Досега съм срещал цена на дребно KFR 3201G* около 1300 с монтаж и вкл.ДДС. От офертата за дилъри KFR -3201G - 750лв. Доста добро предложение. Браво! Ако това е ексклузивно предложение за членове на форума, веднага бих си сложил такава машинка.
Досега съм срещал цена на дребно KFR 3201G* около 1300 с монтаж и вкл.ДДС. От офертата за дилъри KFR -3201G - 750лв. Доста добро предложение. Браво! Ако това е ексклузивно предложение за членове на форума, веднага бих си сложил такава машинка.
Е-еее-е...Тук сам се гръмна- обясняваш на клиента, дето е броил не малко пари за климатик+монтаж, че не му го вакумираш, защото ти е студено? При това вакумирането не е само теория, както пишеш, а е изискване за монтажа и е описано като задължително в инструкцията на климатика....Първоначално публикувано от mit
Фирмата която монтира климатика поема и гаранцията ,щом е решила да го монтира без да вакуумира значи носи отговорност.А,това с продухването го има като вариант при монтажа на малки хл. инсталации.Защо в много модели климатици няма филтър дехидратор? мислил ли си по въпроса.
Нещо май едно и също говорим- различно се разбираме... Нямам нищо против продухването с фреон при къс път между телата (какъвто е монтажа при над 90% от климатиците). Ама човека пита защо не ми вакумираха тръбите- ти му отговаряш, че на тоя студ няма да стоиш половин час навън за това, дето го пише в инструкцията... И успокояваш, че ти носиш гаранцията- а гаранционното обслужване май е оплюто вече във форума... И съвсем го изправяш на нокти! Е- много го успокои, че всичко при него е ОК!Първоначално публикувано от mit
Първо извинявам се ако съм обидил някой. А, на човека климатика нали му работи какво толкова се шашка решили са че може без вакум така са го направили.Лошо гаранционно обслужване имат големите фирми които взимат за персонал който им падне.Да слага а, кото се счупи ще видим/това е мое мнение не искам да обиждам никой/Първоначално публикувано от llll
.А,това с продухването го има като вариант при монтажа на малки хл. инсталации именно защото там има филтър дехидратор.Първоначално публикувано от mit
В противния случай е нередно
Вярно е че, е не редно но, се практикува масово от монтажниците.Климатиците са със по голямо сечение на капилярната тръба и малка дължина така че ,не може да се запуши/да замръзне / от минималната влага в системата затова няма дехидратор и си работят добре и с продухване.
Не мога да се съглася , аз като клиент , които давам 1700 лв. за климатик ! Да ми дойде някой техник и да не ми обезвъздуши системата с вакум помпа понеже еди какво си. Относно поемането на гаранцията , на този клиент кой ще му покрия главоболията, времето и нервите похабени за отстраняването на възникнал дефект, вследствие на некадърен монтаж на климатика. Дано да не съм засегнал никой с това мое мнение. Никога не съм твърдаял , че един климатик , който не е обезвъздушен не става за нищто и едва ли не това е фатално за него.Имах на предвид ,че това изискване при монтажа трябва да се пспазва и клиентите трябва да ги изискват от монтажния екип да го прави.
Съгласен съм за пръстите по климата.,стените и големите дупки на стените. Да вярно е има и други много важни опрециий , които трябва да се направят за безпроблемната работа на климататика.Относно това вече станало прословуто вакумиране . Аз смятам , че този форум трябва да запознава бъдещите клиента какво да изискват при монтажа на , не евтиния климатик закупен от тях.
@borissov
За -10* си прав - нещо такова и аз намекнах отдолу...
Ама що заблуждавате клиента, че при тези условия става монтаж - имам 3ма познати, на които дори не се сетиха да им кажат, че такъв монтаж не е добър за климатика - егати коректността
А аз съм останал с впечатлението, че тръбите са отвън!Ако има конденз, то той е имена там!
За 1 час могат да се извършат чудеса!
П.П. По колко души ходите на монтаж?
Относно монтажа при - 10 градуса , действително и дума не може да става за качествен монтаж. Дори не е коректно да се прави. Но все пак това трябва се се каже от самия специалист , който поставя климатика . @ Borissov e напълно прав , че принципно няма разлика *и, не треябва да има разлика от това климатика дали е от 300 или 2200 лв. Монтажа тябва да се изпълни качесвено ! *
Защо при -10 градуса да е невъзможен качествен монтаж? Аз се сещам само за една причина и това е натрупване на конденз по тръбите ако са студени и незапушени. Наистина не се сещам за друга причина.
Да така е но все пак ще има и температури около нулата , до няколко дни )) И тогава монтираме )