БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ!Първоначално публикувано от echo
Имам едно спешно въпросче..утре ще монтират хаерчето и докато мога да отреагирам питам външното тяло трябва да е по-високо или по-ниско от вътрешното (имам възможност и за двата варианта). мерси!
БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ!Първоначално публикувано от echo
Имам едно спешно въпросче..утре ще монтират хаерчето и докато мога да отреагирам питам външното тяло трябва да е по-високо или по-ниско от вътрешното (имам възможност и за двата варианта). мерси!
Аве стига с тези глуппсто за постиганеот на температура от 25 градуса. И ако неможело значи климатика неструва. Я се опитай да я постигнеш тая температура с печак да видши каква мощност ще ти е необходима. С две думи много голяма при тези температури навъм. Много хора незнаят че за да вдигнеш температурата в стая от 20 на 21 градуса е необходима много по голяма мощност от тази за постигането на 20 градуса.
По принцип се препоръчва /чувал съм и май четох преди доста време/, че външното трябва да е малко по-ниско от вътрешното, за да може след спиране маслото да се стича към компресора /който е във външното/
За мен също е важно да обезвъздушат системата с вакуум-помпа, а не с изпускане на малко фреон - вероятно ще го пише и в упътването.
Много важно за вибрациите и да е добре нивелирано външното тяло!
Сподели като го направят! А и кажи какъв е модела...
@Julian
Прав си за мощността!
Но е истина, че се препоръчват 23-24* за дневните и около 18* за спалните, нали?
Поздрави за Хайера инвертър, бъди сигурен, че не си сгрешил!!! Въпреки, че е АС инвертър за тези пари си е много добра машина. Досега не съм чул лоша дума за тези машини, което е показателно. Живо и здраво да ти е детенцето![]()
*Що за глупост !?!?!?Първоначално публикувано от toto1
*35 куб. метра е помещение 13-14 кв.м при 2.60м височина.
*Аз отоплявам успешно помещение с кубатура малко повече от 70 куб.м. с 12-ка.
*Не заблуждавай хората, които посещават форума с идеята да научат нещо ново и полезно и изрично споменавай , че споделяш личен опит.
Първоначално публикувано от toto1
За бога, toto1, спри да *пишеш!!!Първоначално публикувано от toto1
Не е само echo...Едва ли някой въобще разбира, какво искаш да кажеш, а най-вероятно и ти самия не знаеш.
Ти самият не си наясно , какво е обем и повърхност , а си почнал да даваш компетентни съвети.
А за Хайера - нашият е 9-ка, инвертор - при нас паднаха до -18/-19. Работи слава богу и топли по-добре от ел.радиатора миналата година, но за жалост консумацията е 2 пъти по-висока от тази през ноември и декемри - явно наистина няма безплатен обяд. Стаята е ок. 20 кв.м, няма спец. изолация, тухлен е блокът с дограмата си от 1986 год., когато е строен - обикновена дървена.
Така че да е живо и здраво бебето и спокойно - китайката ще топли и то добре, особено като се махнат тия кучи студове. И топли по-добре от малайзийски Панасоник и не знам какво Хитачи - за над по 1500 и 1200 лева. А -8 пише на книжката на български. Вижте на английски език, че пише -15 и на табелата на климатика пише -15.
Ми да ти кажа миналата година с ак.печка я подминавах ... , а киловатите бяха едва със 120 повече ... при условие, че сега държа 23* с климатика *Първоначално публикувано от Julian
а, да, може и да си смеете, колкото си искате, но това са факти - явно не е важно толкова каква марка е климатикът, а до колко градуса е предвиден да работи - на всички тия пишело до -5 градуса по Целзий. И там някъде при минус 5 са сдали багажа. Нашият работи, но гълта доста ток - това е истината, но поне топли. Вярно е, че в момента е студено, но слава богу въздухът е сух - може би о това е от значение. Макар че и двете 'Хитачита' са в същия град. Да, знам и за два Панасоника, които работят безотказно - втора година и топлят много добре и не се лее от тях вода, но май и на тях пишело до -15 град. Явно това е по-важно, отколкото всички други дърляници за марките. А тук май хората най-обичат да се присмиват или да дават "мноого" компетентни съвети, но понякога не отговарят и на дребни конкретни практични неща, за които ги питат останалите.
е, хайде бай "присмехулници"
Най-добре да са на едно ниво.При различни нива трябва да се направи маслен трапПървоначално публикувано от popeye
.. този маслен трап е просто кривка на тръбния път , а при монтажа винаги оставят поне 1 м. ако се наложи да се демонтира нещо .. що така липсват към 1 страница мнения ,включително 1 мое ? баси тоталитаризма ..
Така и не разбрах дали при климатиците има ограничение в минималния тръбен прът и дали прекалено късият тръбен прът оказва някакво негативно влияние върху работата на климатика.
Няма такова ограничение и няма вредни последици
Има климатици с задължителен минимален път в този случай монтажниците винаги го спазват иначе климатика няма да работи нормално.Малко са климите с такова изискване
Имах в предвид моята Midea MSS-12, която е с тръбен път около 70 см, просто вече не знам какво да мисля що не работи гадинката, и понеже някъде бяха споменали във форума че тръбният път трябва да е поне 3 метра реших че може наистина това да е причината да се справя зле машинката. Ама явно просто си е зле![]()
Не съм срещал в инструкциите за ограничение на минимален тръбен път за Midea независимо от модела.Първоначално публикувано от popeto
Здр. нов съм във форума попрочетох нещо но имам някой друг въпрос....Имам два 12000 Hisense единия инвертор и до сега се справяше добре но преди няколко дена извиках техниците да го прегледат и както се оказа нямаше достатъчно фреон.Държах ги 3ч. докато го накараха да топли както преди.Но днес -13 се заскрежи и не иска а се размрази стана вече доста време /повече от 6ч./При зададени 25 държи 21-22 но ме притеснява ,че не иска да се размрази.Чух от някои места,че тази марка има проблем със софтуера и няма оправия....моля ако някой има някакво инфо. да сподели.А другия той се обледени дори и преди студовете и от тогава не иска и да заработи.Тази седмица имах час с Екоклима да го погледнат но знаете как се работи в този студ.....Поздрави