Страница 79 от 157 ПърваПърва ... 2969777879808189129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от john3v
    Хей, човече от къде е тоя NIPPON за толкова малко парици????
    В Ст. Загора за тая деветка ще те изсушат с поне 575лв с включен монтаж.

А качеството не е лошо, казват че компресорите им са хитачи или санио, в зависимост от BTU.
    Доста са тихи, държат се сравнително добре, но понякога дистанционното се "самопрограмира", имат един гаден проблем: вътрешното тяло лагерува в един измислен плъзгащ лагер, който след около година постоянна работа се прецаква и започва да прибръмква. Но ако от фирмата-монтажник са пичове - ще ти го подменят безплатно. Но ако това не стане на време - за подмяна се оказва и двигателя му.
    Докато при дванайсетиците е малко по-удачно решено и по-нямат дертове с тия лагерчета. При 18-иците вече е наистина добре изпипано всичко и досега не е имало проблем с нито една.
    В Практикер 9-ката е 329 лв,но монтажа със сигурност е отделно.
    http://praktiker.bg/promotion.html

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от mill4a
    Искам да си сложа клима.Стаята-хол е 27 кв.,висока е 2,60м.На втория етаж съм.Отгоре и отдолу живеят.Стаята е северозападно изложение в София.Ново строителство-с външна изолация(5см),ПВЦ дограма.Мисля да ползвам климата за охлаждане.Но може да се пробвам и за отопление.Но това не е 100%.И така се спрях на Панасоник CS/CU-E 12 DKE.Интересува ме първо този климатик китаиски ли е или не знам какав е?И второ дали ще ми варши работа?Благодаря предварително за компетентно мнение.
    за стаята която си описал и 7 000 BTU ще ти свърши работа ако искаш ОХЛАЖДАНЕ
    за отопление не мога да коментирам
    в офиса при стая 26 квадрата върши при същата височина и не си дава особен зор
    предполагам доста хора ще ти говорят поне за двойна мощност ама тяхна си работа

4. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Според вас ако компресорите са на HITACHI дали ще бъде такава цената на тези климатици ?
    Да наистина е Тошиба или Хитачи,Саньо е на инверторите.Ниската цена идва от големият обем продажби,10000 и повече годишно аз лично съм монтирал поне 50бр. и наистина не са лоши машини.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Майсторе(понеже така се титулуваш сам), ти колко взимаш за монтажа - 150,200 ? Значи си ги взимаш спокойно и оставяш клиента (че дори и себе си ) със съмнението,че климатика няма да работи ефективно?! Заради една десетачка,която не може да ти се откъсне от сърцето,за да стане всичко както трябва? Ами кажи му тогава на клиента 160 или 210 и си свърши работата като хората или изобщо не се захващай( ако не ти ги даде и ти не си съгласен да мине за твоя сметка). Та вечер като се прибереш да ти е сладка бирата.Извинявам се за резкия тон.
    Всеки климатик трябва да си е монтиран, съгласно предписанията на производителя. Всички други шикалкавения от типа:"Абе и така ще работи..." , тук ще сложим телче, там с тиксо ще залепим са довели до лафа "Абе майсторска работа"...

6. Тук е от
    Jun 2006

здравейте ,прочетох всичките 60 страници и видях че има и хора който на истина разбират от клими.Но имам един въпрос.Продавам от доста време клими в един от големите маркети и вече скулитеми станаха като на булдок от говорене за клими.Искам малко да сменя работата и за начало да се запиша на курс за хладилен и климатичен техник това ми се отдава.Но намерих само на едно място за курсове и претиснението ми е дали изопщо ще ме научат на нещо или просто ще ми дадът диплома .За един месец теория и един практика 240лв.Вие какво мислите заслужава ли си.Ако някой знае къде наистина ще ме научат моля да ми пише.Благодаря предварително. Забравих да пиша че съм от Варна.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Ако за един месец не се научиш на хладилна техника, цял живот няма да ти стигне .....
    Обикновено фирмите дето правят такива курсове включват в цената и някакъв бонус: я конусна дъска, я клещи шипачки, я някой манометър. Разпитай повече.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Ако за един месец  не се  научиш на хладилна техника, цял живот няма да ти стигне .....
    Обикновено  фирмите дето правят такива курсове включват в цената  и някакъв бонус:   я  конусна дъска, я клещи шипачки, я  някой манометър. Разпитай повече.

НЕ.казаха че малко ремонти и някой монтаж и нищо повече.Дано да се лъжа защото,само затова 240лв. ми се виждат мношкоЕ аз така и не намерих друга фирма да предлага курсове.

10. mem
    mem е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

За един месец теория и един практика 240лв.Вие какво мислите заслужава ли си.Ако някой знае къде наистина ще ме научат моля да ми пише.Благодаря предварително. Забравих да пиша че съм от Варна.

Работя в учебен център .Намира се в" Янко Костов".Ако те интересуват подробности питай.

11. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от mem
    За един месец теория и един практика 240лв.Вие какво мислите заслужава ли си.Ако някой знае къде наистина ще ме научат моля да ми пише.Благодаря предварително. Забравих да пиша че съм от Варна.

Работя в учебен център .Намира се в" Янко Костов".Ако те интересуват подробности питай.

да точно за този писах но по телефона от работа и не ми обесниха подробно.Но не е тук мястото да пиша по-подробно.Благодаря .

12. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

[quote=mit ]
    Да наистина е Тошиба или Хитачи,Саньо е на инверторите.Ниската цена идва от големият обем продажби,10000 и повече годишно аз лично съм монтирал поне 50бр. и наистина не са лоши машини.
    [/quote/]

13. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от DEF
    Цитат Първоначално публикувано от mit
    Вярно е че на повечето китайски климатици компресорите са маркови, но това нищо не означава при положение че е възможно да са модели / компресорите/ от преди няколко години и да са вече морално остарели и ниски показатели.
    За повече справки : http://www.alibaba.com/trade/search?...ir+conditioner
    Там са поместени повечето китайски производители на климатици и ще забележете че всички са с купища сертификати за качество и повечето дават 5 години гаранция на компресорите... така че какъвто и китайски климатик да изберете все ще отговаря на критериите за качество.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от vaskoli

НЕ.казаха че малко ремонти и някой монтаж и нищо повече.Дано да се лъжа защото,само затова 240лв. ми се виждат мношкоЕ аз така и не намерих друга фирма да предлага курсове.
    Хе Хе - ми те хората за това заплата дават , а някой сервизни центрове пари вземат - браво !!!!

16. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от DEF
    Вярно е че на повечето китайски климатици компресорите са маркови, но това нищо не означава при положение че е възможно да са модели / компресорите/ от преди няколко години и да са вече морално остарели и ниски показатели.
    За повече справки : http://www.alibaba.com/trade/search?...ir+conditioner
    Там са поместени повечето китайски производители на климатици и ще забележете че всички са с купища сертификати за качество и повечето дават 5 години гаранция на компресорите... така че какъвто и китайски климатик да изберете все ще отговаря на критериите за качество.
    Не казвам че са перфектни просто казвам ,че не са лоши,като ги сравнявам с други Китайци които уж са по маркови.Например Hisense и Midea.Или пък още по маркови LG и Samsung.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Автомобилните аналогии са си на мода- така че сложи една ивица ламарина пред радиатора на Жигулката и виж как ще скочи температурата.
    По- добре това не го прави.
    Ти каза, че са 20%, а пък вентилатора на климатика `тегли` отзад и `хвърля` напред. Т.к. има сложно завихряне, смятам че не може да се прецени колко точно е вредата от толкова близкия монтаж, но смятам че е много по-малка от сравнението 12ка->9ка.
    Затова и аз бих оставил нещата така, щото ако техника е `некоя злобна маймуна`, ще ми го премести зорлем и ще осере нещо друго, дето ще си излезе извънгаранционен проблем...

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Ти каза, че са 20%, а пък вентилатора на климатика `тегли` отзад и `хвърля` напред. Т.к. има сложно завихряне, смятам че не може да се прецени колко точно е вредата от толкова близкия монтаж, но смятам че е много по-малка от сравнението 12ка->9ка.
    Затова и аз бих оставил нещата така, щото ако техника е `некоя злобна маймуна`, ще ми го премести зорлем и ще осере нещо друго, дето ще си излезе извънгаранционен проблем...
    Ейй-й-й! Сега разбрах защо аватара ти е коте! Котка по гръб пада ли?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе