Страница 19 от 157 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от echo
    А, честито! Да е жив и здрав!!!

Инверторчетата на Haier са доста добри - виждал съм ги да топлят и на доста по-студено, но там ефективността пада, знаеш сам!
    БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ!

Имам едно спешно въпросче..утре ще монтират хаерчето и докато мога да отреагирам питам външното тяло трябва да е по-високо или по-ниско от вътрешното (имам възможност и за двата варианта). мерси!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Аве стига с тези глуппсто за постиганеот на температура от 25 градуса. И ако неможело значи климатика неструва. Я се опитай да я постигнеш тая температура с печак да видши каква мощност ще ти е необходима. С две думи много голяма при тези температури навъм. Много хора незнаят че за да вдигнеш температурата в стая от 20 на 21 градуса е необходима много по голяма мощност от тази за постигането на 20 градуса.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

По принцип се препоръчва /чувал съм и май четох преди доста време/, че външното трябва да е малко по-ниско от вътрешното, за да може след спиране маслото да се стича към компресора /който е във външното/
    За мен също е важно да обезвъздушат системата с вакуум-помпа, а не с изпускане на малко фреон - вероятно ще го пише и в упътването.
    Много важно за вибрациите и да е добре нивелирано външното тяло!

Сподели като го направят! А и кажи какъв е модела...

@Julian
    Прав си за мощността!
    Но е истина, че се препоръчват 23-24* за дневните и около 18* за спалните, нали?

5. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Поздрави за Хайера инвертър, бъди сигурен, че не си сгрешил!!! Въпреки, че е АС инвертър за тези пари си е много добра машина. Досега не съм чул лоша дума за тези машини, което е показателно. Живо и здраво да ти е детенцето

6. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Когато се купува един клим трябва да се има в предвид кубатурата на
    едно помещение. Пише се за *квадратури от порядъка на 25 , 20 ,15 метра кв. Такива помещения съвсем не са малки.
    Имаите в предвид че *една 12ка за да у[size=14px][/size]топлява добре е необходимо помещение не по голямо от35 куб метра.
    *Що за глупост !?!?!?
    *35 куб. метра е помещение 13-14 кв.м при 2.60м височина.
    *Аз отоплявам успешно помещение с кубатура малко повече от 70 куб.м. с 12-ка.
    *Не заблуждавай хората, които посещават форума с идеята да научат нещо ново и полезно и изрично споменавай , че споделяш личен опит.

Така де така де
    Незнам само в какво се бъркам 25* по 2.6 прави 65куб. каде* е 55 каде е 65 или може би 5 ,10 кубика за вас са нищо.

Особенно при нашето (добро) стрителство и при тези темп. всеки метър е от значение
    Незнам защо но по принцип *echo ти трудно си ме разбирал може би разлика в поколенията.
    Или пък може би сме учили от различни учебници въпреки че науката е една . 3.6X5.5X2.6м ~ 20кв.м,
    На това 3,6 по 5,5 по 2,6 пр.= 20 куб м. се кзва ,а не *20кв.м.
    Искам да кажа че *5 ил 10 куб.м. не *е за пренебрегване при тези студове .
    Има стени по 2,6 до 3м височина ,тук не става въпрос само за пнелки!!!
    Китайката *NEO12 ми вдигна 23* 24* *но MSS12 не можа, това искам да ти кажа
    За бога, toto1, спри да *пишеш!!!
    Не е само echo...Едва ли някой въобще разбира, какво искаш да кажеш, а най-вероятно и ти самия не знаеш.
    Ти самият не си наясно , какво е обем и повърхност , а си почнал да даваш компетентни съвети.

7. Тук е от
    Aug 2005

А за Хайера - нашият е 9-ка, инвертор - при нас паднаха до -18/-19. Работи слава богу и топли по-добре от ел.радиатора миналата година, но за жалост консумацията е 2 пъти по-висока от тази през ноември и декемри - явно наистина няма безплатен обяд. Стаята е ок. 20 кв.м, няма спец. изолация, тухлен е блокът с дограмата си от 1986 год., когато е строен - обикновена дървена.
    Така че да е живо и здраво бебето и спокойно - китайката ще топли и то добре, особено като се махнат тия кучи студове. И топли по-добре от малайзийски Панасоник и не знам какво Хитачи - за над по 1500 и 1200 лева. А -8 пише на книжката на български. Вижте на английски език, че пише -15 и на табелата на климатика пише -15.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    ... на температура от 25 градуса ... Я се опитай да я постигнеш тая температура с печак да видши каква мощност ще ти е необходима. С две думи много голяма при тези температури навъм ...
    Ми да ти кажа миналата година с ак.печка я подминавах ... , а киловатите бяха едва със 120 повече ... при условие, че сега държа 23* с климатика *

10. Тук е от
    Aug 2005

а, да, може и да си смеете, колкото си искате, но това са факти - явно не е важно толкова каква марка е климатикът, а до колко градуса е предвиден да работи - на всички тия пишело до -5 градуса по Целзий. И там някъде при минус 5 са сдали багажа. Нашият работи, но гълта доста ток - това е истината, но поне топли. Вярно е, че в момента е студено, но слава богу въздухът е сух - може би о това е от значение. Макар че и двете 'Хитачита' са в същия град. Да, знам и за два Панасоника, които работят безотказно - втора година и топлят много добре и не се лее от тях вода, но май и на тях пишело до -15 град. Явно това е по-важно, отколкото всички други дърляници за марките. А тук май хората най-обичат да се присмиват или да дават "мноого" компетентни съвети, но понякога не отговарят и на дребни конкретни практични неща, за които ги питат останалите.
    е, хайде бай "присмехулници"

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от popeye
    БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ!

Имам едно спешно въпросче..утре ще монтират хаерчето и докато мога да отреагирам питам външното тяло трябва да е по-високо или по-ниско от вътрешното (имам възможност и за двата варианта). мерси!
    Най-добре да са на едно ниво.При различни нива трябва да се направи маслен трап

12. Тук е от
    Nov 2005

.. този маслен трап е просто кривка на тръбния път , а при монтажа винаги оставят поне 1 м. ако се наложи да се демонтира нещо .. що така липсват към 1 страница мнения ,включително 1 мое ? баси тоталитаризма ..

13. Тук е от
    Nov 2004

Така и не разбрах дали при климатиците има ограничение в минималния тръбен прът и дали прекалено късият тръбен прът оказва някакво негативно влияние върху работата на климатика.

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Няма такова ограничение и няма вредни последици
    Има климатици с задължителен минимален път в този случай монтажниците винаги го спазват иначе климатика няма да работи нормално.Малко са климите с такова изискване

16. Тук е от
    Nov 2004

Имах в предвид моята Midea MSS-12, която е с тръбен път около 70 см, просто вече не знам какво да мисля що не работи гадинката, и понеже някъде бяха споменали във форума че тръбният път трябва да е поне 3 метра реших че може наистина това да е причината да се справя зле машинката. Ама явно просто си е зле

17. Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от popeto
    Имах в предвид моята Midea MSS-12, която е с тръбен път около 70 см, просто вече не знам какво да мисля що не работи гадинката, и понеже някъде бяха споменали във форума че тръбният път трябва да е поне 3 метра реших че може наистина това да е причината да се справя зле машинката. Ама явно просто си е зле
    Не съм срещал в инструкциите за ограничение на минимален тръбен път за Midea независимо от модела.

18. Тук е от
    Jan 2006

Здр. нов съм във форума попрочетох нещо но имам някой друг въпрос....Имам два 12000 Hisense единия инвертор и до сега се справяше добре но преди няколко дена извиках техниците да го прегледат и както се оказа нямаше достатъчно фреон.Държах ги 3ч. докато го накараха да топли както преди.Но днес -13 се заскрежи и не иска а се размрази стана вече доста време /повече от 6ч./При зададени 25 държи 21-22 но ме притеснява ,че не иска да се размрази.Чух от някои места,че тази марка има проблем със софтуера и няма оправия....моля ако някой има някакво инфо. да сподели.А другия той се обледени дори и преди студовете и от тогава не иска и да заработи.Тази седмица имах час с Екоклима да го погледнат но знаете как се работи в този студ.....Поздрави

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 157 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе