Страница 84 от 157 ПърваПърва ... 3474828384858694134 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,246 до 1,260 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от divi4
    Някой знае ли климатиците Хаиер с какъв фреон са , защото ми трябва такъв с Я-22

Повечето са с R-22 ,исключение правят само моделите в който има буквите ;R1 ; R2 ; DB ;SDB теса с R-407 i R-410 A.Обикновенните всички са с R-22.

2.  

3. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Всеки климатик след монтирането при своята експлоатация , губи една част от фреона.
    В каква граница е нормалната тази загуба ? Може ли да се каже (разбира се приблизително) след колко години експлоатация ще се стигне до моментът на дозареждане с фреон , при един перфектно изпълнен монтаж ?

4. Тук е от
    Jan 2006

Отделих няколко дена да изчета темата по понятни причини .Някои неща знаех някои научих в крайна сметка съм благодарин на най активните защото вече знам какво ми тябва.
    Но с тия коефициенти нищо не ми е ясно как се консумира единица енергия а се отдават примерно две и половина. Що за перпетомобиле са тези клими???
    Моля ако някой може да даде линк на български или ако има възможност да отдели време да обясни на вероятно единственият невеж по тези топлини машини как отдават повече енергия от колкото консумират.
    10Х на всички активни

5. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от kalabrieza
    Отделих няколко дена да изчета темата по понятни причини .Някои неща знаех някои научих в крайна сметка съм благодарин на най активните защото вече знам какво ми тябва.
    Но с тия коефициенти нищо не ми е ясно как се консумира единица енергия а се отдават примерно две и половина. Що за перпетомобиле са тези клими???
    Моля ако някой може да даде линк на български или ако има възможност да отдели време да обясни на вероятно единственият невеж по тези топлини машини как отдават повече енергия от колкото консумират.
    10Х на всички активни
    Ами много просто : климатика не преобразува електричеството в топлина или студ а пренася енергия, като използва свойството на веществата да отдават или приемат енергия при преминаване от едно агрегатно състояние в друго. За хладилен агент се използват вещества с ниска температура на кипене: -30 -40 градуса ( водата кипи при 100 градуса )

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Всеки климатик след монтирането при своята експлоатация , губи една част от фреона.
    В каква граница е нормалната тази загуба ? Може ли да се каже (разбира се приблизително) след колко години експлоатация ще се стигне до моментът на дозареждане с фреон , при един перфектно изпълнен монтаж ?

На теория за разлика от автомобилните климатици сплит системата при перфектно изпълнен монтаж не бива да има загуби на хладилен агент.

Колегите от бранша обаче плашат клиентите ( и аз също ) че трябва да се правят профилактики и дозареждане поради една много прозаична причина, всички я знаят нали :-)

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Колегите от бранша обаче плашат клиентите ( и аз също ) че трябва да се правят профилактики и дозареждане поради една много прозаична причина, всички я знаят нали :-)
    Не само за това е профилактиката, но един глас за теб, поради откровеността!

7. Тук е от
    Jul 2006

Привет на специалистите!

Някой би ли ми препоръчал читава фирма (става дума за София) за монтаж и сервиз на климатици Haier? Трябва ми компетентна и коректна консултация на място, грамотен монтаж, надежден сервиз.

Още нещо: Защо във фирма "Екоматик" Haier-ите са с гаранция от една година, а в "Технополис" - с три?

Предварително благодаря.

P.S. Ако питането ми противоречи на правилата на форума, моля за отговор по mail/ЛБ.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от to6kovoto
    Цитат на: jimmy в Вчера в 12:56
    Проблем: При режим охлаждане давам посоката на жалузите на най-горно положение,след известно време като включи компресора отново жалузите слизат на най-долно положение,без да им е указано и въздуха стреля във врата .Климатика е (Моля не обсъждайте марката и качеството и не спамете!!! )Osaka CH-12-JB.

Ами Осака , проблемът е в електрониката!
    Олеле какъв отговор ми дадоха само:"казвам им за проблема те ми викат:ми 12 ка JB ли ви е модела със сивия панел,аз викам да ,е ми тази партида вика е така ,предишната не беше.Електрониката е такава.И други хора се обаждаха.Не е само вашия така.!!!@@@@????!!!!"Ужас.Сега се чудя какво да правя.Да пийна една студена водица и да ръчкам на ръка всеки път при пускане климатика,качил се на стол

10. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от jimmy
    Олеле какъв отговор ми дадоха само:"казвам им за проблема те ми викат:ми 12 ка JB ли ви е модела със сивия панел,аз викам да ,е ми тази партида вика е така ,предишната не беше.Електрониката е такава.И други хора се обаждаха.Не е само вашия така.!!!@@@@????!!!!"Ужас.Сега се чудя какво да правя.Да пийна една студена водица и да ръчкам на ръка всеки път при пускане климатика,качил се на стол
    Не че не е писано достатъчно за Осаките в този форум. Но ето че пак има хора-мазохисти да си купуват боклуци. Не се обиждай, просто трябваше да прочетеш 5 реда преди да купуваш.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Здравейте

Решил съм да си купувам климатик, който ще ползвам предимно за отопление. Спрял съм се на PANASONIC CS/CU-PW12DKE. Четох във форума, че за да се справи с ниските температури неинверторен климатик, външното тяло трябва да се монтира на завет, на огряна от слънцето стена , и т.н. В тази връзка имам следната идея, която се надявам с Ваша помощ да разбера дали е удачна :
    Тъй като живея на последен етаж в панелен блок, мога ли да монтирам външното тяло във въздушната възглавница над стаята ? При този начин на монтаж външното тяло ще бъде почти над вътрешното и тръбният път ще е доста къс - как ще се отрази това на работата на климатика?
    Разчитам на компетентно мнение относно моята новаторска идея, за което предварително благодаря!

12. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от Aaagrh
    Привет на специалистите!

Някой би ли ми препоръчал читава фирма (става дума за София) за монтаж и сервиз на климатици Haier? Трябва ми компетентна и коректна консултация на място, грамотен монтаж, надежден сервиз.

Още нещо: Защо във фирма "Екоматик" Haier-ите са с гаранция от една година, а в "Технополис" - с три?

Предварително благодаря.

P.S. Ако питането ми противоречи на правилата на форума, моля за отговор по mail/ЛБ.

гаранцията е 3год. но на тях пише че за да важи ,след всяка година трябва да има профилактика ,затова са талоните долу на гаранцията.Преди не беше така.Идват правят профилактика и изпращат талон и така се удължава гаранцията с една година. Това го пише на гаранцията.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от profyt
    Здравейте

Решил съм да си купувам климатик, който ще ползвам предимно за отопление. Спрял съм се на PANASONIC CS/CU-PW12DKE. Четох във форума, че за да се справи с ниските температури неинверторен климатик, външното тяло трябва да се монтира на завет, на огряна от слънцето стена , и т.н. В тази връзка имам следната идея, която се надявам с Ваша помощ да разбера дали е удачна :
    Тъй като живея на последен етаж в панелен блок, мога ли да монтирам външното тяло във въздушната възглавница над стаята ? При този начин на монтаж външното тяло ще бъде почти над вътрешното и тръбният път ще е доста къс - как ще се отрази това на работата на климатика?
    Разчитам на компетентно мнение относно моята новаторска идея, за което предварително благодаря!
    вятъра е носител на енергия ,така че няма полза климата да е на завет .. относно огряването от слънцето - също няма практическа полза ,тялото е бяло а слънцето зиме - твърде слабо .. виж монтирането в кухината над последния етаж на панелките може да има реална полза ,там винаги е по топло зиме отколкото навън ,а лятото пък е по хладно ,би следвало ефективноста на климата да се вдигне ,даже мисля те преди година в тая тема имаше такъв ентусиаст и беше доволен

14.  

15. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

Имаше подобни идеи за монтиране в мазе, където през зимата е доста по-топло. Остана неразрешен проблемът какво става когато климатикът успее да охлади въздуха в помещението, в което е сложено външното тяло. Ако на панелката отгоре е цяло помещение за целия блок(ако е огромно искам да кажа)... От друга страна през лятото там би трябвало да е много горещо и да се затопля допълнително от климатика... В най-лошия случай ще си платиш за да ти го преместят навън, ако се окаже неефективно

16. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от myrshavija
    Имаше подобни идеи за монтиране в мазе, където през зимата е доста по-топло. Остана неразрешен проблемът какво става когато климатикът успее да охлади въздуха в помещението, в което е сложено външното тяло. Ако на панелката отгоре е цяло помещение за целия блок(ако е огромно искам да кажа)... От друга страна през лятото там би трябвало да е много горещо и да се затопля допълнително от климатика... В най-лошия случай ще си платиш за да ти го преместят навън, ако се окаже неефективно
    Въздушната междина е обща за входа, т.е. ~ 300 кв.м. Лятно време наистина е голяма жега , а зимата просто незнам колко ще е по-топло(да допуснем 3-5 градуса разлика), май единственото сигурно нещо е, че ще е на завет. Това дали ще е достатъчно условие да работи ефикасно в режим на отопление при ниски температури ?

17. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Ако искаш да не те боли главата направи си един стандартен монтаж на външното тяло , както те съветва Alexi.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    вятъра е носител на енергия ,така че няма полза климата да е на завет .. виж монтирането в кухината над последния етаж на панелките може да има реална полза ,там винаги е по топло зиме отколкото навън ,а лятото пък е по хладно ,би следвало ефективноста на климата да се вдигне ,даже мисля те преди година в тая тема имаше такъв ентусиаст и беше доволен
    Не съм много съгласен с Alexi относно първото му твърдение. Някъде в мрежата срещах таблици за студоусещането като функция от външна температура и скорост на вятъра. Без да претендирам за точност имам спомен, че при температура напр. -10 С и скорост на вятъра 5м/сек усещането е като при -25 С.Не съм много наясно с принципа на работа на климатика в режим на отопление, но си го представям така(ако не съм прав ме поправете):изпаряване на фреона във външното тяло(поглъща топлина), и втечняване във вътрешното(отдава топлина). В тази връзка си мисля, че е по-добре външното тяло да е възможно по-прибрано.
    Тъй като става дума за помещение без балкон и със западно изложение,с изглед към полето, то нямам голям избор. В София ветровете са предимно от запад и ще си го обдухват това външно тяло както си искат. Знам, че някой ще каже - решението е инверторен климатик. Така е, но в момента нямам такава възможност. Затова търся някакво друго решение.
    Така и не разбрах: проблем ли ще е разполагането на външното тяло над вътрешното и късия тръбен път ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе