Страница 136 от 157 ПърваПърва ... 86126134135136137138146 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,026 до 2,040 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Добър вечер.
    Решихме, че трябва да си вземем климатик за едната стая в апартамента (панелка, южна стая). Обаче проблема е, че никой не разбира от тея работи и не знаем какво да вземем?! Едиственото което знам е, че Задължително трябва да е Инверторен. Други неща - идея си нямам. За размера разбрахме, че ни трябва нещо 9-ка/12-ка, нещо такова. Разходих се из сума ти форуми, но не намерих нищо конкретно. Интересува ме каква марка/модел би бил подходящ. Максималната сума е 1000лв с монтажа - а той Колко струва?? За марки знам, че Панасоник са едни от най-добрите, General, Mitsubishi, но те май са бая по-скъпи.. Какви екстри би трябвало да има климатика? Йонизатор и т.н. Разбрах също, че трябва да е енергиен клас А.
    Благодаря предварително

2.  

3. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Rockwell,с предишния пост не парадирам че имам безшумен Хайер,просто и аз констатирам.От Хайер,до Хайер не мислиш ли че има разлика?Те хората не тъпчат на едно място,аз не защитавам марката ,а модела.Извинявай,ако съм те засегнал,но не може да се слагат всички модели под един знаменател,не мислиш ли така?

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006

Току що попаднах на този модел - PANASONIC CS/CU-PE9DKE (въпреки 4е цената е малко по висока)
    Какво мислите за него, дали е подходящ?

5. Тук е от
    Jan 2006

Имам едно питане относно моян нетоплещ панасоник YW12DKE. Днес минах покрай много климатици и ми направи впечатление че перките на вентилатова на външното тяло са доста по-големи от моите . Ще има ли ефект ако увелича потока от въздув във външното тяло или казано по друг начин си сможа друга перка . Има ли начин това нещо да се накара да типли.

6. Тук е от
    Nov 2006

Здравйте! Имам климатик OSAKA CH-09-JS от около 3-4 месеца. Инструкцията за работа, която ми дадоха, има описание за 6 модела на ОСАКА. но никъде не е посочен точния начин за сваляне на панела за точно този модел , за да почистя филтрите. Ако някой има идея моля да пише, защото за разлика от другия ми климатик SAMSUNG SH12BWHA, при този почистването не е много лесно ;]

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от divi4
    Имам едно питане относно моян нетоплещ панасоник YW12DKE. Днес минах покрай много климатици и ми направи впечатление че перките на вентилатова на външното тяло са доста по-големи от моите . Ще има ли ефект ако увелича потока от въздув във външното тяло или казано по друг начин си сможа друга перка . Има ли начин това нещо да се накара да типли.
    Я остави ТНТМ-то на страна... Бях ти писал да вдигнеш зададената температура (не знам дали си го прочел- форума нещо започна да се чупи досадно и изчезват постове). Задай 28* и ако външното тяло не заработи...е викай сервиз. Нали си в гаранция?
    edit: Извинения, предишният ми отговор си стои...

8.  

9. Тук е от
    Jan 2006

Прочетох предишният ти отговор но файда никаква. Слажих климатика на 30 градуса но пак си духа хладен въздух около 40 - 45 градуса след няколко часа работа.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Има ли значение колко ток ще изразходва климатика ако е оставен да поддържа 18 градуса, и например 25 градуса? Дали разхода и в двата случая ще е еднакъв?

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Прочетох предишният ти отговор но файда никаква. Слажих климатика на 30 градуса но пак си духа хладен въздух около 40 - 45 градуса след няколко часа работа.
    Е- значи си работи.... При мен същото чудо (но е 9-ка) си работи при -6*... Просто не му стига силицата? Със смяна на перката нищо добро няма да постигнеш....
    Цитат Първоначално публикувано от ivkony
    Има ли значение колко ток ще изразходва климатика ако е оставен да поддържа 18 градуса, и например 25 градуса? Дали разхода и в двата случая ще е еднакъв?
    При 25* ще гълта повече от колкото при 18*. Грубо (ама много грубо) може да се каже, че задаване на един градус по- висока темперарура покачва разхода с 10%.

12. Тук е от
    Jun 2006

сложил ли си климата нa HEAT? по назад във форума имаше обсъждания на този модел.но от дългите ми проучвания за климите,този е предимно за охлаждане.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Зравейте, настъпи часът на истината: Haier HSU-12RN03 vs Panasonic CS-W12DKE.
    Дата: 05.11.2006, 00.30 ч.
    Външна температура: (-2 градуса по Целзий)
    Вътрешна температура в двете стаи: (20 градуса по Целзий)

Температура на изходящия въздух при най-ниска степен на вентилатора при Haier HSU-12RN03: 57 градуса по Целзий.
    Температура на изходящия въздух при най-ниска степен на вентилатора при Panasonic CS-W12DKE: 47 градуса по Целзий.

Haier-а е много шумен, целия балкон вибрира, но топли мамка му.
    Panasonic-а е супер безшумен(външно тяло), но топли осезаемо по-малко.

Лично за мен голямо разочарование от така хвалената марка Panasonic. Явно чисто нов малайзийски Panasonic не може да стъпи на малкия пръст на 3-годишното китайско чудо Haier, а аз очаквах точно обратното. Чувствам се меко казано прекаран. Монтажа на Haier-а е от АТАРО КЛИМА, на Panasonic-а е от ЕФЕНДУЛОВ, така че за прецакан монтаж и дума не може да става.

ИЗВОД:
    Докато нещо не се докаже емпирично всичко останало са празни приказки. Едно нещо е наистина добро, само тогава когато е доказано, че е тогава.

В понеделник смятам да звънна в ЕФЕНДУЛОВ и да ги попитам дали намират за нормална тази разлика от 10 градуса при марковия Panasonic и китайската пръчка Haier.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2006

Мисля че 47 е по-добре. Калориферите духат с 80'C , но трябва да слагаш мокри кърпи. Изсушава въздуха и е неприятно да се събуждаш с пресъхнало гърло. Майсторлъка е да поддържаш зададената температура с по-малко темп., съответно повече комфорт и по-малко енергия .
    Sharp XP12FR - . Зададена 22'C . Термометри в стаята - 21-23 .Изходящ въздух - 38'C . Щом си върши работата не го закачай.

16. Тук е от
    Nov 2006

и аз искам да попитам за мнение за този модел
    PANASONIC CS/CU-PE9DKE
    след малко ровене се спряхме на него - цена с ДДС: 929.00 лв. от Техномаркет
    струва ли си - за стая южна, не знам колко квадрата , панел, май няма изолация, с кофти дограма - дървена..

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@yasenp
    От данните които посочваш е видно че Панасоника се справя много по-добре.Можеш да свържеш ампертър и да се убедиш сам.Не е необходимо при -2* температурната разлика м/у температурата в стаята и темп.на изходящия въздух да бъде 37*.Що за инвертор е Хаера при положение че не намаля мощността си.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Всичко щеше да е наред, ако бяха инвертъри. И двата обаче са конвенционални , което вече е неприятно. Все пак 10 градуса са си 10 градуса. На Haier-а като си държа ръката под него направо пари. При Panasonic-а няма такова нещо. А ужким Haier-ите били кофти, шумни и т.м. А то излезе друга картинката.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе