Страница 88 от 157 ПърваПърва ... 3878868788899098138 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,306 до 1,320 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Здравейте,

Мисля да купя два инвертора на панасоник и съм се спрял на следните модели: CS-E9DKE - 1239 лв. и CS-E12DKE - 1419 лв. от Техномаркет.
    Обемите, които ще се охлаждат/отопляват са съответно: стая с кухня /с врата, отн. студени през зимата/- общо 48м3 и две стаи /преходни с портал, отн. топли през зимата/ - общо 76м3. Апартамента е старо строителство, 1 етаж, без външна изолация, с дървена дограма.
    Доколкото разбрах от форума, тези модели са с японски компресори. Ще могат ли да се справят тези климатици с кубатурата, която съм написал и да подържат примерно около ~21-22 С през зимата.
    Моля, някой от Русе ако знае качествена оторизирана фирма за монтаж и сервиз, нека сподели.

Поздрави и със здраве.

edit:
    Току-що попаднах на инфо за инвертори на FUJITSU ASY 12L. Фирмата, която ги предлага е русенска - http://www.tehcomservis.com/fujitsu.html.
    С което избора ми стана по-труден и Ви моля за съвет - PANASONIC ИЛИ FUJITSU.

2.  

3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от MikiOne
    Моля, някой от Русе ако знае качествена оторизирана фирма за монтаж и сервиз, нека сподели.

Поздрави и със здраве.

edit:
    Току-що попаднах на инфо за инвертори на FUJITSU ASY 12L. Фирмата, която ги предлага е русенска - http://www.tehcomservis.com/fujitsu.html.
    С което избора ми стана по-труден и Ви моля за съвет - PANASONIC ИЛИ FUJITSU.
    Един от най-важните проблеми при избора на климатик е сервизното обслужване.
    Фирмата за която става въпрос разполага с изключително високо квалифицирани специалисти.
    В този случай аз бих избрал FUJITSU.

4. Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Един от най-важните проблеми при избора на климатик е сервизното обслужване.
    Фирмата за която става въпрос разполага с изключително високо квалифицирани специалисти.
    В този случай аз бих избрал FUJITSU.
    Благодаря ти badr
    Говорих по телефона с човека от фирмата и ми препоръча 2 броя Fujitsu ASY 9L за:

1. Две стаи свързани с портал с обем ~76 м3
    2. Стая свързана с кухня с обем ~48 м3

Интересното е, че двата климатика са 9-ки и могат да охлаждат/отопляват съотв. до 85/80 м3. Възможно ли е това ?
    Човека каза също, че компресорите са на Дайкин. Това добре ли е ?

5. Тук е от
    Aug 2004

@ badr
    Имаш ли представа с какви компресори са тези климатици, че ми се струва, че човека с когото говорих меко казано не ми каза истината

6. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Даикин ама друг път са компресорите китаиски са като цяло тия fudjitsu ама какво значение има компресора като ти се прецака електрониката. Моля ви научете че компресора не прави климатика той е една съвкупност от технически решения от които зависи как ще работи като цяло.

7. Тук е от
    Aug 2006

Привет на всички климатизатори!

Някой може ли да ми каже къде е разликата между Mitsubishi Electric (Climacom -> www.climacom.com) и Mitsubishi Heavy Industries (Condex -> www.condex.bg) ???
    Двете фирми предлагат различни модели... Все Mitsubishi обаче...

8.  

9. Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Даикин ама друг път са компресорите китаиски са като цяло тия fudjitsu ама какво значение има компресора като ти се прецака електрониката. Моля ви научете че компресора не прави климатика той е една съвкупност от технически решения от които зависи как ще работи като цяло.
    Добре, съгласен съм с теб, че само компресора не прави климатика.
    Все пак трудният избор за мен остава - Панасоник или Фуджицу.
    Ти какво ще ми препоръчаш.

10. Тук е от
    Jan 2006

Някой може ли да ми каже 9-ка инвертор на ОСАКА бива ли я , дава ли много дефекти или не. Чакам отговор защото съм се насочил към нея пък и искам да топли през зимата.

11. Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от divi4
    Някой може ли да ми каже 9-ка инвертор на ОСАКА бива ли я , дава ли много дефекти или не. Чакам отговор защото съм се насочил към нея пък и искам да топли през зимата.
    Изобщо не си и помисляй за Осака .По добре си вземи Мидея на същата цена е .

12. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от mihail69
    Mдааа,много е прав!

13. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от MikiOne
    Добре, съгласен съм с теб, че само компресора не прави климатика.
    Все пак трудният избор за мен остава - Панасоник или Фуджицу.
    Ти какво ще ми препоръчаш.
    Fujitsu-General

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от ex-man
    Привет на всички климатизатори!

Някой може ли да ми каже къде е разликата между Mitsubishi Electric (Climacom -> www.climacom.com) и Mitsubishi Heavy Industries (Condex -> www.condex.bg) ???
    Двете фирми предлагат различни модели... Все Mitsubishi обаче...
    Това е Mitsubishi Heavy Industries

А това е Mitsubishi Electric

Все Митсубиши но нямат нищо общо едните с другите.

16. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от mihail69
    Ако аз трябва да избирам между Осака и Мидея няма да взема нито единия. Ще карам на радиатор/вентилатор. Ако трябва да решавам в ниския ценови клас - Hisense или Haier - по-добре малко кинти отгоре вместо хеликоптер като Мидеята. Осаките не ги говорим - Еко Клима все още твърдят, че са със компресори на MitubiChi.

17. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте,
    Препоръчайте ми фирма за климатици в Пловдив. Благодаря.

18. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте, нов съм в този форум. Наскоро разбрах за него и много се радвам, че го има. Мисля, че е много полезен. Та по темата, днес си взех нов климатик и си имам едно идеално местенце, където искам да го монтирам, но има един проблем- много е близо до тавана (става въпрос за вътрешното тяло). Остават не повече от 5 см. Хората, които ще го монтират казаха, че трябвало да има поне 20 см от климатика до тавана, но в упътването пише че трябват над 24 мм. Та въпроса ми е на какво разстояние минимум трябва да е вътрешното тяло от тавана. Потърсих в голямата тема, но не намерих отговор понеже е огромна. Знам, че тук има доста хора, които разбират и се надявам да ми помогнат. 10х предварително

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе