Страница 15 от 157 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. m62
    m62 е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    Русе

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от popeye
    Благодаря за бързите отговори! 2я ХАЙЕР май ще е! питах току що в технополиса кога могат да го монтират и ми казаха "вдругиден" - което не е никак зле като се има предвид ситуацията....

верно че за +100-200 лв може да взема нещо по-така. Не зная каде да търся МИДЕА във Варна (техномаркета нямат налични 12-ки) иначе от постовете разбирам че най-рядко за тази марка (от ефтинджосите) се споменава за проблеми и че не топли (мои наблюдения).

ако не сполуча с мидеа ще грабна хайерчето....

все още събирам мнения ще купувам най-рано утре, така че всяко мнение ще е от полза. благодаря отново!!!
    Ако смяташ да се топлиш при тези -15 /-18 с Найер или Мидея,а и с нещо подобно, просто забрави!Като казвам топлене, това означава темп.на струята на вътр.тяло при тези температури да е поне 36-37 гр.,в противен случай климата просто си върти въздуха в стаята,без да успее да го затопли.Ако стаята ти е без външни стени,има добра изолация или съседите те топлят и температ. е 20 гр.без никакъв отоплителен уред,то тогава една Мидея може и да вдигне 23-24 гр.,ако вътрешното тяло "духа"27-28гр./май е така при почти всички от форума с Мидеи/.Ако не е така, просто съм напълно съгласен с dragomir7708,че някои не смеят да признаят,че са били заблудени от дилъри и продавачи и са дали 450-600 лв.за климатик, който наистина не топли при ниски температури -5/-7 и надолу.
    Ако искаш наистина да се топлиш при минусови температури и то с нисък разход на ел.енергия, ти препоръчвам да си вземеш климатик от 1-ви клас на качество/ "Тошиба", "Дайкин", "Саньо",* Fujitsu General....../
    Цените за нови климатици на тези марки започват от 1100лв. нагоре.* За 500-600 лв. ще си вземеш машина,която ще ти върши работа само лятото и зимата при температури над 0гр.

@dragomir7708
    Наистина смятам, че имате проблем,с управлението на климатика. "Fujitsu General" е много общо казано.Тази корпорация прави няколко марки климатици, една от които е "General"/това пише на вътр. и на външното тяло/,друга е* "Fujitsu", а трета ако не се лъжа е" Fuji" Ти за коя от марките говориш. В къщи съм със два климатика от марката "General",конвенционални,енергиен клас А, 9-ка с КОП 4,07 и 12-ка с КОП 3,85. И двете помещения са много студени и днес при външна темпер.-17 и много силен вятър/ Русе/12-ката духа 38-40гр.,така, че тоя инвертор или нещо не го управлявате както трябва или нещо е сбъркано при монтажа.
    И още нещо искам да кажа за градусите,които* машините на някои "духат". Например* 51гр при -8гр външна. Ами той при +5гр ще вдигне 100гр.Егати машината. И по полека с тези Мидеи. Само едно и също чувам и чета: Мидея гарантирано топли. Да вярно е, но през лятото, а гарантирано охлажда през зимата.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2005

Втора част :
    Като се прибрах в 18 часа - температура 18 градуса в стаята
    сложих Панасоника на 24 и сега е 18:39 - направи ги . Външната е -15. Не виждам нищо ненормално в работата му ( Да чукна на еднооо голямоо дърво, да върви все така ) :Super:

П.С. И за да не бъда обвинен че се хваля или че правя някаква реклама ще спомена че в офиса на жена ми има 2 осаки, които днеска са си работели според нея без проблем и са топлели. Все пак бях изписал доста минуси за осаките лично аз , и хвалби за мидеите
    Сега не че си обръщам мнението , просто споделям впечатление в истинския студ*

4. Тук е от
    Apr 2005

Здравейте,Плевен-14 влажност50%
    в панелка 24кв. Haier 14h03 изходна t 43 в помещението 22 , пряко сили.

5. Тук е от
    Nov 2005

В момента* при -16** Оsaka CH-09 JB , монтирана на северна* стая с pvc дограма подържа 22** при зададени 24*, без обледяване на външното таяло и шумове :Super:

6. Тук е от
    Aug 2005

В момента гледам термометъра на радиатора на локалното парно - 80 градуса! Но все пак изпробвах Панасоника PE-9DKE - при -15,9 и 60% влажност при настроети 30 градуса вади 36 градуса въздух със слабичък вентилатор дори и на авто. За това помещение е недостатъчно и освен за през нощтта, когато няма кой да хвърля дърва на парното, не мисля да го ползвам в близките няколко дни... Общо взето освен ако климатика не е преоразмерен много не мисля, че си струва да се отоплява с него особено в неизолирани помещения при температури под -10... Както спомена някой колега когато комшиите ти отгоре, отдолу и отстрани топлят е лесно, но елате при мен, в Сибир с външни стени, тавани и никакви комшии...

7. Тук е от
    Jan 2006

Може ли да се сложи по-голям климатик например 18-ка за помещение което е за 12-ка[21 квадрата]?
    Казаха ми,че 18-ка не може да се слага в апартамент.[за съштото помещение 21 квадрата]?
    Дали за това помещение ако се сложи 18-ка тя ще затопли по-бързо и ще изключи и оттам по-малко ток ще изхарчи?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005

Аз също съм от Бургас.Ако някой форумец от БС иска да се видим и разгледаме какво е положението на климатиците.
    2 осаки имам и не ги хваля,а просто виждам 4е машини за по 500-700 лв вършат работа.Може да е късмет или добър монтаж и аз незнам!
    m62 пиши ЛС да ти дам адрес да минеш за по кафе 4е да се увериш как работят ментета при -15-18 градуса.Може пък някой ден да спреш просто да плюеш и да изказваш мения само за неща който си видял с о4ите си а не си про4ел/4ул някъде си!

10. Тук е от
    Nov 2005

Климатика ми е Hitachi RAS/RAC35 (12-ка), инвертор с фреон R410, за 1020лв от техномаркет. Монтаж от оторизирана от тях фирма на мои познати. Стаята е около 19-20 квадрата, две външни стени, другите две и пода са към неотопляеми помещения. Тухла, без изолация, източно изложение, дървена дограма, сравнително нова. Много студен апартамент, от миналия април съм в него, почти до края на май пусках често духалка. Климатика го взех в началото на юли. До края на лятото да съм го пускал на охлаждане всичко на всичко десетина-петнадесет дни, просто си е студен апартамента. Външното тяло е безшумно, без никакви вибрации. Вътрешното има средно шумен според мен вентилатор (но аз по принцип съм много чувствителен на тема шум - на компютъра ми вентилаторите съм ги пуснал на 5 волта вместо на 12 да не ми бръмчи). Ползвам го 24/7. Размразява през час-два (понякога и доста по-рядко, не мога да хвана от какво зависи) за по 5 минути при температури под нулата, не обледенява. До вчера се топлех без проблеми (температури навън до -5), при зададени 27 градуса, на височината на климатика беше 29 градуса, на пода в другия край на стаята 18, по средата около 24,абе ебаси ужасния апартамент... Днес цял ден е -14 -15 градуса и в стаята привечер беше около 20 градуса (16 в далечния край) при зададени 27. Сега си помагам с една духалка 2kw и е добре, 24 градуса в средата на стаята. Сметката ми за ток през лятото беше около 60 лв, септември 72, октомври 87, ноември 82, декември 152. В тази сметка влиза и 2кв конвектор в кухнята по около 2 часа дневно.

Прави ми впечатление нещо много интересно - този климатик винаги, когато е в режим достигане на температура, т.е. когато работи на макс, поддържа 17 градуса разлика между температурите на входящия и изходящия въздух, независимо от външната температура и скоростта на вентилатора. Навежда ме на мисълта, че щади компресора. Дори сега при външна температура -15 входа му е 26, изхода - 43, но просто тази разлика не е достатъчна да поддържа температурата в цялата стая на приемливо ниво (да, на тавана е 26, но в другия край на стаята се разхождат пингвини). Все пак дни под -10 градуса не са много в годината, така че си помагам с духалката и чакам да минат. Чудя се дали да не го изключа, за да не го мъча при тази външна температура, но пък после студения старт не е ли още по вреден? Все пак не мога да чакам положителни температури, само за да го включа...

Мога да дам отзиви за още два климатика - Haier 18-ка инвертор и Osaka 52-ка колона, но условията, при които работят са много специфични. Накратко - и от двата съм доволен. Тези колони на Осака са доста сполучливи. При една профилактика видях на компресора й да пише DAIKIN?!

Поздрави на конструктивните участници във форума.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Това, че климатиците на всички топлят в тия зверски студове може само да ни радва :Super:. Но ми се ще да напомня на всички, че непрекъснатата работа на компресора не е много на добре. Изберете подходящ режим за климатика, при който да давате няколко минути почивка на компресора на поне 30 мин. Ако при този режим ви е хладно- помогнете на климатика с нещо допълнително (например духалка...). Успех на всички!

12. Тук е от
    Nov 2005

точно по тоз повод моя го спрях снощи ,пък и температурата падна на -22 .. ще съм на духалка тези 2-3 дена ,щото в момента е -18 и не виждам смисъл да го мъча ,макар че топли по добре от 2кв духалка,която със зор вдига 19 градуса в стаята.

13. Тук е от
    Dec 2005

Здравейте, предлагам ви и моите скромни наблюдения за последните 24 часа от Русе:

Климатика ми е Hitachi RAS/RAC25 (9-ка), инвертор с фреон R410. Стаята е трапезария с бокс около 14-15 квадрата, една външна стена, една стена и пода са към неотопляеми помещения. Тухла, без изолация, юг югоизточно изложение, дървена дограма със стъклопакет - нова.
    Електронния ми термометър е поставен на 1,20м от пода и на стената срещу климата. Засякох консумацията от 08:00 вчера до 08:00 тази сутрин. Външната температура беше между -13* и -16*. Вътрешната температура беше настроена на 21* (16 часа) и 17*(8 часа през нощта). Зададените температури на климата съвпадаха с показанията на термометъра. Климатика се справи без проблеми и подържаше зададените температури. Поради ниската влажност (сух студ) почти не размразяваше. Външното тяло (питата) в момента е абсолютно чисто от всякакъв скреж или лед. С така гореописаните данни електромера ми отчете 14,5 kWh консумирана ел.енергия за 24 часа.

Коментариите и изводите оставям на компетентните хора от форума !*

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Hitachi Ras 35,зададена температура 20,единия термометър 20,5,други 20.Отоплява 44 квадрата,но пуснах конвекторната печка в спалнята да помага(работи почти на минимум,1:4 -минута работа,4 почива).Снощи преси да се вкючи на размразяване ,5 минути преди това мерих струята -39 *.Външния термометър не е падал под -15(София)

16. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Oшговарям на * red_haert_dk .
    Имаите в предвид да не са ви объркали квадратура или кубатура?
    Ако квадратурата е 21 то тя се умножава по височината на стената обикновенно 2,5 или2,6 такъв е стандарта . Тогава вашата кубатура става в първия случай 52.5 във втория 54,5 .
    Това е доста просторна стая ,незная само какви мебели имате но ако не са доста обемисти със
    сигурност ви трябва 18ка *и на горе за утопление .
    Най добре се консултирайте предварително със сервиза относно монтажа на външното тияло.
    Можете да идете на вариянт тип таванен има много подходящи модели.
    Относно икономията ,при всички случаи ще ви излиза по евтино отколкото с др. утоплителни уреди на ел.енергия.

Мисля да споделя че е от много голямо отзначение подбора за съответния клим. за дадено помещение . Вижда се че някои притежатели се утопляват добре като са преценили добре
    помещенията си (говоря че са взели в предвид доста фактори относно куб. изолац. геогр. разпол. и още ред др.). Освен това ,от значение е правилната експлоатация на самия клим.
    Добе би било да се прочетат инстукциите.
    Както *IIII *подчерта трябва да се щади клим. Използвайте *таймера или пък когато ви няма го намаляйте на 18* 20*.
    Струва ми се че който е спазил всичко това няма да мръзне през мразовитите нощи

17. Тук е от
    Jan 2001

Мойте Стари Японци работят добре но се усеща ,че се напъват повече от нормалното ! Държът зададените температури и бързо отвръщат въздуха ! Чува се лек тътен от външното тяло като засилят работата на компресора

18. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от m62
    Ако смяташ да се топлиш при тези -15 /-18 с Найер или Мидея,а и с нещо подобно, просто забрави!Като казвам топлене, това означава темп.на струята на вътр.тяло при тези температури да е поне 36-37 гр.,в противен случай климата просто си върти въздуха в стаята,без да успее да го затопли.Ако стаята ти е без външни стени,има добра изолация или съседите те топлят и температ. е 20 гр.без никакъв отоплителен уред,то тогава една Мидея може и да вдигне 23-24 гр.,ако вътрешното тяло "духа"27-28гр./май е така при почти всички от форума с Мидеи/.Ако не е така, просто съм напълно съгласен с dragomir7708,че някои не смеят да признаят,че са били заблудени от дилъри и продавачи и са дали 450-600 лв.за климатик, който наистина не топли при ниски температури -5/-7 и надолу.
    Ако искаш наистина да се топлиш при минусови температури и то с нисък разход на ел.енергия, ти препоръчвам да си вземеш климатик от 1-ви клас на качество/ "Тошиба", "Дайкин", "Саньо",* Fujitsu General....../
    Цените за нови климатици на тези марки започват от 1100лв. нагоре.* За 500-600 лв. ще си вземеш машина,която ще ти върши работа само лятото и зимата при температури над 0гр.

@dragomir7708
    Наистина смятам, че имате проблем,с управлението на климатика. "Fujitsu General" е много общо казано.Тази корпорация прави няколко марки климатици, една от които е "General"/това пише на вътр. и на външното тяло/,друга е* "Fujitsu", а трета ако не се лъжа е" Fuji" Ти за коя от марките говориш. В къщи съм със два климатика от марката "General",конвенционални,енергиен клас А, 9-ка с КОП 4,07 и 12-ка с КОП 3,85. И двете помещения са много студени и днес при външна темпер.-17 и много силен вятър/ Русе/12-ката духа 38-40гр.,така, че тоя инвертор или нещо не го управлявате както трябва или нещо е сбъркано при монтажа.
    И още нещо искам да кажа за градусите,които* машините на някои "духат". Например* 51гр при -8гр външна. Ами той при +5гр ще вдигне 100гр.Егати машината. И по полека с тези Мидеи. Само едно и също чувам и чета: Мидея гарантирано топли. Да вярно е, но през лятото, а гарантирано охлажда през зимата.
    m62, ние останалите с китайските климатици не сме толкова глупави, колкото си мислиш. Факт е, че онзи ден това беше истината: външна -8, в стаята 18-19, струята на климатика Haier HSU-12RN03 беше 51 градуса. Айде обясни ми защо ще си измислям моля те.
    Да не мисли, че ако имах свободни 1500-2000 лв нямаше да си купя "климатик от 1-ви клас на качество/ "Тошиба", "Дайкин", "Саньо", Fujitsu General....../"
    Не си мисли, че всички тук се опитват да рекламират, или да лъжат за да се чувстват по-малко прекарани. За да си избера климатик преди 2 години много задълбочено проучих пазара. Най-вече ме впечатли едно нещо, в съседната стая на офиса имаше от предния модел на моя климатик. Сутрините, когато беше от порядъка на -6 до -10 градуса тази машина тръгваше и започваше да топли за мое най-голямо очудване. И сега не съжалявам за избора си, за 620 лв имам клима, която топли в 99% от случаите. Тези 2 дни просто не виждам смисъл да я пускам, защото ще се мъчи, ще топли колкото харчи, и най-вече ме е страх да го стартирам при такива брутални темератури. За моя радост температури много под -5 градуса във Варна не са кой знае колко често срещано явление и затова си ползвам климата с огромно задоволство. Правил съм си сметка за колко време ще се изплати от икономия ралзликата в цената м/у жълт качествен климатик и марков японски и да си призная сметката не излиза. Говорим за нещо от порядъка на над 5 години, да не говорим, че просто не разполагам със толкова пари. Не бъди толкова категоричен в изказванията си за китайските клими, там също има много добри попадения. В голяма грешка си, че не топлят под -5 градуса.
    В случая в никакъв случай не искам да правя реклама на китайките, ако някой има пари за марков климатик да го взема без да мисли. Идеята ми обаче е, ако има хора желаещи да си купят клима, но разполагат с 500-600 лв към коя от евтините марки да се насочат. Несъмнено Хайер, Мидеа, Хайсенс и още някои марки са с едно рамо пред Чиго, Нео, Осака и други ултра-турбо марки.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 157 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе