк2
    линк3

Кажете сега добре ли е монтиран или не.
    Големите стойки са били за предпочитане в този случай. Поне аз питам клиента, дали ще му се откъсне една "десетарка" горница за по-големи стойки, или завинаги ще му остане съмнението дали му работи климатика ефективно....

И все пак при тези условия едва ли има затруднение или отклонение в работата на климата, така че няма страшно. Вода няма как да го облива и да замръзва през зимата, с една дума не бива да се притесняваш.

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Не знам какво им е пречило на монтажистите да свалят климата под този перваз.
    10 см , Опитай се да завиеш болта от външната страна на климатика, който е точно на 70 см от перваза и ще стане ясно.

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Големите стойки са били за предпочитане в този случай. Поне аз питам клиента, дали ще му се откъсне една "десетарка" горница за по-големи стойки, или завинаги ще му остане съмнението дали му работи климатика ефективно....

И все пак при тези условия едва ли има затруднение или отклонение в работата на климата
    , така че няма страшно. Вода няма как да го облива и да замръзва през зимата, с една дума не бива да се притесняваш.

10 см , Опитай се да завиеш болта от външната страна на климатика, който е точно на 70 см от перваза и ще стане ясно.
    Майсторе(понеже така се титулуваш сам), ти колко взимаш за монтажа - 150,200 ? Значи си ги взимаш спокойно и оставяш клиента (че дори и себе си ) със съмнението,че климатика няма да работи ефективно?! Заради една десетачка,която не може да ти се откъсне от сърцето,за да стане всичко както трябва? Ами кажи му тогава на клиента 160 или 210 и си свърши работата като хората или изобщо не се захващай( ако не ти ги даде и ти не си съгласен да мине за твоя сметка). Та вечер като се прибереш да ти е сладка бирата.Извинявам се за резкия тон.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice

И все пак при тези условия едва ли има затруднение или отклонение в работата на климата, така че няма страшно. Вода няма как да го облива и да замръзва през зимата, с една дума не бива да се притесняваш.

Колко взимаш за монтиране на такъв климатик?
    Аз когато се договарях за монтажа им казах че климатика ми е 12ка Панасоник и казах модела. От фирмата за монтаж по телефона ме информираха: "за монтаж на панасоник взимаме 150 лв." Отговорих им, че няма проблем.
    След монтажа, единият от монтажниците каза че монтажа струвал 170 лв, защото са сложили 3.65м тръби (150 лв. е монтажа с тръби до 3 м). За справка от техномаркет взимат 120 лв за монтаж на същия климатик.
    Относно завинтването на болта на 70 см за мен няма проблем. Сам щях да си го завия. (Дано тогава монтажа не стане 190 лв или да ми отпадне гаранцията).
    И определено мисля че има проблем с монтжа, защото тоя перваз като се загрее добре въздухът, който влиза в климатика за да го охлажда е с няколко градуса по-горещ от този на околната среда.

16. Тук е от
    Jul 2006

Ееее направо се родих тук. Защото искам да си взема климатик но почти нищо не разбирам от тази техника Та марката е доколкото оспях да разбера една много обичана от вас.. а именно ОСАКА, модела е CH-30-JVE дали бихте били така благосклонии да изкажете мнение... Мерси предварително и съжалявам ако вече сте го обсъждали но 59 страници ще ми е трудно да прочета.

17. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от cy_sat
    Утре ще ми слагат nippon-a 9ка сплит и ще пиша впечатления. За 331лв крайна цена изглежда доста добре на външен вид и пластмасата му е по-хубава от на мидеа MSG 12HR, имам и такъв при мен от скоро

За нипона дават 3 год гаранция и ги монтират jar clima. Вносител е биттел и имат магазин на тодор александров, там може да ги видите всички тези които се интересуват от евтин климатик
    Хей, човече от къде е тоя NIPPON за толкова малко парици????
    В Ст. Загора за тая деветка ще те изсушат с поне 575лв с включен монтаж.

А качеството не е лошо, казват че компресорите им са хитачи или санио, в зависимост от BTU.
    Доста са тихи, държат се сравнително добре, но понякога дистанционното се "самопрограмира", имат един гаден проблем: вътрешното тяло лагерува в един измислен плъзгащ лагер, който след около година постоянна работа се прецаква и започва да прибръмква. Но ако от фирмата-монтажник са пичове - ще ти го подменят безплатно. Но ако това не стане на време - за подмяна се оказва и двигателя му.
    Докато при дванайсетиците е малко по-удачно решено и по-нямат дертове с тия лагерчета. При 18-иците вече е наистина добре изпипано всичко и досега не е имало проблем с нито една.

18. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Според вас ако компресорите са на HITACHI дали ще бъде такава цената на тези климатици ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе