Страница 87 от 157 ПърваПърва ... 3777858687888997137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от valka
    Здравейте,

получих оферта за инверторен Haier HSU-09HA03(B) с цена от 859.00 лв. с ДДС, без монтажа, който, като гледам в ценоразписа им, ще излезе поне 200 лв. Може ли да ми кажете има ли някакъв алтерантивен вариант. )
    Варианти много, но са без гаранция повечето.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте! Имам климатик Panasonic инвертор. Интересува ме как е по добре да работи-на автоматичен режим, при който климатика си включва и изключва като поддържа зададената температура, или на най-ниска степен на вентилатора, при който режим не изключва, а работи постоянно (но пък не ме буди нощем

4. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от chocho1974
    Здравейте! Имам климатик Panasonic инвертор. Интересува ме как е по добре да работи-на автоматичен режим, при който климатика си включва и изключва като поддържа зададената температура, или на най-ниска степен на вентилатора, при който режим не изключва, а работи постоянно (но пък не ме буди нощем
    Моя денем работи на АВТО - по принцип е по-добре от гледна точка на цялата работа на климатика, а нощем винаги на първа степен на вентилатора. И зимата и лятото съм все така.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Гледам че напоследък пуснаха доста модели с външно тяло с корпус от пластмаса (Осака, Хитачи, Митсубиши). Някакви наблюдения, до колко са надеждни тези пластмасови корпуси?

6. Тук е от
    Jan 2001

Мойте втора ръка Шарпове са с ПВЦ тела явно отдавна още 1995 година са го измислили Жапонците ! Няма ръжда това е хубавот може би сигурно няма да дръчи от вибрациите!

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

точно обратното ,пласмасата подрънква на евтините модели ,а аз ръждясало метално външно тяло до сега не съм виждал даже на над 10 годишен климатик ... пласмасата е по евтина ,това е основната причина да навлиза ...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Вчера ни монтираха в офиса една Осака CH-20-SR. Не мога да преценя до колко е добра, понеже "всички климатици охлаждат, но не всички топлят" и е все още рано за точна преценка. Мисля че не е шумна, работи добре. Замислям се, дали да не взема за у нас една Осака, вчера гледах в магазина, от който взехме за офиса 20ската, 2 нови 12ски на Осака. Казаха ми, че били с компресори на Матсушита, но не знам до колко е вярно... Едната била с технологии на Митсубиши за някакъв активен филтър и т.н., другата продължавала да работи и след като тялото спира, за да изсуши климатика, ако има влага в него. Цена - около 620лв с включен монтаж за бройка. Другият вариант, който знам че е най-добър е малайзиският инверторен Панасоник - 12ска, който излиза 1450лв с монтажа. Все още се колебая...

10. Novice
    Тук е от
    Jul 2006

Здравеите, след много четене и блъскане си взех Панасоник инжертор, всичко е супер ама на втория ден се появи едно неприятно проблемче като на колегата по-горе дето е писал за миризмата която излиза от него от време на време. Звъннах им на сервиза и те ми обясняват че си било нормално...(малко ме съмнява да е така). Значи пробвах го това със исошаването на въздуха DRY и има ефект като го пусна не мерише.
    Та значи въпроса ми е, постоянно ли да си го държа на DRY, защото той пак си истудява, или да си е на куул и като реша да го спирам да минавам да Драй за 5 мин. И дали така като го базикам постоянно на куул и драй няма ли да се прецака нещо. Защото момчетата дето го монтираха казаха че могето се пипа много рядко желателно е само 2-3 пъти в годината за да не се прецака. (пак странно) .

11. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Аз не желая да споря но аз продавам и монтирам предимно употребявани в япония клими мога да кажа само че не е на късмет а точно зимата почти не съм имал проблеми общо взето от монтираните климатици процента с дефекти е някъде 1% - 2%.
    А при Панасоник CU-YW12 да сте видяли консумацията че е 2.65kw на студено и 2.95 на топло. Че то моите четири киматика зимата харчат по малко.
    Стар климатик не бих сложил никога,при положение че малайзиска клима струва на същата цена.Имам въпросния климатик у нас и е мн.добър.

12. Тук е от
    Aug 2006

Добре, виждам, че тук има и хора, които малко или много поназнайват това-онова за климатизаторите.
    Искам да задам един-два въпроса. Като цяло питанията ми са следните:

1. Живея в 3 стаен апартамент, панелен с Г-образна кухня. В кухнята нямам къде да сложа климатик - нито има къде да се монтира външно тяло, нито вътрешно такова. Имам коридор също Г образен като в края на дългата част на Г-то е входната врата - ако сложа един климатизатор с 12-18000BTU какъв е според вас шанса да имам климатизирана кухня и спалня примерно, която пък е на късата част на Г-то и в ъгъла му има свод?
    2. За едната спалня, която е 26.33м3 съм решил да купувам климатик, в момента колебанията ми са върху следните модели:
    PANASONIC CS/CU-PE9DKE - Инверторен
    PANASONIC CS/CU-W7DKE
    PANASONIC CS/CU-PW9DKE
    PANASONIC CS/CU-W9DKE
    Или Мултисплит на HISENSE за двете съседни спални:
    KFR-2601GW/BPx2E
    Очаквам мнения и/или коментари.

13. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте.
    Реших най-накрая да си сложа климатик и след няколкочасово ровене в мрежата и в този прекрасен форум се спрях на Haier HSU 12H03/R2.
    Инверторна 12-ска за около 1000 лв.
    Посетих фирма за климатици в която собственика ми е добър познат и направо му посочих модела който искам, но той каза, че ще ми предложи нещо по-добро. Това по-доброто е Hisense 3502 GW -
    http://proclima-bg.com/ProductDetail...?productID=104
    След близо час приказки ме убеди и го поръчах. Молбата ми е правилно ли съм постъпил с избора на Hisense, моля някой ако има впечетления да сподели, в сряда ще го монтират, ако нещо да го отказвам.
    Благодаря предварително.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Човека правилно те е насочил климата е много добра,въпреки че е доста стар модел.
    Единствено трябва да те притеснява е, че резервните им части са много кът.

16. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от kanchev
    Здравейте.
    Реших най-накрая да си сложа климатик и след няколкочасово ровене в мрежата и в този прекрасен форум се спрях на Haier HSU 12H03/R2.
    Инверторна 12-ска за около 1000 лв.
    Посетих фирма за климатици в която собственика ми е добър познат и направо му посочих модела който искам, но той каза, че ще ми предложи нещо по-добро. Това по-доброто е Hisense 3502 GW -
    http://proclima-bg.com/ProductDetail...?productID=104
    След близо час приказки ме убеди и го поръчах. Молбата ми е правилно ли съм постъпил с избора на Hisense, моля някой ако има впечетления да сподели, в сряда ще го монтират, ако нещо да го отказвам.
    Благодаря предварително.
    да прав е Tecno.аз вземах два такива за един офис.когато питах за тях различни източници ми казаха че е са мн.добри но ака се развали нещо резервни части ....... много трудно.затова някои не ги продават защото нама добра резервна база.

17. Тук е от
    Aug 2006

Това което ме притеснява най-много е, че Hisensa е АС (променливотоков) и че работи със стария фреон R22. А относно резервните части, да се надяваме, че всичко ще е ОК, все пак затова го взимам от фирма в която собственика ми е близък. Въпроса е дали да си настоявам за Haier-a?

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от kanchev
    Това което ме притеснява най-много е, че Hisensa е АС (променливотоков) и че работи със стария фреон R22. А относно резервните части, да се надяваме, че всичко ще е ОК, все пак затова го взимам от фирма в която собственика ми е близък. Въпроса е дали да си настоявам за Haier-a?
    Няма за какво да се притесняваш.Какво като е АС?
    И какво му е на R22.Машина на R22 е по-надеждна от машина на R410.
    Не виждам смисъл да настояваш за Хаера

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе