В Практикер 9-ката е 329 лв,но монтажа със сигурност е отделно.Първоначално публикувано от john3v
http://praktiker.bg/promotion.html
В Практикер 9-ката е 329 лв,но монтажа със сигурност е отделно.Първоначално публикувано от john3v
http://praktiker.bg/promotion.html
за стаята която си описал и 7 000 BTU ще ти свърши работа ако искаш ОХЛАЖДАНЕПървоначално публикувано от mill4a
за отопление не мога да коментирам
в офиса при стая 26 квадрата върши при същата височина и не си дава особен зор
предполагам доста хора ще ти говорят поне за двойна мощност ама тяхна си работа
Да наистина е Тошиба или Хитачи,Саньо е на инверторите.Ниската цена идва от големият обем продажби,10000 и повече годишно аз лично съм монтирал поне 50бр. и наистина не са лоши машини.Първоначално публикувано от ivanov_km
Първоначално публикувано от Lazar
Всеки климатик трябва да си е монтиран, съгласно предписанията на производителя. Всички други шикалкавения от типа:"Абе и така ще работи..." , тук ще сложим телче, там с тиксо ще залепим са довели до лафа "Абе майсторска работа"...
здравейте ,прочетох всичките 60 страници и видях че има и хора който на истина разбират от клими.Но имам един въпрос.Продавам от доста време клими в един от големите маркети и вече скулитеми станаха като на булдок от говорене за клими.Искам малко да сменя работата и за начало да се запиша на курс за хладилен и климатичен техник това ми се отдава.Но намерих само на едно място за курсове и претиснението ми е дали изопщо ще ме научат на нещо или просто ще ми дадът диплома .За един месец теория и един практика 240лв.Вие какво мислите заслужава ли си.Ако някой знае къде наистина ще ме научат моля да ми пише.Благодаря предварително. Забравих да пиша че съм от Варна.![]()
Ако за един месец не се научиш на хладилна техника, цял живот няма да ти стигне .....
Обикновено фирмите дето правят такива курсове включват в цената и някакъв бонус: я конусна дъска, я клещи шипачки, я някой манометър. Разпитай повече.
Първоначално публикувано от nebelservice
НЕ.казаха че малко ремонти и някой монтаж и нищо повече.Дано да се лъжа защото,само затова 240лв. ми се виждат мношкоЕ аз така и не намерих друга фирма да предлага курсове.
За един месец теория и един практика 240лв.Вие какво мислите заслужава ли си.Ако някой знае къде наистина ще ме научат моля да ми пише.Благодаря предварително. Забравих да пиша че съм от Варна.
Работя в учебен център .Намира се в" Янко Костов".Ако те интересуват подробности питай.
Първоначално публикувано от mem
да точно за този писах но по телефона от работа и не ми обесниха подробно.Но не е тук мястото да пиша по-подробно.Благодаря .
[quote=mit ]
Да наистина е Тошиба или Хитачи,Саньо е на инверторите.Ниската цена идва от големият обем продажби,10000 и повече годишно аз лично съм монтирал поне 50бр. и наистина не са лоши машини.
[/quote/]
Вярно е че на повечето китайски климатици компресорите са маркови, но това нищо не означава при положение че е възможно да са модели / компресорите/ от преди няколко години и да са вече морално остарели и ниски показатели.Първоначално публикувано от DEF
За повече справки : http://www.alibaba.com/trade/search?...ir+conditioner
Там са поместени повечето китайски производители на климатици и ще забележете че всички са с купища сертификати за качество и повечето дават 5 години гаранция на компресорите... така че какъвто и китайски климатик да изберете все ще отговаря на критериите за качество.
Хе Хе - ми те хората за това заплата дават , а някой сервизни центрове пари вземат - браво !!!!Първоначално публикувано от vaskoli
Не казвам че са перфектни просто казвам ,че не са лоши,като ги сравнявам с други Китайци които уж са по маркови.Например Hisense и Midea.Или пък още по маркови LG и Samsung.Първоначално публикувано от DEF
Ти каза, че са 20%, а пък вентилатора на климатика `тегли` отзад и `хвърля` напред. Т.к. има сложно завихряне, смятам че не може да се прецени колко точно е вредата от толкова близкия монтаж, но смятам че е много по-малка от сравнението 12ка->9ка.Първоначално публикувано от llll
Затова и аз бих оставил нещата така, щото ако техника е `некоя злобна маймуна`, ще ми го премести зорлем и ще осере нещо друго, дето ще си излезе извънгаранционен проблем...
Първоначално публикувано от echo
Ейй-й-й! Сега разбрах защо аватара ти е коте! Котка по гръб пада ли?
![]()