Страница 82 от 157 ПърваПърва ... 3272808182838492132 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Здравейте,
    Всички имате мнения за всички клими, което хич не ми харесва, от доста време чета и от доста време избирам и повече се обърквам, 50% от хората - току що им са го сложили и вече имат мнемие, че монтажната група е най добра и тяхната клима е идиална : Що щотото те им били казали а те това го казват на всички клиенти. С две думи ако някой иска да помогне на останалите да си купят свястен климатик - нека найстина да пишат собственици с отит и време за впечатленията на своята машина.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от xenohack
    Лошо няма оценявам много това ! Ама тук има хора които лъжат биЕтер дърти цигани ! Ако една трета от хората, които са напълно наяцСно с нещата като Airclima този форум равен нямаше да има ! Ама като гледам понякога някой хора как умишлено вкарват нерви............
    Ами това е форум, а не научна конференция! Последната дума за оценка на получената информация има "задклавиатурното устройство".

4. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

като сметнах преди малко стаята се пада точно 35 кубика така че този климатик маи ще се справи изолацията е зле но стаята е малка

5. LMX
    LMX е офлайн

Тук е от
    Sep 2005

Tuka se spori koj bili po-dobar i kak bil montiran, a nikoj ne kaza kak e vakumiran i dopalvan pri montaja ........
    i posle pri edni edna marka e super a pri drugite bokluk

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Globe
    С 35 м3 трябва да се справи повече от успешно!
    Все пак съм виждал и наистина много лоша изолация - ако при теб е така, можеш поне да уплътниш прозорците с изолационни ленти, а фугите - с пяна или силикон, че ако `духа` - и по-добър ще изнемогне!

@LMX
    Увакуумяването и част от монтажа!
    Колкото до допълването - смятам, че ако при един стандартен сплит се налага такова - то изборът му не е бил удачното решение!

7. LMX
    LMX е офлайн

Тук е от
    Sep 2005

Uvakomjvaneto e 4ast ot montaja, ama da 4uem vse pak dali ne e propusnato pri njkoj ....

//mod edit
    Пиши на кирилица!

8.  

9. Тук е от
    Jul 2006

Преди 2 дни ми монтираха климатик и не ми запълниха дупката в стената от където излиза тръбата (не знам дали е тяхно задължение). С какво да уплътним тази дупка, така че при евентуално преместване на климатика да може сравнително лесно да се извади тръбата?

10. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от natalyta
    Преди 2 дни ми монтираха климатик и не ми запълниха дупката в стената от където излиза тръбата (не знам дали е тяхно задължение). С какво да уплътним тази дупка, така че при евентуално преместване на климатика да може сравнително лесно да се извади тръбата?
    Тази дупка спокоино можеш да напълниш с теракол,церазит, или нещо от този тип.

11. Тук е от
    Jul 2006

Ако е възможно някой от собствениците на климатик PANASONIС да погледне в гаранционната карта и да ми каже кои фирми монтират и гаранционно поддържат климатици купени от Техномаркет за Враца много ще съм му благодарен.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Цитат Първоначално публикувано от natalyta
    Това не е добра идея, ако искаш после да демонтираш климатика. Практикува се запълване с монтажна пяна (пенополиуретан), шпакловка отвътре с гипс, а отвън с теракол. После боя.

13. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

прав е не оплатняваи цялата дупка с теракол аз поставям външни изолации и ти гарантирам че после няма да можеш да го онмонтираш сложи пяна и шпаковаи от ватре и от ван но задалжително от ван че пяната изгаря от сланцето за 1 лято вземи си малак флагон посипи обилно и после с макетно ножче го изрежи и чак тогава малка шпаковка

14.  

15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ilko_ilko
    Здравейте,
    Всички имате мнения за всички клими, което хич не ми харесва, от доста време чета и от доста време избирам и повече се обърквам, 50% от хората - току що им са го сложили и вече имат мнемие, че монтажната група е най добра и тяхната клима е идиална : Що щотото те им били казали а те това го казват на всички клиенти. С две думи ако някой иска да помогне на останалите да си купят свястен климатик - нека найстина да пишат собственици с отит и време за впечатленията на своята машина.

ilko_ilko,веднъж роптаеш срещу мнението на хората с току-що монтиран климатик,а после търсиш мнение на собственици. Това е тема за обсъждане на всякакви въпроси относно климите,където мненията се дават главно от специалисти и запознати,а ако търсиш мнения от собственици - има специална тема за това

16. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

Туй нящо за пянята е малко спорен въпрос.
    Има теория, че при увеличаването на обема си някои видове пяна може да "смачкат" дренажната тръбичка и лятото да не може да се извежда конденза от вътрешното тяло. (поне така рекоха "моите" монтажници)
    Те го запълниха с почти една тубичка силикон.
    Аз си мисля, че тъй като дренажната тръбичка е оребрена и според мен трудно ще се смачка може да се използва от този вид пяна дето използват по-добрите монтажници на дограми. (дето не си увеличава няколко пъти обема, а мъъъничко - надали има и един път разширение). Естествено "върху" нея трябва да се мазне с теракол/теразид и т.н.

17. Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от Lupus

Това не е добра идея, ако искаш после да демонтираш климатика. Практикува се запълване с монтажна пяна (пенополиуретан), шпакловка отвътре с гипс, а отвън с теракол. После боя.
    А когато се демонтира, тази пяна лесно ли се маха, стената е доста дебела, а дупката сравнително малка? Ако пяната се залепи здраво за тръбата и стената, няма ли да стане почти невъзможно отстраняването й? За мен е важно понеже съм на квартира и със сигурност все някога ще се мести този климатик, а не разбирам много от тези неща.

18. Тук е от
    Jun 2005

В окомплектовката на всеки климатик има и "материал" за запълване на тая дупка. Примерно при nipon е нещо, като маджун, който май не се втвърдява, а при sang има една мека, широка лепкава лента и т.н.. Явно хората са помислили и за демонтажа. А това, че пяната си увеличава обема дренажната тръба обикновено е със стоманена плужина или пръстени, които донякъде не позволяват на същата да се деформира кой знае колко много при увеличаване обема на пяната (а тя пък не може да упражни толкова голяма налягане в/у медните тръби за да ги деформира). От където следва, че каквато и пяна да се ползва едва ли можеш да навредиш на работата на климатика.
    А на въпроса с какво: е, ако не са ти оставили материала за уплътняване от "ударната група" напухай стиропор в дупчето и отвън направи лека замаска с гипс.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе