Страница 27 от 157 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. naz
    naz е офлайн

Тук е от
    Feb 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

имам прост въпрос към теб- със крановете има или няма игра при слагането
    значи да ти обясня първо климатика ми беше в офиса но не топлеше
    след туй 120лв и ми го преместиха на южната страна - по биваше
    3 път - в офиса сложих HAIER INVERTER и този го сложих в апартамент
    не ми е до парите просто имам принципи - не давам пари за нещо което не може да ми се опре
    Пък като не искате да казвате добре - има и други форуми
    Все пак мерси за отговорите

2.  

3. Тук е от
    Nov 2005

Здравейте. Имам едно питане: предстои ми закупуване на 23 климатика за малко, семейно хотелче в Созопол. Не разполагам с много пари /излишни/, та какъв модел бихте ми препоръчали? Стаите са между 14 и 18кв.м., високи 2,60м. Стени - тухлени + гипскартон /вътрешни стени/ + изолации /външни стени/, дограма PVC. Основно за работа през лятото, и понякога през зимата / когато има празници/. Изложение север - 9 стаи, юг - 14 стаи. По проект трябваше да е централна климатизация, но заради парите минах на този вариант.
    Има ли подходящ модел за около 500лв?

4. Тук е от
    Nov 2005

При гореописаната ситуация- затваряш единия кран при работещ климатик и т.н.- събираш фреона в рисивера.
    След като отново го монтираш- ОСОБЕНО АКО ПОЛЗВАШ СЪЩИТЕ МЕДНИ ТРЪБИ- трябва задължително да се вакуумира по процедурата, която съм описал по-рано днес. След това БАВНО отваряш крановете, тъй като налягането пада и фреона почва да се изпарява.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от moni74
    Здравейте. Имам едно питане: предстои ми закупуване на 23 климатика за малко, семейно хотелче в Созопол. Не разполагам с много пари /излишни/, та какъв модел бихте ми препоръчали? Стаите са между 14 и 18кв.м., високи 2,60м. Стени - тухлени + гипскартон /вътрешни стени/ + изолации /външни стени/, дограма PVC. Основно за работа през лятото, и понякога през зимата / когато има празници/. Изложение север - 9 стаи, юг - 14 стаи. По проект трябваше да е централна климатизация, но заради парите минах на този вариант.
    Минавай на най-евтиния вариант с 23бр. 9-ки от марките Midea,Sogo,Housel и няма да имаш проблеми.
    Ще се справят и зимата.И най важното е че цената им е под 500лв.

6. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Tecno
    Минавай на най-евтиния вариант с 23бр. 9-ки от марките Midea,Sogo,Housel и няма да имаш проблеми.
    Ще се справят и зимата.И най важното е че цената им е под 500лв.
    А 9-ките ще се справят ли? Аз мислех че трябват 12-ки. А от тези марки съм чувал само мидеа, и то лоши неща.

7. Тук е от
    Nov 2005

9-ки ще ти свършат работа, а в този ценови клас и според мен Мидеа е оптималния избор.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от YoLan
    9-ки ще ти свършат работа, а в този ценови клас и според мен Мидеа е оптималния избор.
    Добре, но има различни модели. MC.. MS.. и не знам още какво беше.

10. Тук е от
    Jan 2006

Защо не Haier-HSU-09R03/H-469лв или Haier-09H03Z1-429 лв?И те нямат проблеми

11. Тук е от
    Jan 2006

moni74 link - аз ти предлагам да провериш за Fischer.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2004

ТехНик, преди няколко дена бях на гости при приятел. Има Fischer 12-ка и да си призная по-шумен климатик не бях виждал, направо издаваше непоносими звуци - трака, вентилаторът е също ужасно шумен, пуфка. За топленето нямам впечатления, но ако ще се климатизира хотел трябва да се помисли повече за комфорта на гостите. Ако аз отида на почивка и климатика в стаята е толкова шумен няма да ога да спя и просто няма да посетя отново този хотел. Да не излезе пак евтиното ужасно скъпо като вариант.

moni74, мисли в перспектива, защото вземеш ли веднъж 23 боклучиви машини ще съжаляваш много в бъдеще. Имайки предвид и в какъв режим работят климатиците в хотелите(на макс в повечето случаи - нали съм си платил за стаята), те съветвам да си вземеш по-икономични машини, защото разходите за ел. енергия ще са основно перо в разходите ти. Да не говорим за вероятно по-дългосрочната експлоатация на по-марковите машини.

Ако се поразровиш в постовете веднага след нова година ще намериш един мой, в който доста се възмущавам от климатиците в един хотел, в който празнувахме. Такива неща не остават незабелязани.

Моят съвет е: McQuay или Haier, Midea също са доста шумни вътрешните им тела.

13. Тук е от
    Jan 2006

Имам климатик 18-ка но не ми работи компресора , какво ще стане ако му сложа компресор на 12-ка защото такъв имам. Ще топли ли кото поне като 12-ка или не.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от divi4
    Имам климатик 18-ка но не ми работи компресора , какво ще стане ако му сложа компресор на 12-ка защото такъв имам.* Ще топли ли кото поне като 12-ка или не.
    За да топли като 12-ка ще трябва да му промениш и капилярката ( 100% опитно ). Може да му сложиш и по-слаби вентилатори - твоите топлообменници така или иначе са големи. Като начало само сменяш компресора и нещата тръгват.

16. Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от moni74
    Аз препоръчвам 12 Мидеа без значение каква.9-та има слаб компресор и зимата няма да постига необходимият комфорт.Нали когато доиде клиента трябва да му е топло.
    * *Но да не забравяме,че цената и се качи (незначително 20 лева)

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Предстои ми купуване на инверторен климатик с мощност около 9000 BTU. Първоначално се бях насочил към Hisense, но на две места където питах за тази марка, отзивите бяха отрицателни, продавачите ме насочваха или към инверторен Haier, Osaka или Midea. Вчера, вниманието ми се прикова към един инверторен климатик марка FUJI модел RS-9LB, заради високия му COP =4,4. Освен това цената му е 1220 лв. и според описанто в българския сайт на Fuji Electric е модел от 2005 година. Цената на този модел е тавана, който мога да платя, като се има предвид, че съм подготвен за ценовия клас на гореспоменатите марки с COP около 3,0. Заинтересуван от климатика (цена и характеристики), реших да проверя как стоят нещата в сайта на производителя Fuji Electric, и не открих те да се занимават с производството на климатици , в сайта има само инфо за полупровидници, контактори, клеми и др, но не и за климатици.
    В един английски форум се споменава нещо за търговската марка на Fuji Electric, която била заменена от Fujitsu, но не открих потвърждение на това. Ако може някой да ми даде някаква информация за това кой е собственик на Fuji Electric и къде се произвеждат тези климатици.

Преди малко видях, че на външен вид FUJI и FUJITSU са еднакви. На официалният сайт на FUJITSU GENERAL няма означен номенклатурен номер и марка на климатиците:
    http://www.fujitsu-general.com/globa...ted/index.html климатиците от FUJITSU GENERAL, втората картинка отгоре надолу е същата, като моделът RS 9 LA на FUJI http://www.fujielectricbg.com/

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Взимай го спокойно.FUJI и FUJITSU са еднакви.Буквите са различни поради закони за монопола.Аз имам FUJI RS12LB.При -16*С преди няколко дни при зададени 24 градуса на дистанционното електронен термометър в противоположният ъгъл на стаята показва 23 градуса при консумация 700w/3.2 А/ измерена с амперклеща в стая 18 кв.м с добра изолация.При по топло време консумацията пада до 300w .Тих е (спя в стаята).Харчи ток около 30 лв за месец.Въобще може би един от най добрите за тези пари.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 157 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе