Варианти много, но са без гаранция повечето.Първоначално публикувано от valka
Варианти много, но са без гаранция повечето.Първоначално публикувано от valka
Здравейте! Имам климатик Panasonic инвертор. Интересува ме как е по добре да работи-на автоматичен режим, при който климатика си включва и изключва като поддържа зададената температура, или на най-ниска степен на вентилатора, при който режим не изключва, а работи постоянно (но пък не ме буди нощем
Моя денем работи на АВТО - по принцип е по-добре от гледна точка на цялата работа на климатика, а нощем винаги на първа степен на вентилатора. И зимата и лятото съм все така.Първоначално публикувано от chocho1974
Гледам че напоследък пуснаха доста модели с външно тяло с корпус от пластмаса (Осака, Хитачи, Митсубиши). Някакви наблюдения, до колко са надеждни тези пластмасови корпуси?
Мойте втора ръка Шарпове са с ПВЦ тела явно отдавна още 1995 година са го измислили Жапонците ! Няма ръжда това е хубавот може би сигурно няма да дръчи от вибрациите!
точно обратното ,пласмасата подрънква на евтините модели ,а аз ръждясало метално външно тяло до сега не съм виждал даже на над 10 годишен климатик ... пласмасата е по евтина ,това е основната причина да навлиза ...
Вчера ни монтираха в офиса една Осака CH-20-SR. Не мога да преценя до колко е добра, понеже "всички климатици охлаждат, но не всички топлят" и е все още рано за точна преценка. Мисля че не е шумна, работи добре. Замислям се, дали да не взема за у нас една Осака, вчера гледах в магазина, от който взехме за офиса 20ската, 2 нови 12ски на Осака. Казаха ми, че били с компресори на Матсушита, но не знам до колко е вярно... Едната била с технологии на Митсубиши за някакъв активен филтър и т.н., другата продължавала да работи и след като тялото спира, за да изсуши климатика, ако има влага в него. Цена - около 620лв с включен монтаж за бройка. Другият вариант, който знам че е най-добър е малайзиският инверторен Панасоник - 12ска, който излиза 1450лв с монтажа. Все още се колебая...
Здравеите, след много четене и блъскане си взех Панасоник инжертор, всичко е супер ама на втория ден се появи едно неприятно проблемче като на колегата по-горе дето е писал за миризмата която излиза от него от време на време. Звъннах им на сервиза и те ми обясняват че си било нормално...(малко ме съмнява да е така). Значи пробвах го това със исошаването на въздуха DRY и има ефект като го пусна не мерише.
Та значи въпроса ми е, постоянно ли да си го държа на DRY, защото той пак си истудява, или да си е на куул и като реша да го спирам да минавам да Драй за 5 мин. И дали така като го базикам постоянно на куул и драй няма ли да се прецака нещо. Защото момчетата дето го монтираха казаха че могето се пипа много рядко желателно е само 2-3 пъти в годината за да не се прецака. (пак странно) .
Стар климатик не бих сложил никога,при положение че малайзиска клима струва на същата цена.Имам въпросния климатик у нас и е мн.добър.Първоначално публикувано от airclima
Добре, виждам, че тук има и хора, които малко или много поназнайват това-онова за климатизаторите.
Искам да задам един-два въпроса. Като цяло питанията ми са следните:
1. Живея в 3 стаен апартамент, панелен с Г-образна кухня. В кухнята нямам къде да сложа климатик - нито има къде да се монтира външно тяло, нито вътрешно такова. Имам коридор също Г образен като в края на дългата част на Г-то е входната врата - ако сложа един климатизатор с 12-18000BTU какъв е според вас шанса да имам климатизирана кухня и спалня примерно, която пък е на късата част на Г-то и в ъгъла му има свод?
2. За едната спалня, която е 26.33м3 съм решил да купувам климатик, в момента колебанията ми са върху следните модели:
PANASONIC CS/CU-PE9DKE - Инверторен
PANASONIC CS/CU-W7DKE
PANASONIC CS/CU-PW9DKE
PANASONIC CS/CU-W9DKE
Или Мултисплит на HISENSE за двете съседни спални:
KFR-2601GW/BPx2E
Очаквам мнения и/или коментари.
Здравейте.
Реших най-накрая да си сложа климатик и след няколкочасово ровене в мрежата и в този прекрасен форум се спрях на Haier HSU 12H03/R2.
Инверторна 12-ска за около 1000 лв.
Посетих фирма за климатици в която собственика ми е добър познат и направо му посочих модела който искам, но той каза, че ще ми предложи нещо по-добро. Това по-доброто е Hisense 3502 GW -
http://proclima-bg.com/ProductDetail...?productID=104
След близо час приказки ме убеди и го поръчах. Молбата ми е правилно ли съм постъпил с избора на Hisense, моля някой ако има впечетления да сподели, в сряда ще го монтират, ако нещо да го отказвам.
Благодаря предварително.
Човека правилно те е насочил климата е много добра,въпреки че е доста стар модел.
Единствено трябва да те притеснява е, че резервните им части са много кът.
да прав е Tecno.аз вземах два такива за един офис.когато питах за тях различни източници ми казаха че е са мн.добри но ака се развали нещо резервни части ....... много трудно.затова някои не ги продават защото нама добра резервна база.Първоначално публикувано от kanchev
Това което ме притеснява най-много е, че Hisensa е АС (променливотоков) и че работи със стария фреон R22. А относно резервните части, да се надяваме, че всичко ще е ОК, все пак затова го взимам от фирма в която собственика ми е близък. Въпроса е дали да си настоявам за Haier-a?
Няма за какво да се притесняваш.Какво като е АС?Първоначално публикувано от kanchev
И какво му е на R22.Машина на R22 е по-надеждна от машина на R410.
Не виждам смисъл да настояваш за Хаера