В Практикер 9-ката е 329 лв,но монтажа със сигурност е отделно.Първоначално публикувано от john3v
http://praktiker.bg/promotion.html
В Практикер 9-ката е 329 лв,но монтажа със сигурност е отделно.Първоначално публикувано от john3v
http://praktiker.bg/promotion.html
за стаята която си описал и 7 000 BTU ще ти свърши работа ако искаш ОХЛАЖДАНЕПървоначално публикувано от mill4a
за отопление не мога да коментирам
в офиса при стая 26 квадрата върши при същата височина и не си дава особен зор
предполагам доста хора ще ти говорят поне за двойна мощност ама тяхна си работа
Да наистина е Тошиба или Хитачи,Саньо е на инверторите.Ниската цена идва от големият обем продажби,10000 и повече годишно аз лично съм монтирал поне 50бр. и наистина не са лоши машини.Първоначално публикувано от ivanov_km
Всеки климатик трябва да си е монтиран, съгласно предписанията на производителя. Всички други шикалкавения от типа:"Абе и така ще работи..." , тук ще сложим телче, там с тиксо ще залепим са довели до лафа "Абе майсторска работа"...Първоначално публикувано от Lazar
здравейте ,прочетох всичките 60 страници и видях че има и хора който на истина разбират от клими.Но имам един въпрос.Продавам от доста време клими в един от големите маркети и вече скулитеми станаха като на булдок от говорене за клими.Искам малко да сменя работата и за начало да се запиша на курс за хладилен и климатичен техник това ми се отдава.Но намерих само на едно място за курсове и претиснението ми е дали изопщо ще ме научат на нещо или просто ще ми дадът диплома .За един месец теория и един практика 240лв.Вие какво мислите заслужава ли си.Ако някой знае къде наистина ще ме научат моля да ми пише.Благодаря предварително. Забравих да пиша че съм от Варна.
Ако за един месец не се научиш на хладилна техника, цял живот няма да ти стигне .....
Обикновено фирмите дето правят такива курсове включват в цената и някакъв бонус: я конусна дъска, я клещи шипачки, я някой манометър. Разпитай повече.
Първоначално публикувано от nebelservice
НЕ.казаха че малко ремонти и някой монтаж и нищо повече.Дано да се лъжа защото,само затова 240лв. ми се виждат мношкоЕ аз така и не намерих друга фирма да предлага курсове.
За един месец теория и един практика 240лв.Вие какво мислите заслужава ли си.Ако някой знае къде наистина ще ме научат моля да ми пише.Благодаря предварително. Забравих да пиша че съм от Варна.
Работя в учебен център .Намира се в" Янко Костов".Ако те интересуват подробности питай.
Първоначално публикувано от mem
да точно за този писах но по телефона от работа и не ми обесниха подробно.Но не е тук мястото да пиша по-подробно.Благодаря .
[quote=mit ]
Да наистина е Тошиба или Хитачи,Саньо е на инверторите.Ниската цена идва от големият обем продажби,10000 и повече годишно аз лично съм монтирал поне 50бр. и наистина не са лоши машини.
[/quote/]
Вярно е че на повечето китайски климатици компресорите са маркови, но това нищо не означава при положение че е възможно да са модели / компресорите/ от преди няколко години и да са вече морално остарели и ниски показатели.Първоначално публикувано от DEF
За повече справки : http://www.alibaba.com/trade/search?...ir+conditioner
Там са поместени повечето китайски производители на климатици и ще забележете че всички са с купища сертификати за качество и повечето дават 5 години гаранция на компресорите... така че какъвто и китайски климатик да изберете все ще отговаря на критериите за качество.
Хе Хе - ми те хората за това заплата дават , а някой сервизни центрове пари вземат - браво !!!!Първоначално публикувано от vaskoli
Не казвам че са перфектни просто казвам ,че не са лоши,като ги сравнявам с други Китайци които уж са по маркови.Например Hisense и Midea.Или пък още по маркови LG и Samsung.Първоначално публикувано от DEF
Ти каза, че са 20%, а пък вентилатора на климатика `тегли` отзад и `хвърля` напред. Т.к. има сложно завихряне, смятам че не може да се прецени колко точно е вредата от толкова близкия монтаж, но смятам че е много по-малка от сравнението 12ка->9ка.Първоначално публикувано от llll
Затова и аз бих оставил нещата така, щото ако техника е `некоя злобна маймуна`, ще ми го премести зорлем и ще осере нещо друго, дето ще си излезе извънгаранционен проблем...
Ейй-й-й! Сега разбрах защо аватара ти е коте! Котка по гръб пада ли?Първоначално публикувано от echo