Страница 80 от 157 ПърваПърва ... 3070787980818290130 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @cy_sat
    Това 331 с монтажа ли е?
    Пиши и някакави отзиви за тази екзотична техники!
    Иначе JarClima силно ми навява спомен за JarComputers - кой-както
    331 климатик, 110монтажа от жар клима. Значи дойдоха хората и го монтираха доста грамотно и бързо. Работи от тогава без да спира и досега проблем няма. Загледах се преди 2 дни докато карах към работата че на половината магазини са монтирани климатици елит, сого и разни такива евтини, което показва че си вършат работата нормално. Именно затова и аз си сложих в работата nipon и съм много доволен и от климатика и от монтажа. Ето това е фирмата вносител http://www.bittel-bg.com/

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от cy_sat
    331 климатик, 110монтажа от жар клима. Значи дойдоха хората и го монтираха доста грамотно и бързо. Работи от тогава без да спира и досега проблем няма. Загледах се преди 2 дни докато карах към работата че на половината магазини са монтирани климатици елит, сого и разни такива евтини, което показва че си вършат работата нормално. Именно затова и аз си сложих в работата nipon и съм много доволен и от климатика и от монтажа. Ето това е фирмата вносител http://www.bittel-bg.com/
    Погледнах параметрите на nipon от сайта им.На почти всички СОР е под 3. ПРи отрицателни темрератури сигурно ще падне до 1,5.
    Според мен не стават за икономично отопление/ако въобще стават за отопление/а само за охлаждане.

4. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Ако някой си мисли , че с nipon ще се грее дълбоко се лъже.

5. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Ако някой си мисли , че с nipon ще се грее дълбоко се лъже.
    Ехаааа... значи миналата зима съм се лъгал в това, че Т в стаята ми не е падала под 25о /само, когато навън бе -24о Тстая беше паднала на 21о/ и то точно с Nipon 9-ка. Стаята е 41.44m3, с две външни стени. Комшиите от долу не отопляват, нито пък някой отстрани. Тухла, дървена дограма и без допълнителна термоизолация.
    Така, че ivanov_km не знам колко ги разбираш нещата, ама след такова изказване се усеща, че хем не си го пробвал, хем и ще се опиташ да пробуташ някой "японски" климатик, дето ще е с СОР 1000 при Т=-100о

6. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от john3v
    Ехаааа... значи миналата зима съм се лъгал в това, че Т в стаята ми не е падала под 25о /само, когато навън бе -24о Тстая беше паднала на 21о/ и то точно с Nipon 9-ка. Стаята е 41.44m3, с две външни стени. Комшиите от долу не отопляват, нито пък някой отстрани. Тухла, дървена дограма и без допълнителна термоизолация.
    Така, че ivanov_km не знам колко ги разбираш нещата, ама след такова изказване се усеща, че хем не си го пробвал, хем и ще се опиташ да пробуташ някой "японски" климатик, дето ще е с СОР 1000 при Т=-100о
    Може и да си се отоплявал с него но сигурно изразходва два пъти повече електричество отколкото "японски" климатик !

7. Тук е от
    Jun 2005

Истината, е че всъщност ми излезе точно два пъти и малко отгоре по-евтино от колкото с електрическа печка GoldStar 1150W с "пчелна пита" и ротация.
    А пък сметката ми за ток - няма смисъл да я казвам колко е. Все ще се намери някой преголям разбирач да я оспори. Айде дерзайте си с 15-тата употреба "японска сила" и т.н.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Някой Nippon-и имат нагревател, който се включва когато температурата пдне под -7 градуса. Така е поне на един колонен 24-ка, монтиран в на един приятел офиса.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от john3v
    Истината, е че всъщност ми излезе точно два пъти и малко отгоре по-евтино от колкото с електрическа печка GoldStar 1150W
    Ти сам си отговорил,че СОР през зимата му е около 2 .При по скъпите/не съм привърженик на втора употреба/ може да е 4,но всеки сам си прави сметката според парите с които разполага!

11. Тук е от
    Jul 2006

Абе хора никой ли не ползва Panasonic XE 9 EKE?
    Дайте мнения , че мисля да го взимам.

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

здравейте искам да попитам за съвет маи ще си закупувам климатик и искам да не направя грешен избор трябва да е надежден зимата да не замръзва ! това е много важно понеже няма да върви постоянно .. няма да отопля голяма стая така като гледам моята е 4 метра дълга 3 широка там някаде и стените са високи 2,5 метра някаде (средно голяма) но и трябва да я топли по барзо и най-важното цена 800 лева някаде до 900 може и по евтино но да е стъбилен по принцип е предназначен за зимата

п.с стената е тухлена и от вън не е измазана така че трябва да си топли иначе маи си е южна
    п.с.с много ще съм ви благодарен ако ми помогнете

13. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от fantoms
    Някой Nippon-и имат нагревател, който се включва когато температурата пдне под -7 градуса. Така е поне на един колонен 24-ка, монтиран в на един приятел офиса.
    Да има и такива климатици , но това вече бие на калорифер а не на климатик. Защото тогава консумацията става страшна.
    Като говорим за отопление с климатик се стрмим да постигнем максимална икономия на ел. енергия.Това става с климатик с колкото се може по голям СОР поне от 4 на горе. Разбира се при -15 градуса този СОР изобщо не е вече 4 .Ако климата е така да се каже по маркова при тази температура СОР-а да стане в граници от 1.7-до 2.5 пак си на сметка да се отопляваш с климатик.
    Не мога да се съглася , че с един климатик който не е ивертор и не е от водещите производители на климатична техника при -15 градуса ще се постигне ефективно отопление с него.
    Всичките тези нагреватели по външните и вътрешните тела са пълни глупости и изобщо не се ефективни.В такъв случаи по-добре е да се мине на друг вид отропление . (не говоря за подгреващите системи по компресорите на някой клими.)

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от marty
    Абе хора никой ли не ползва Panasonic XE 9 EKE?
    Дайте мнения , че мисля да го взимам.
    модела излезе това лято ,така че надали някой има впечатления на отопление ,а на охлаждане всеки е добре .. но е от високия клас на Панасоник и със сигурност ще се справя и с отопление ,но мен ми се вижда малко скъп за това което предлага ,по добре HE9DKE.

16. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Globe
    здравейте искам да попитам за съвет маи ще си закупувам климатик и искам да не направя грешен избор трябва да е надежден зимата да не замръзва ! това е много важно понеже няма да върви постоянно .. няма да отопля голяма стая така като гледам моята е 4 метра дълга 3 широка там някаде и стените са високи 2,5 метра някаде (средно голяма) но и трябва да я топли по барзо и най-важното цена 800 лева някаде до 900 може и по евтино но да е стъбилен по принцип е предназначен за зимата

п.с стената е тухлена и от вън не е измазана така че трябва да си топли иначе маи си е южна
    Твоят климатк за стая с такава кубатура е 9-ка инвертор. Относно марката и модела сам избери предложение колкото искаш.
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09010161 за мен това не е лош избор.
    провери за цената и на HITACHI RAS/RAC-25YH4 , Аз съм с два такива но 35YH4 от две години и съм много доволен от тях. Инфо за тях можеш да намериш тук: http://www.eviss.bg/
    Разбира се има и много по-добри клими на трябват повечко парички

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Globe

Съгласен съм с ivanov_km за инверторна 9ка, но не те виждам с този бюджет за Хитачи! Сложи и средно 120 за монтаж и ще ме разбереш
    Мисля, че с някой от по-старите модели Хайре ще влезеш в теци граници, или пък в краен случай Мидеа, ама за тяхните инвертори нямам много наблюдения, пък и се чуха разни неща... Абе май само Хайер ти остава, ама те по принцип добре се справят...

А и още нещо - някак странно ми изглежда описанието на стаята ти, ама ти си знаеш най-добре

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от vaskoli
    .Продавам от доста време клими в един от големите маркети и вече скулитеми станаха като на булдок от говорене за клими.Искам малко да сменя работата ... Забравих да пиша че съм от Варна.
    Аз пък търся човек с шоф.книжка за разносна търговия с нов пикап на Технически стоки. Ако имаш интерес пиши ми.

може и момиче с шоф.книжка за горната работа.

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Може и да си се отоплявал с него но сигурно изразходва два пъти повече електричество отколкото "японски" климатик !
    Мен ме съмнява много постигнатата температура в стаята .Разликата между външна и вътрешна е огромна, дървената дограма диша много още повече, че нямасш и външна изолация и отопление от комшиите. Отоплявам офис с такава кубатура с 24 ка , е вратата на офиса се отваря често , но чак + 25 градуса не ставаше.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе