Страница 24 от 157 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

@llll
    Имах на предвид , че ако един климатик е с СОР 3.8 , инвертор , който работи перфектно , защто да го заменям с нов ? При положение , че новият едвали ще бъде с СОР 4.2 и ще превъсхожда кой знае с какво новия климатик . Според мен няма логика в подмената на един напрактика работещ климатик с нов. Дори да говорим за страна като Япония.
    По принцип съм съгласен с теб, но мисля че основно в цитата е предишното изречение
    За мен звучи подобно на: "Ако карам Мерцедес Е-класа от 99а година, да си взема ли модел 2005-а?"

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Фирмата Corona например дава 10години гарантиран живот на компресора не фолклор това имаше го в pdf каталози. Панасоник са от скоро на пазара така че ще видим лично аз видях на 1.5 години панасоник 12ка инвертор за компресор а сега дори ми докараха едно хитачи 12ка инвертор на 2 години за подмяна на компресор в сервиза на аладин не могли да кажат какъв е дефекта даже.
    Всичко новое по калпаво нали трябва да работят тия заводи иначе какво ще правят?

4. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Съгласен съм, че някои фирми дават гаранция от 5 години или 10 години на компресора, но трябва да се разберат условията в гаранцията. Обикновено, гаранциите покриват разходите по ремонта или подмяната на част (детайл) или възел, но само в случайте на доказан фабричен дефект в производството, материла и т.н. Обикновено гаранциите не покриват отказите на машината вследствие на нормално протичащи физични процеси на изностане и стареене, и така също неправилна употреба или употреба извън посочените в паспорта на машината условия.
    В такъв случай, при установен отказ, лесно може да се докаже, че е вследствие на физично остаряване или на неправилна експлоатация.
    При такава голяма гаранция за компресор (или каквато и да е машина), обикновено има посочени допълнителни условия. Това ми напомня за лампите Филипс, които имат 3 или 6 години живот, изчислен на базата на 3 часова всекидневна работа

5. Тук е от
    Feb 2006

Здравейте! Имам следните въпроси:
    * * * 1. От икономична гледна точка на каква скорост е подходящо да работи вентилатора на вътрешното тяло.
    * * * 2. При монтажа на моя климатик не беше използвана машинката за обезвъздушаване и не беше проверено налягането на фреона. Беше ми обеснено че той е зареден преди това. Работи си но за 6 часа стига до режим размразяване. Нормално ли е това?

Предварително благодаря за отговорите ви!

6. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Това, че климатика, както ти казваш не е "обезвъздушен" с вакум помпа не е добре.Според мен това е задължително , все пак климите не струвват по 20 , 30 лв.Фреонът се намира в компресора и е зреден фабрично . Ако дължината на трабите е по голяма от 5м. , може да се стигне до дозареждане с фреон . Това зависи и от модела на климатика. Относно размрязяването ако температурата е над нулата и влажноста е малка може и да не се стигне до този процес. Размрязяването е по често при температута окуло нулата , -1 , и при голяма влажност и т.н.

7. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Това, че климатика, както ти казваш не е "обезвъздушен" с вакум помпа не е добре.Според мен това е задължително , все пак климите не струвват по 20 , 30 лв.Фреонът се намира в компресора и е зреден фабрично . Ако дължината на трабите е по голяма от 5м. , може да се стигне до дозареждане с фреон . Това зависи и от модела на климатика. Относно размрязяването ако температурата е над нулата и влажноста е малка може и да не се стигне до този процес. Размрязяването е по често при температута окуло нулата , -1 , и при голяма влажност и т.н.
    Много ми е интересно каде точно в компресора е фреона с който работи климатика,и ако системата е продухана с фреон ,а не вакуумирана какво толкова лошо има.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2006

Здравейте!Нов сьм тук но се интересувам много от темите.Искам да ви попитам ,днес ми сложиха 3 климатика toyo' 24"-ки захранихме в мрежата само едната ,мямаше време просто за всички.предпазителя на които сьм я вьрзал е 10А,когато я пуснахме той падна веднага направихме втори опит на 20А и пак падна .Може ли да ми кажете какьв е пусковия ток на около 2800W мотор 220V и дали може да има друга причина да горят предпазилите(кабелите са свьрзани добре}

10. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от niiik
    Здравейте!Нов сьм тук но се интересувам много от темите.Искам да ви попитам ,днес ми сложиха 3 климатика toyo' 24"-ки захранихме в мрежата само едната ,мямаше време просто за всички.предпазителя на които сьм я вьрзал е 10А,когато я пуснахме той падна веднага направихме втори опит на 20А и пак падна .Може ли да ми кажете какьв е пусковия ток на около 2800W мотор 220V и дали може да има друга причина да горят предпазилите(кабелите са свьрзани добре}
    На климатика не пише ли какъв е токът на пускане и какъв предпазител трябва да го защитава? Ако няма написано по климатика, виж в инструкциите му.
    Мисля, но не съм сигурен, че пусковият ток достига до 5 пъти номиналният. Така че ако ти е 2.8 kW, номиналният ток е 13 А, а пусковият 65 А.

11. Тук е от
    Feb 2006

Тука имам една инстрикция от едим руски саит който видях от тук там пише 13.6А но дали това е пусковия ток

12. Тук е от
    Feb 2006

Вдруго помещение имам една трифазна 33-ка Osaka тя е вьрзана на 3*10А и нямам проблеми

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Конвенционален или инвертор.
    Над 50А пусков ток при конвенционален.
    Кабелите може да са свързани добре.но неправилно

При трифазния токът е по малък

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от mit
    Много ми е интересно каде точно в компресора е фреона с който работи климатика,и ако системата е продухана с фреон ,а не вакуумирана какво толкова лошо има.
    В системата не трябва да има водни пари. Когато въздуха се гони с фреон, част от водните пари замръзва по тръбите и остава (това е теория). На практика продухванет с фреон става при къс тръбен път.

16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Що за фирма ти монтира климатиците,щом опитно установявате необходимия предпазител или пък ти трябва да им търсиш отговора по форумите.Мисля че тези неща трябва да съм им ясни,иначе каква поддръжка ще чакаш от тях?

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Открих нещо смущаващо из нета за климатиците Midea. Оказва се, че има два номенклатурни номера за един и същ модел. Това го забелязах в сайта на www.perfectclima.com, като там бяха посочени спецификациите на модели започващи с KF(KFR), а на ценовата листа започваха с MSG, MSF. Освен това в официалния руски сайт на Midea http://www.midea.ru/features.html всичко е записано с KF(KFR). Официалният сайт на Midea в Китай не се отваря и междувременно сайтът на Перфектклима също не се отваря.
    Ако някой може да ми обясни, как да свързвам номенклатурните им номера взети от Бг с тези изложени в другите сайтове.

18. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    В системата не трябва да има водни пари. Когато въздуха се гони с фреон, част от водните пари замръзва по тръбите и остава (това е теория). На практика продухванет с фреон става при къс тръбен път.
    А,някой вакуумира ли достатачно дълго време/с подгряване на системата ,това също е теория/ ,че да я изсуши на 100% или просто е замазване на очите.По принцип ,продухва се в парна фаза значи няма кипене на хл.агент във вътрешното тяло и тръбният път, няма понижаване на температура значи няма замръзване на атмосферна влага в системата/това е практика/.Недейте да плюете фирмите които нямат възможност да вакуумират всеки път защото на 10тият етаж при минус 10гр. на никой няма да му се седи 30мин. да вакуумира докато му позеленее стъклото.При положение, че във въздуха има не повече от 30,40%влажност.За мен е по опасно да остане въздух в системата защото въздухът е не кондензиращ газ което води до повишаване темп. на кондензация , а от там и налягането на високата страна на хл. система което води до натоварване на компресора и греене,вдига му се работният ток и т.н. Това са цени на китайски клими/нямат име за да не прозвучи като реклама/,ако някой го интересува.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 157 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе